Σκέψεις για τον έρωτα και την αγάπη

0

Σκέψεις για τον έρωτα και την αγάπη… σκέψεις που μπορεί να μοιάζουν ασύνδετες μεταξύ τους, όμως δεν περνά μέρα που ένας ερωτευμένος δεν σκέφτεται όλα αυτά που βιώνει, όλα αυτά που νιώθει, όλα αυτά που βλέπει στον ίδιο και τον άλλο…

Στον έρωτα και στην αγάπη δεν πρέπει να εισχωρεί και να περιορίζει η σκέψη. Είναι τρελό πράγμα το να είσαι ερωτευμένος.

Ο έρωτας και η αγάπη δεν έχουν να κάνουν με το νου

Χρειάζεται να κινείται κανείς μέσα από την καρδιά. Είναι ένα είδος παραλογισμού. Είναι όμορφο και υψηλότερο από την αποκαλούμενη λογική, μη χρησιμοποιείς όμως το νου σου, προσπαθώντας να το εκλογικεύσεις γιατί θα το καταστρέψεις.

Ο νους είναι μια καταστροφική δύναμη. Όλη η δημιουργικότητα πηγάζει από την καρδιά κι ό,τι είναι όμορφο γεννιέται από την καρδιά. Το μυαλό είναι πολύ βίαιο. Η βία μπορεί να είναι ανεπαίσθητη, όμως υπάρχει. Θέλει να χειρίζεται, να κατακτά, να κατέχει και σε μια σχέση αυτά είναι δηλητήρια.

Στην αγάπη πρέπει να κατέχεσαι, όχι να κατέχεις

Σε μια σχέση αγάπης πρέπει να παραδίνεσαι και δεν πρέπει συνεχώς να παρακολουθείς ποιός έχει το πάνω χέρι. Γι’ αυτό σταμάτα να σκέφτεσαι.

Κι όποτε πιάσεις τον εαυτό σου να σκέφτεται, τίναξε γερά το κεφάλι έτσι ώστε όλα μέσα να γυρίσουν ανάποδα. Κάνε το μια σταθερή συνήθεια και μέσα σε λίγες εβδομάδες θα δεις πως αυτό το τράνταγμα βοηθάει.

Κανείς όμως δεν πρέπει να νομίζει ότι η αγάπη και ο έρωτας είναι αιώνιοι. Είναι πολύ εύθραυστα συναισθήματα. Είναι τόσο εύθραυστα όσο κι ένα λουλούδι που ζει σε ένα βάζο. Το πρωί μπορεί να είναι εκεί, το βράδυ όμως μπορεί να έχει μαραθεί.

Οτιδήποτε μπορεί να καταστρέψει τον έρωτα και την αγάπη

Η αλήθεια είναι ότι όσο πιο σημαντικό είναι κάτι, τόσο πιο ευάλωτο και εύθραυστο μπορεί να είναι. Χρειάζεται, να προστατευτεί.

Ο βράχος θα παραμείνει εκεί, όμως το λουλούδι θα εξαφανιστεί. Αν ρίξεις ένα βράχο πάνω σ’ ένα λουλούδι, ο βράχος δεν θα πληγωθεί, το λουλούδι όμως θα καταστραφεί.

Η αγάπη είναι πολύ εύθραυστη και πολύ ντελικάτη

Χρειάζεται να είναι κανείς πολύ – πολύ προσεκτικός και επιφυλακτικός με την αγάπη.

Μπορείς να προξενήσεις τέτοιο κακό, που ο άλλος να γίνει κλειστός, να γίνει αμυντικός. Να πώς γίνεται κανείς κλειστός: Αν μάχεσαι υπερβολικά θ’ αρχίσει να δραπετεύει, θ’ αρχίσει να γίνεται όλο και πιο ψυχρός, όλο και πιο κλειστός, ώστε να μην είναι ευάλωτος στη δική σου επίθεση. Τότε θα του επιτεθείς περισσότερο, γιατί θ’ αντισταθείς σ’ αυτήν την ψυχρότητα. Αυτό μπορεί να γίνει ένας φαύλος κύκλος.

Έτσι, οι εραστές απομακρύνονται σιγά – σιγά. Απομακρύνονται ο ένας απ’ τον άλλον και νομίζουν πως ο άλλος είναι υπεύθυνος, πως ο άλλος τους πρόδωσε.

Στην πραγματικότητα, κανένας εραστής δεν έχει προδώσει ποτέ κανένα. Μόνο η άγνοια σκοτώνει την αγάπη. Κανένας δεν την προδίδει. Και οι δύο ήθελαν να είναι μαζί, αλλά κατά κάποιο τρόπο και ο δύο ήταν αδαείς. Η άγνοιά τους τους περιέπαιξε και πολλαπλασιάστηκε. Σιγά – σιγά παρασύρθηκαν και μετά κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η αγάπη είναι επικίνδυνη.

Είναι η αγάπη επικίνδυνη;

αγαπηΗ αγάπη δεν είναι επικίνδυνη. Μόνο η ασυνειδησία είναι επικίνδυνη. Και τελικά πρέπει να αναρωτηθούμε… πόσοι από αυτούς που ερωτεύτηκαν, αλλά μετά έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, ήταν απρόσεχτοι ή απλά ανώριμοι.

Μήπως τελικά δεν είχαν συνείδηση της σημασίας του έρωτα και της αγάπης; Μήπως έπαιξαν σε ένα επίπεδο που δεν ήξεραν, και δεν μπορούσαν να ελέγξουν;

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αποφεύγουν τον έρωτα και την αγάπη, μόνο και μόνο για να είναι ασφαλής.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να δεσμευτούν σε καμία σχέση, γιατί γνωρίζουν πως έτσι και δεσμευτούν και έρθουν κοντά, αρχίζουν οι τσακωμοί, αρχίζει η αντίσταση και μουρμουρίζονται κακίες, οπότε ποιό το νόημα;

Άντε, το πολύ να ενδιαφέρονται για σεξουαλική σχέση, αλλά όχι για οικειότητα. Κι αν σε μια σχέση δεν έχεις οικειότητα και βάθος, δεν θα μάθεις ποτέ τι σημαίνει σχέση.

Κι αν δεν μάθεις τι σημαίνει σχέση, τότε μάλλον θα βιώσεις την απόλυτη μοναξιά. Αυτή που βιώνει αυτός που δεν επέτρεψε ποτέ στον εαυτό του να αγαπήσει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ