Πόσο έτοιμοι είμαστε για το σ’ αγαπώ;

1

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο έτοιμοι μπορεί να είστε για το “Σ αγαπώ ” ; Μια καλή ερωτική σχέση δεν είναι ένα παιχνίδι που μπορείς να παίξεις, ή ένα εγωιστικό ταξίδι για έναν. Πρόκειται για έρωτα, για αγάπη, για δυο ανθρώπους.

Το να ακούσεις το σ’ αγαπώ από τον άνθρωπο σου, μπορεί να σου προσφέρει τη μεγαλύτερη ευτυχία που μπορείς να φανταστείς, αλλά και να σε πληγώσει περισσότερο από όσο πιστεύεις.

Όταν δεν πονάς πολύ όταν το έτερον ήμισυ κάνει κάτι απογοητευτικό, αλλά πονάς πραγματικά όταν βλέπεις αυτόν τον άνθρωπο στενοχωρημένο ή θλιμμένο, τότε πραγματικά αγαπάς τον άνθρωπο αυτό.

Τι σημαίνει «σ’ αγαπώ»

erotas agapiΣ’ αγαπώ σημαίνει να μπορείς να νιώθεις τον πονοκέφαλο και την ευτυχία του έρωτα την ίδια στιγμή.

Αυτή είναι η επιβράβευση, αυτό και το ρίσκο. Αν δεν είμαστε πρόθυμοι να νιώσουμε έτσι, τότε μάλλον δε θα μάθουμε ποτέ τι σημαίνει να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε.

Το να ζεις τον έρωτα και την αγάπη είναι προφανώς από τις πιο πολύτιμες αλλά και γεμάτες νόημα εμπειρίες που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος.

Και υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να αγαπάς κάποιον και να είσαι ερωτευμένη μαζί του.

Είναι η διαφορά ενός συναισθήματος που είναι σύντομο και άγριο με εκείνο που είναι τρυφερό και γεμάτο πάθος και ένταση που διαρκεί.

Το πρώτο είναι εύκολο. Το δεύτερο, αυτό που τελικά μας νοιάζει περισσότερο χρειάζεται δουλειά, γιατί αφορά την ερωτική σχέση και τη διατήρηση της.

Το σ’αγαπώ στην ερωτική σχέση

Το να αγαπάς κάποιον χρειάζεται προσπάθεια. Πρέπει να μπορούμε να επικοινωνούμε με τον άλλο. Κανείς δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό του άλλου.

Πάντα υποθέτουμε ότι ο σύντροφός μας γνωρίζει τι σκεφτόμαστε και τι νιώθουμε. Ίσως με τον καιρό να είμαστε ικανοί να νιώσουμε τι μπορεί να αισθάνεται ο άλλος, ή να υποθέσουμε τις σκέψεις του, αλλά ποτέ δεν θα τελειοποιηθούμε σε αυτό. Έτσι κι αλλιώς ακόμα και να αναπτύξουμε αυτή τη δυνατότητα θα πάρει χρόνο.

Το να έχουμε την ευκαιρία να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε από κάποιον είναι ευλογία. Πρέπει λοιπόν να τον σεβόμαστε για αυτό που είναι, όχι για αυτό που θέλουμε εμείς να γίνει.

Ο καθένας είναι ξεχωριστός με τον δικό του τρόπο και κανείς δεν είναι τέλειος. Είναι η πραγματική αγάπη που κλείνει το χάσμα των ατελών χαρακτήρων για να δημιουργήσει μια απαλή επιφάνεια αμοιβαίας αποδοχής για το ζευγάρι. Και είναι επίσης η πραγματική αγάπη που κάνει κάποιον να αλλάζει προς το καλύτερο. Η δύναμη της πραγματικής αγάπης είναι αδιαμφισβήτητη.

Η ερωτική σχέση χρειάζεται δέσμευση. Τι είναι εξάλλου η αγάπη χωρίς αμοιβαία δέσμευση; Είναι σαν τις αξίες και τις αρχές. Όλοι τις διαθέτουν αλλά τελικά δε σημαίνουν τίποτα αν δεν μπορούν να τις υποστηρίξουν και στην πράξη. Το ίδιο ισχύει και για την ερωτική σχέση και τους ανθρώπους που αγαπάμε.

Η αγάπη είναι σαν ένα βάζο αντίκα. Είναι δύσκολο να το βρείς, δύσκολο να το αποκτήσεις, αλλά εύκολο να το σπάσεις.

Κάθε μέρα παντού, υπάρχουν άνθρωποι που ερωτεύονται. Αλλά πόσες από αυτές τις σχέσεις είναι σχέσεις θυσίας και ουσίας, και όχι απλά σχέσεις που δημιουργούνται για την ένταση του συναισθήματος του έρωτα;

Έρωτας και Αγάπη

s agapoΞέρω πολλούς ανθρώπους που έχουν πει τις μαγικές λέξεις «σ’αγαπώ».

Αλλά τις περισσότερες φορές αυτό που εννοούν είναι «είμαι ερωτευμένος-η μαζί σου».

Υπάρχει όμως τεράστια διαφορά ανάμεσα στο σ’  αγαπώ και το είμαι ερωτευμένος.

Όταν κάποιος δηλώνει ερωτευμένος μαζί σου, σημαίνει ότι του αρέσεις για αυτό που είσαι τώρα και νιώθει αυτά τα συναισθήματα για τον τωρινό σου χαρακτήρα.

Αυτό το είδος της αγάπης και του έρωτα είναι προσωρινό και διαρκεί όσο περίπου και τα παραμύθια.

Όταν η καλή μάγισσα του παραμυθιού έρχεται τα μεσάνυχτα για να αποκαταστήσει την αλήθεια στο παραμύθι, βλέπουμε την πραγματικότητα της σχέσης…όπου και οι δυο είμαστε απλά ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλο.

Όταν όμως ένας άνθρωπος λέει σ’αγαπώ, εννοεί ότι σε αγαπά ανεπιφύλακτα και χωρίς προυποθέσεις, για αυτό που είσαι τώρα, για αυτό που ήσουν και που θα γίνεις.

Όταν λέει σ’αγαπώ και το εννοεί, πρέπει να αναρωτηθείς αν τον αγαπάς και εσύ το ίδιο, ή αν αγαπάς την ιδέα του να είσαι ερωτευμένος.

Μερικές φορές είναι δύσκολο να δεις τη διαφορά με μια απλή σκέψη. Μπορείς όμως να αφήσεις την καρδιά σου να σε οδηγήσεις.

Μακάρι να είσαι αρκετά ευλογημένος και ανοιχτόμυαλος στο ταξίδι αναζήτησης της αδερφής ψυχής σου…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μακάρι να είσαι αρκετά ευλογημένος και ανοιχτόμυαλος στο ταξίδι αναζήτησης της αδερφής ψυχής σου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ