Μαρία με τα κίτρινα – Δήμητρα Γαλάνη

0

Η Δήμητρα Γαλάνη τραγουδά το “Μαρία με τα Κίτρινα” ένα τραγούδι του Βασίλη Δημητρίου. Το τραγούδι ανήκει στην κατηγορία των ελαφρολαικών και στην πραγματικότητα είναι παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι που διασκευάστηκε και μελοποιήθηκε στην τωρινή του εκδοχή από τον Βασίλη Δημητρίου το 1972.

Η Μαρία με τα κίτρινα υπήρξε πάντα  στίχος αναφοράς σε άρθρα και σλογκαν, καθώς η ελαφριά παιχνιδιάρικη διάθεση τoυ τραγουδιού αλλά και οι απλοί, πλην όμως αιχμηροί στίχοι αποτέλεσαν πάντα αφορμή αστείων. Ποιον αγαπά καλύτερα η Μαρία, τον άντρα της ή το γείτονα, το απαντά η ίδια στο τραγούδι, αν και μάλλον τους θέλει και τους δυο για σίγουρα.

Η Γαλάνη προσθέτει την απαραίτητη δόση ελαφρότητας αλλά και αστείας διάθεσης, παρά το γεγονός ότι το τραγούδι αναφέρεται σε ξεκάθαρη περίπτωση απιστίας. Φυσικά η Μαρία με τα κίτρινα εξακολουθεί να θεωρείται ανεξάρτητη και χειραφετημένη γυναίκα για την εποχή της, κυρίως επειδή μας συμφέρει να το βλέπουμε έτσι. Το τραγούδι όμως καταφέρνει να μας προκαλέσει ένα αυθόρμητο χαμόγελο, λόγω της χαλαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει ένα κατά τα άλλα σοβαρό ζήτημα.

Στίχοι και Μουσική : Βασίλης Δημητρίου (σε διασκευή)
Πρώτη εκτέλεση: Δήμητρα Γαλάνη

Μαρια με τα κιτρινα

Μαρία με τα κίτρινα,
ποιον αγαπάς καλύτερα
ποιον αγαπάς καλύτερα
τον άνδρα σου ή τον γείτονα;

Τον άντρα μου τον αγαπώ,
τον γείτονα καλύτερα.
Τον άντρα μου τον αγαπώ,
τον γείτονα καλύτερα.

Μαρία με τα κίτρινα…

Να γίνει ο άντρας μάρμαρο
κι ο γείτονας τριαντάφυλλο
για να πατώ στο μάρμαρο
να κόβω το τριαντάφυλλο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ