Η γλώσσα του σώματος ερωτευμένου άνδρα

0

Αποκωδικοποίηση της γλώσσας του σώματος των ανδρών: 15 σημάδια ότι είναι ερωτευμένος

Η κατανόηση των λεπτών ενδείξεων στη γλώσσα του σώματος ενός άνδρα μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο για την αποκρυπτογράφηση των συναισθημάτων του. Η γλώσσα του σώματος περιλαμβάνει μη λεκτικές ενδείξεις όπως η στάση του σώματος, οι χειρονομίες, οι εκφράσεις του προσώπου και άλλα. Είναι μια ζωτικής σημασίας πτυχή της ανθρώπινης επικοινωνίας, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το ήμισυ του τρόπου με τον οποίο μεταφέρουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας.

η γλώσσα του σώματος ερωτευμένου άντρα και γυναίκας

Όταν πρόκειται για τον έρωτα, η αποκωδικοποίηση της γλώσσας του σώματος ενός ερωτευμένου άντρα μπορεί να σας δώσει πολύτιμες πληροφορίες για τα συναισθήματά του, ακόμη και πριν προφέρει το «σ’αγαπώ». Μελέτες δείχνουν ότι οι άνδρες τείνουν να είναι λιγότερο λεκτικοί για τα συναισθήματά τους από ό,τι οι γυναίκες και είναι λιγότερο εκδηλωτικοί στο φλερτ.

Ας εξερευνήσουμε 15 βασικά σήματα της γλώσσας του σώματος που δείχνουν ότι αρέσετε σε έναν άνδρα και σας θέλει.

15 αποκαλυπτικά σημάδια ότι ένας άνδρας είναι ερωτευμένος

Τώρα, ας δούμε ένα-ένα τα 15 αλάνθαστα σήματα της γλώσσας του σώματος που μπορεί να αποκαλύψουν αν ένας άνδρας είναι ερωτευμένος με τη γυναίκα που έχει απέναντι του:

 1. Το σταθερό βλέμμα
  Ένας άντρας που δεν μπορεί να πάρει τα μάτια του από πάνω σας είναι πιθανότατα γοητευμένος από την παρουσία σας. Η παρατεταμένη οπτική επαφή υποδηλώνει μια ισχυρή έλξη. Όσο περισσότερο σας κοιτάζει στα μάτια, τόσο πιο βαθιά μπορεί να είναι τα συναισθήματά του.
 2. Το απαλό άγγιγμα
  Η σωματική επαφή μπορεί να είναι ένας ισχυρός επικοινωνιακός παράγοντας αγάπης. Παρατηρήστε αν αγγίζει συχνά το χέρι σας ή αν σας χαϊδεύει απαλά το χέρι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων. Αυτά τα μη σεξουαλικά αγγίγματα συχνά σηματοδοτούν την επιθυμία για εγγύτητα.
 3. Κάθεται ή στέκεται αντικρίζοντας σας
  Όταν ένας άντρας σας κοιτάζει απευθείας κατά τη διάρκεια της συζήτησης, είναι ένα σημάδι ότι όχι μόνο ενδιαφέρεται για τη συζήτηση αλλά και ότι ενδιαφέρεται πολύ για εσάς. Αντικατοπτρίζει τη γνήσια προσήλωσή του στη στιγµή.
 4. Το πραγματικό χαμόγελο
  Δώστε προσοχή στο χαμόγελό του. Ένα γνήσιο, ζεστό χαμόγελο που κάνει και τα μάτια του να χαμογελούν, είναι σαφής ένδειξη ότι είναι χαρούμενος με την παρουσία σας. Το πρόσωπό του φωτίζεται όταν βρίσκεται κοντά σας.
 5. Γέρνει προς τα εμπρός
  Αν γέρνει τους ώμους του προς το μέρος σας όταν είστε κοντά, είναι ένα διακριτικό αλλά σημαντικό σημάδι του έρωτά του. Αυτή η σωματική κλίση σηματοδοτεί την επιθυμία του να δημιουργήσει μια στενή σχέση.
 6. Η τρυφερή αγκαλιά
  Όταν σας υποδέχεται με μια παρατεταμένη αγκαλιά που ξεπερνά τα συνηθισμένα, είναι μια ισχυρή ένδειξη του ρομαντικού του ενδιαφέροντος. Μια παρατεταμένη αγκαλιά υποδηλώνει ότι θέλει να είναι κοντά σας όσο το δυνατόν περισσότερο.
 7. Βαθιές αναπνοές
  Παρατηρήστε τα μοτίβα της αναπνοής του όταν βρίσκεται κοντά σας. Οι βαθιές αναπνοές και το ελαφρώς σφιγμένο στομάχι είναι σημάδια ότι μπορεί να είναι νευρικός κοντά σας ή να του αρέσει πραγματικά αυτό που βλέπει.
 8. Η αποκαλυπτική κίνηση των χεριών
  Τα χέρια του μπορούν να αποκαλύψουν πολλά. Αν κρατάει συνειδητά τα χέρια του ορατά, προσπαθεί να φανεί προσιτός και να τραβήξει την προσοχή σας. Αντίθετα, τα σταυρωμένα χέρια ή τα κρυμμένα χέρια δείχνουν αδιαφορία.
 9. Νευρικότητα
  Η νευρικότητα δεν είναι πάντα αρνητικό σημάδι. Αν είναι νευρικός, αγγίζει το λαιμό ή το πρόσωπό του ή χτυπάει τα δάχτυλά του όταν είστε κοντά του, είναι μια εκδήλωση του ενδιαφέροντος και του ενθουσιασμού του. Ισως όμως και να σημαίνει ότι κάτι που είπατε τον έχει αγχώσει ή δσαρεστήσει.
 10. Προστατευτικό ένστικτο
  Ένας άντρας που νιώθει έλξη για εσάς μπορεί να επιδείξει προστατευτική συμπεριφορά. Αν διακόπτει τις συζητήσεις σας με τους άλλους ή έρχεται να σας βοηθήσει όταν κάποιος είναι αγενής μαζί σας, είναι ένα σαφές σημάδι της αγάπης του.
 11. Μιμείται τη γλώσσα σας
  Η ανεπαίσθητη μίμηση του τόνου, των λέξεων ή των φράσεων σας υποδηλώνει μια βαθιά σύνδεση. Σηματοδοτεί ότι όχι μόνο ακούει, αλλά προσπαθεί ενεργά να ευθυγραμμιστεί με τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας.
 12. Ανασηκωμένα φρύδια
  Δώστε προσοχή στις κινήσεις των φρυδιών του. Αν σηκώνει συχνά τα φρύδια του κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, αυτό δείχνει γνήσιο ενδιαφέρον και σοβαρότητα στις αλληλεπιδράσεις του μαζί σας.
 13. Περπατώντας κοντά σας
  Το να περπατάει στον ίδιο ρυθμό με εσάς και να διατηρεί την εγγύτητα ενώ το κάνει είναι μια ισχυρή ένδειξη της έλξης του. Σηματοδοτεί την επιθυμία του να είναι κοντά σας και να ξεκινάει συζητήσεις.
 14. Καλλωπισμός του εαυτού του
  Η προσοχή που δίνει ένας άνδρας στην εμφάνισή του μπορεί να είναι αποκαλυπτική. Αν ρυθμίζει διακριτικά τα μαλλιά ή τα ρούχα του παρουσία σας, είναι σημάδι της προσπάθειάς του να σας εντυπωσιάσει.
 15. Μιλάει δυνατά
  Το να μιλάει πιο δυνατά από το συνηθισμένο είναι μια τακτική για να τραβήξει την προσοχή σας. Η δυνατή και καθαρή φωνή του μεταδίδει την προθυμία του να επικοινωνήσει μαζί σας.
η γλώσσα του σώματος στο φλερτ

Συχνές ερωτήσεις

 1. Πώς μπορώ να καταλάβω αν ένας άντρας είναι ερωτευμένος μαζί μου;

Αν αναζητά ενεργά ευκαιρίες για να περάσει χρόνο μαζί σου, παρακολουθεί τις αναρτήσεις σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μοιράζεται μαζί σου τα μελλοντικά του σχέδια, μπορεί να είναι ερωτευμένος μαζί σου και να μην το έχει εκδηλώσει ακόμα. Αν σου αρέσει κι εσένα, ενθάρρυνε τον για να εκδηλώσει τον έρωτα του νωρίτερα.

 1. Γιατί οι γυναίκες πρέπει να δίνουν προσοχή στη γλώσσα του σώματος των ερωτευμένων ανδρών;

Η κατανόηση των μη λεκτικών σημάτων αγάπης και έρωτα μπορεί να βοηθήσει μια σχέση στο ξεκίνημα της, ειδικά αν πρόκειται για άνδρα που δεν εκφράζει εύκολα τα συναισθήματα του και είναι πολύ διακριτικός στον τρόπο που φλερτάρει.

 1. Μπορεί μια γυναίκα να διαπιστώσει αν ένας άντρας την αγαπάει μόνο από τη γλώσσα του σώματός του;

Αν και η γλώσσα του σώματος μπορεί να παρέχει πολύτιμες ενδείξεις για τα συναισθήματα και τα ενδιαφέροντα ενός ατόμου, δεν αποτελεί αλάνθαστο δείκτη αγάπης. Η αγάπη περιλαμβάνει περισσότερα από τις ενδείξεις της γλώσσας του σώματος -απαιτεί συναισθηματικές συνδέσεις, κοινές εμπειρίες και λεκτική επικοινωνία. Το να βασίζεστε αποκλειστικά στη γλώσσα του σώματος μπορεί να οδηγήσει σε παρερμηνείες. Η ανοιχτή και ξεκάθαρη επικοινωνία παραμένει ζωτικής σημασίας για την κατανόηση των συναισθημάτων μέσα σε μια σχέση.

Η κατανόηση της γλώσσας του σώματος ενός άνδρα μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για την κατανόηση των συναισθημάτων του. Δίνοντας προσοχή σε αυτές τις λεπτές ενδείξεις, μπορείτε να αποκτήσετε εικόνα του συναισθηματικού του κόσμου και να αποκωδικοποιήσετε τον έρωτα του πριν ακόμα τον αποκαλύψει. Έτσι, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε να αναρωτιέστε αν σας έχει ερωτευτεί, παρατηρήστε προσεκτικά τις κινήσεις του και αφήστε τη γλώσσα του σώματός του να σας μιλήσει.


Διαβάστε περισσότερα:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ