Η γλώσσα του σώματος στον έρωτα

0

Η γλώσσα του σώματος στον έρωτα μπορεί να πει περισσότερα από ότι ο πιο εύγλωττος ρήτορας. Αρκεί να ξέρει κανείς να διαβάσει τα σημάδια του έρωτα και να μεταφράσει τη γλώσσα του σώματος κατάλληλα.

Τι είναι η γλώσσα του σώματος;

Η γλώσσα του σώματος δεν είναι γλώσσα: δεν έχει γραμματική, συντακτικό, τελείες, ερωτηματικά ή κόμματα. Η γλώσσα του σώματος είναι μια συναρπαστική μορφή μη λεκτικής επικοινωνίας, όπου οι εκφράσεις του προσώπου, οι χειρονομίες, η στάση του σώματος και οι κινήσεις του σώματος παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μετάδοση μηνυμάτων και συναισθημάτων.

Πώς «μιλά» το σώμα μας

  • Τα πρόσωπά μας είναι σχεδιασμένα για να μεταφέρουν συναισθήματα και συγκινήσεις στους άλλους. Πολλά συναισθήματα αναγνωρίζονται εύκολα μέσω των εκφράσεων του προσώπου
  • Μέσω της οπτικής επαφής, οι άνθρωποι επικοινωνούν διακριτικά μηνύματα σχετικά με τις σχέσεις και το σεξουαλικό ενδιαφέρον
  • Το άγγιγμα των άλλων, καθώς και οι χειρονομίες και οι κινήσεις του σώματος αποτελούν ισχυρό μέσο μη λεκτικής επικοινωνίας
  • Οι εκφραστικές χειρονομίες και οι κινήσεις του σώματος είναι τα κλειδιά για να τραβήξετε την προσοχή των άλλων

Οσα λέει το σώμα μας είναι πιο σημαντικά από τα λόγια

Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο εγκέφαλός μας δίνει προτεραιότητα στη μη λεκτική επικοινωνία σε σχέση με τη λεκτική. Έτσι, όταν ο εγκέφαλός μας λαμβάνει ένα ανάμεικτο μήνυμα – ας πούμε ότι ακούει «σ’ αγαπώ» αλλά βλέπει ένα θυμωμένο πρόσωπο ή ακούει έναν ανειλικρινή τόνο – μπορεί να δώσει προτεραιότητα στα μη λεκτικά στοιχεία από τα λεκτικά. Μπορεί δηλαδή η γλώσσα του σώματος σας (οι κινήσεις, οι εκφράσεις και ο τόνος της φωνής σας) να κρίνουν το αποτέλεσμα μιας συναντησης περισσότερο απ’ ότι αυτά που θα πείτε με τα λόγια.

Παρόλο που παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, οι περισσότερες από τις ανταλλαγές που συμβαίνουν μέσω της γλώσσας του σώματος είναι υποσυνείδητες. Συχνά διαβάζουμε και ερμηνεύουμε αυτά τα σιωπηλά μηνύματα ασυνείδητα, καθιστώντας κάθε αλληλεπίδραση πλούσια και πολυδιάστατη.

Οι εκφράσεις του προσώπου αποτελούν ζωτική πτυχή της γλώσσας του σώματος. Είναι σαν ένα ανοιχτό βιβλίο για τα συναισθήματά μας. Ο αποκαλυπτικός χορός των ματιών, των φρυδιών, των χειλιών, της μύτης και των μάγουλων προσφέρει πληροφορίες για τη διάθεση και την ψυχική κατάσταση κάποιου. Ωστόσο, η κατανόηση αυτών των εκφράσεων απαιτεί να λαμβάνουμε υπόψη το πλαίσιο στο οποίο συμβαίνουν και τις πιθανές προθέσεις του ατόμου.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα εμπλακείτε σε μια συζήτηση, θυμηθείτε ότι συμβαίνει και ένας σιωπηλός διάλογος. Κάθε χειρονομία, έκφραση και στάση του σώματος αφηγείται τη δική της ιστορία, ενισχύοντας ή αποδυναμώνοντας όσα λέγονται με λόγια.

Είναι η γλώσσα του σώματος σαφής ένδειξη του ενδιαφέροντος κάποιου;

Τα σημάδια αυτά δεν είναι αλάνθαστα και μπορούν να παρερμηνευτούν. Είναι σημαντικό να συνδυάσετε τις μη λεκτικές ενδείξεις με την προφορική επικοινωνία για να έχετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Είναι εύκολο να διαβάσετε τη γλώσσα του σώματος σε βιντεοκλήση;

Οι συναντήσεις από κοντα παρέχουν μια ολιστική άποψη της γλώσσας του σώματος, που συχνά χάνονται ή περιορίζονται στις online βιντεοκλήσεις και ακόμα περισσότερο στο τηλέφωνο.

Υπάρχουν κοινά σημάδια αδιαφορίας στη γλώσσα του σώματος κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού;

Ναι, σημάδια όπως τα σταυρωμένα χέρια, η έλλειψη οπτικής επαφής και η απόσταση μπορούν να υποδηλώνουν αδιαφορία ή δυσφορία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη όλη την εικόνα και να μην βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα βασιζόμενοι μόνο σε ένα σημάδι.

Πώς μπορώ να βελτιώσω τη δική μου γλώσσα σώματος για να δείξω ότι ενδιαφέρομαι και νιώθω άνετα;

Η κατανόηση της γλώσσας του σώματος μπορεί να σας βοηθήσει να τα καταφέρετε καλύτερα στο φλερτ και να αυξήσει την αυτοπεποίθηση σας. Παρατηρήστε τους ανθρώπους γύρω σας και προσπαθήστε να διακρίνετε χαρακτηριστικά σημάδια στη γλώσσα του σώματος τους.

Εξασκηθείτε σε ανοιχτές στάσεις, διατηρήστε καλή οπτική επαφή και σκύψτε ελαφρά όταν μιλάει αυτός ή αυτή που έχετε απένταντι σας.

Είναι η γλώσσα του σώματος πιο σημαντική στα αρχικά στάδια της γνωριμίας ή διατηρεί τη σημασία της σε όλη τη διάρκεια μιας σχέσης;

Ενώ η γλώσσα του σώματος είναι ζωτικής σημασίας στα αρχικά στάδια μιας γνωριμίας ή σχέσης, συνεχίζει να είναι σημαντική σε όλη τη διάρκεια μιας σχέσης. Βοηθά στην κατανόηση των συναισθημάτων του συντρόφου σας, στην επίλυση συγκρούσεων και στη διατήρηση μιας ισχυρής συναισθηματικής σύνδεσης.

Μπορεί να παρερμηνευτεί η γλώσσα του σώματος; Πώς μπορώ να αποφύγω τις παρεξηγήσεις;

Ναι, η γλώσσα του σώματος μπορεί να παρερμηνευτεί. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τις παρεξηγήσεις είναι να βελτιώσετε την επικοινωνία, να εξηγείτε καλύτερα τι θέλετε, να ζητάτε διευκρινίσεις όταν έχετε αμφιβολίες.

glossa somatos erotas

Η γλώσσα του σώματος αποκαλύπτει όταν κάποιος είναι ερωτευμένος μαζί σας

Πώς μπορείτε να καταλάβετε ότι ένα άτομο είναι ήδη ερωτευμένο μαζί σας; Η γλώσσα του σώματος των ερωτευμένων μπορεί να αποκαλύψει τα αληθινά τους συναισθήματα και τις προθέσεις τους για σας;

Όλοι ξέρουμε ότι ένα ερωτευμένο πρόσωπο διαθέτει μια ορισμένη λάμψη κάθε φορά που  βρίσκεται  με το εκείνο το ξεχωριστό πρόσωπο, αλλά ποιες είναι οι άλλες ενδείξεις;

Θα παρατηρήσετε ότι ένα πρόσωπο έχει ήδη αρχίσει να σας ερωτεύεται όταν παρατηρήσετε τα σημάδια του έρωτα:

  • αν δεν μπορεί να αντέξει να είναι μακριά σας και προσπαθεί να βρίσκεται όσο πιο κοντά σας γίνεται
  • αν σας χαρίζει περισσότερα χαμόγελα από ότι συνήθως
  • αν παρακολουθεί όλες σας τις κινήσεις και τις ενέργειές σας
  • αν δεν μπορεί να πάρει τα μάτια του από πάνω σας
  • αν λάμπει το πρόσωπο του όταν σας βλέπει και μιλάει μαζί σας
η γλώσσα του σώματος σε ερωτευμένο ζευγάρι

Ο ερωτευμένος πλησιάζει πιο κοντά σας

Ένα πρόσωπο που είναι ερωτευμένο μαζί σας, θα αναζητήσει διάφορους τρόπους για να είναι πιο κοντά  σας. Ο ερωτευμένος δηλαδή, μειώνει τον προσωπικό του χώρο και πλησιάζει όσο πιο κοντά μπορεί.

Θα καταλάβετε ότι ο προσωπικός χώρος ενός ατόμου έχει γίνει μικρότερος, όταν αυτός ή αυτή αισθάνεται άνετα μαζί σας ακόμα και στην ελάχιστη δυνατή απόσταση. Σε ένα δωμάτιο γεμάτο από ανθρώπους, πάντα θα προσπαθήσει να βρίσκεται κοντά σας διαρκώς.

Ο προσωπικός χώρος είναι συνήθως πολύ σημαντικός για τους ανθρώπους, γιατί τους επιτρέπει να έχουν την ελευθερία και ανεξαρτησία που χρειάζονται. Η μόνη περίπτωση στην οποία κάποιος μπορεί να θυσιάσει τον προσωπικό του χώρο και να επιδιώξει να είναι κοντά σε κάποιον, είναι όταν είναι ερωτευμένος.

Το πρόσωπο αυτό θα έχει την τάση να κλίνει το σώμα του προς το μέρος σας, είτε όταν κάθεστε ή όταν σηκώνεστε. Η κατεύθυνση του σώματος του θα είναι πάντα στραμμένο προς εσάς.

Η ψυχολογία λέει ότι αρκεί να παρατηρήσεις την κλίση του σώματος για να καταλάβεις αν δυο άνθρωποι είναι ερωτευμένοι, ή αν κάποιος αρχίζει να ερωτεύεται.

Αν για κάποιο λόγο το σώμα δεν μπορεί να στραφεί προς εσάς, τότε η κατεύθυνση της  ματιάς του θα δείξει ποιος είναι στο μυαλό του προσώπου αυτού.

Περισσότερα αγγίγματα, χαμόγελα και γέλιο

οι ερωτευμένοι κρατιούνται χερι χερι

Ένα πρόσωπο που έχει αρχίσει να να σας ερωτεύεται, θα σας ακούει περισσότερο και πιο προσεκτικά, και επομένως θα έχει πιο άμεσες αντιδράσεις  προς εσάς.

Θα γελάει εύκολα,  ακόμη και με τα πιο κακόγουστα αστεία σας.

Ενώ μιλάτε, δεν θα μπορεί να σταματήσει να χαμογελά  ειδικά όταν σας ακούει χωρίς να μιλά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το εν λόγω πρόσωπο απολαμβάνει πραγματικά το χρόνο του  κοντά σας, ακόμα και αν κάνετε την πιο ανούσια κουβέντα.

Το πρόσωπο αυτό θα επιδιώξει να σας αγγίζει επίσης όσο γίνεται πιο συχνά. Ένα χτύπημα στον ώμο, ένα μικρό άγγιγμα στην πλάτη, ένα αγκάλιασμα,  το κράτημα των χεριών,   είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα αγγίγματα που αφορούν τη γλώσσα του σώματος στον έρωτα.

Οι ερωτευμένοι μιμούνται

Το ότι οι ερωτευμένοι μιμούνται και αντιγράφουν κινήσεις ή εκφράσεις του αγαπημένου τους προσώπου, είναι ένα αστείο αλλά πολύ γλυκό σημάδι του έρωτα.

Οι ερωτευμένοι δεν μιμούνται συνειδητά, αλλά το κάνουν ασυνείδητα τις περισσότερες φορές.

Αν δείτε λοιπόν κάποιον ή κάποια να μιμείται ότι κάνετε ή ότι λέτε, έχετε ένα καλό σημάδι ότι το πρόσωπο αυτό είναι ερωτευμένο μαζί σας.

Για παράδειγμα, θα στηρίξετε το πηγούνι σας επάνω στο χέρι σας,  και το άτομο που είναι ερωτευμένο μαζί σας, σύντομα θα κάνει και αυτό  τη συγκεκριμένη κίνηση.

Έχετε ακούσει που λένε ότι μετά από καιρό οι ερωτευμένοι μοιάζουν στις κινήσεις τους; Αυτό συμβαίνει γιατί αυτή η αρχικά ακούσια μίμηση των πράξεων μεταξύ τους, δημιουργεί μια συνήθεια που τελικά κάνει τους ερωτευμένους να μοιάζουν.

Επίμονο βλέμμα = σημάδι έρωτα

Η γλώσσα του σώματος των ερωτευμένων δε σφάλλει ποτέ όταν πρόκειται για βλέμματα. Ένα πρόσωπο που είναι ερωτευμένο μαζί σας, απλά δεν μπορεί να πάρει τα μάτια του από πάνω σας.

Οι περισσότεροι, ειδικά όταν το συναίσθημα τους έχει μόλις αρχίσει να αναπτύσσεται,  έχουν δυσκολία συγκέντρωσης σε άλλα πράγματα. Το βλέμμα είναι συνήθως ζεστό ή έντονο και συνοδεύεται με ένα μικρό χαμόγελο.

Σίγουρα πάντως μπορείτε να καταλάβετε εύκολα ότι κάποιος είναι ερωτευμένος μαζί σας γιατί θα σας κοιτάζει επίμονα, ή αν είναι ακόμα στην αρχή, θα προσπαθεί με φευγαλέα βλέμματα να σας κοιτάζει όσο γίνεται περισσότερο χωρίς να τον αντιληφθείτε. Οπως λέγεται συχνά, θα “καρφώνεται”.

Η λάμψη του έρωτα

Με κάποιο τρόπο ανεξήγητο, ένα πρόσωπο έχει μια συγκεκριμένη αύρα γύρω του, όταν  είναι ερωτευμένος και ευτυχισμένος.

Όταν ένα πρόσωπο ερωτεύεται, αλλάζει εντελώς και αυτό αντανακλάται στη γλώσσα του σώματος. Μερικοί άνθρωποι αδυνατούν να παρατηρήσουν αυτές τις αλλαγές, αλλά τα σημάδια είναι σίγουρα εκεί.

Η λάμψη της ευτυχίας και της χαράς, που προέρχονται από το υποσυνείδητό του, αντανακλάται με μια λάμψη στα μάτια και ένα χαμόγελο που είναι δύσκολο να  λείψει από το πρόσωπο του.

Για αυτό το λόγο μάλλον λένε ότι ο έρωτας δεν κρύβεται. Γιατί ό,τι και αν κάνουμε ο έρωτας αντανακλάται στο βλέμμα και το χαμόγελο μας και η γλώσσα του σώματος μας προδίδει.

Οι ίδιοι οι ερωτευμένοι δεν συνειδητοποιούν καν ότι ο έρωτας τους εκφράζεται με τόσα σημάδια στη γλώσσα του σώματος τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι ωστόσο τα παρατηρούν και τα αντιλαμβάνονται άμεσα και τους αρέσει να βλέπουν τα σημάδια του έρωτα σε απλές ρομαντικές κινήσεις, εκφράσεις και χειρονομίες.


Διαβάστε περισσότερα:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ