Ο Αγιος Βαλεντίνος κάνει καλό στον έρωτα και την υγεία

0

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου κάνει καλό στον έρωτα και την υγεία!

Μπορεί να πρόκειται για μια εμπορική γιορτή, αλλά μήπως πρέπει επιτέλους κάποιος να υπερασπιστεί αυτή τη γιορτή των ερωτευμένων;

Είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου μια μέρα χωρίς νόημα;

Ο Άγιος Βαλεντίνος γεμίζει την ημέρα κάθε 14 Φεβρουαρίου με αγάπη. Δώρα κάθε είδους χαρίζονται τη μέρα εκείνη από ερωτευμένο σε ερωτευμένο: τριαντάφυλλα, μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς, λούτρινα παιχνίδια, σοκολάτες, κάρτες, εσώρουχα, ρομαντικά γεύματα…

Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής: Μου αρέσει η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, γιατί είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε κάτι όμορφο, όπως γιορτάζουμε τα γενέθλια μας ή την ονομαστική γιορτή μας.

καρδια με τριανταφυλλα για τη μερα των ερωτευμενωνΣίγουρα όμως, πολλοί από εσάς μισείτε την ημέρα αυτή και περιφρονείτε όλους εμάς τους αθεράπευτα ρομαντικούς – ή έστω μελό τύπους – επειδή, όπως λέτε, είναι μια επιφανειακή και εμπορευματοποιημένη γιορτή. Μισείτε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, γιατί μισείτε τον καταναλωτισμό. Αλλά όταν κάποιος που αγαπάτε πολύ σας φέρει λουλούδια και κάρτες γεμάτες ευχές για έρωτα και αγάπη, δεν σας κάνει να αισθανθείτε πιο όμορφα;

Ωστόσο, το δώρο που σας έκανε να αισθανθείτε ότι κάποιος σας αγαπά και νοιάζεται για σας, κάποιος το αγόρασε για να σας το δώσει. Αυτός ο κάποιος ή η κάποια, δεν σκέφτηκε ότι γίνεται έτσι θύμα του καταλωτισμού, αλλά γι αυτόν μέτρησε περισσότερο το ότι «η κοπέλα μου (η φίλη, η σύζυγος)  θα χαρεί πολύ με τα λουλούδια και θα νιώσει πόσο πολύ την αγαπώ.»

Δυστυχώς ή ευτυχώς, υπάρχουν κάποιοι που απλά εκφράζουν την αγάπη τους μια μέρα που θεωρείται ξεχωριστή και ικανοποιεί την ανάγκη των ανθρώπων να τιμήσουν κάτι πολύ ξεχωριστό και κάτι όμορφο… τον έρωτα και την αγάπη.

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι γιορτή του έρωτα

Για μένα, η  14η Φεβρουαρίου – και τα δώρα του Αγίου Βαλεντίνου που έρχονται με αυτήν – είναι για να απολαύσουμε την αγάπη του άλλου μας μισού, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει κάποιος για πανάκριβα δώρα.

Γεμάτα χαμόγελα, λίγα σοκολατάκια για τη γλύκα, και τα πραγματικά σας συναισθήματα είναι αρκετά για να αναζωπυρώσουν τις φλόγες της αγάπης και αναθερμάνουν το πάθος ανάμεσα σε εσάς και το σύντροφό σας, ή αν είστε μόνη, ανάμεσα σε εσάς και τους φίλους σας. Τι είναι τόσο κακό  σε αυτό;

Υπάρχουν τόσα πολλά άσχημα νέα σε αυτή τη χώρα που ο όρος «καλά νέα» αρχίζει να γίνεται οξύμωρος. Τουλάχιστον για τη γιορτή των ερωτευμένων, θα υπάρξει μια προσωρινή παύση και η σκέψη μας για λίγο θα στραφεί στην αγάπη και τον έρωτα, ξεφεύγοντας από την κρίση και τις άλλες καταστροφές.

Εξάλλου, αυτή η γιορτή του έρωτα κάνει καλό στο μυαλό και την καρδιά, με περισσότερους από έναν τρόπους. Όχι μόνο γιατί η σοκολάτα, το κόκκινο κρασί και οι δηλώσεις της αγάπης σας γεμίζουν χαρά με ένα ρομαντικό τρόπο, αλλά επειδή όλα αυτά είναι επίσης καλά για μια υγιή καρδιά.

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου κάνει καλό στην υγεία

i agapi kanei kalo stin ygeiaΗ σοκολάτα, το κρασί και η αγάπη παίζουν έναν μεγάλο ρόλο στη διατήρηση της φυσιολογικής ροής του αίματος.

Έρευνες έχουν επίσης αποδείξει ότι το κακάο στη σοκολάτα μπορεί να είναι σύμμαχος για μια υγιή καρδιά, καθώς βοηθά στο να αποτραπούν οι καρδιακές παθήσεις όντας πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

Το ίδιο συμβαίνει με το κόκκινο κρασί, που όταν καταναλώνεται με μέτρο μπορεί να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής  και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Ομως η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου κάνει καλό πρώτα απ’ όλα στην αγάπη.

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου κάνει καλό στην αγάπη

Τα συναισθήματα αγάπης και έρωτα μπορούν να μειώσουν την πίεση, τον πόνο, να τονώσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και τον αυτοσεβασμό μας, χωρίς να ξεχάσουμε  βέβαια ότι μας επιτρέπουν να κάψουμε θερμίδες και να απολαύσουμε έναν ξεκούραστο βραδινό ύπνο.

Στο βιβλίο «Αγάπη και επιβίωση» ο Δρ. Ντιν Όρνις βασίζεται σε μια απλή αλλά ισχυρή ιδέα: η επιβίωση μας εξαρτάται από τη θεραπευτική δύναμη της αγάπης, την οικειότητα, και τις σχέσεις.

Γράφει: «Έχω διαπιστώσει ότι ίσως η πιο ισχυρή παρέμβαση – και το πιο σημαντικό για μένα και για τους περισσότερους από τους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύω, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού και των ασθενών – είναι η θεραπευτική δύναμη της αγάπης και της οικειότητας, καθώς και η συναισθηματική και πνευματική μεταμόρφωση που συχνά προκύπτουν από αυτές.»

Λοιπόν, εσείς θα γιορτάσετε φέτος στις 14 Φεβρουαρίου; Υγιεινή ή όχι, πολυέξοδη και καταναλωτική ή όχι, η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν παύει να είναι η μέρα των ερωτευμένων.

Αν είστε με κάποιον που αγαπάτε πραγματικά, τότε πάρτε του ένα λουλούδι, κρατείστε τον αγκαλιά και ευχηθείτε ο ένας στον άλλο Χρόνια Πολλά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Ποτέ λίγη αγάπη παραπάνω δεν έβλαψε κανέναν!Κατηγορία: Σχέσεις, έρωτας και αγάπη

Παρόμοια άρθρα:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here