Οχι μόνο ευχές μέσω Facebook για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου

1

Καθώς η μέρα των ερωτευμένων πλησιάζει, το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι φέτος να μην περιοριστείτε στις ευχές στο facebook για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Μπορεί τα social media να έχουν μπει στη ζωή μας για τα καλά, αλλά το βέβαιο είναι ότι η εμμονή πολλών ανθρώπων με τα μηνύματα και τα «like» στο Facebook έχει φέρει το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Αντί να φέρει κοντά ερωτευμένους ανθρώπους, τους έχει αποξενώσει και τους έχει κάνει να καταβάλλουν τη μικρότερη δυνατή προσπάθεια για να εκφράσουν τον έρωτά τους με ουσία και όχι με like, poke και άλλους όρους που έχουν μπει στη ζωή μας, τώρα που διανύουμε την εποχή του έρωτα στο Facebook.

Ο Άγιος Βαλεντίνος στο Facebook

φιλιά και ευχές αγάπης στο facebookΜήπως η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στον 21ο αιώνα έχει αλλάξει προς το χειρότερο; Τα συναισθήματα παραμένουν τα ίδια όπως ήταν πάντα, αλλά με την προβολή τους μέσω των social media, η ημέρα αυτή που ήταν πάντα αμφιλεγόμενη, σαν να έχασε ένα μεγάλο μέρος από τον ρομαντισμό της.

Δεν είναι ότι έχουμε την ανάγκη να αντιταχθούμε και να γκρινιάξουμε για την ημέρα αυτή, αλλά συναντάμε τέτοια κακής ποιότητας  μηνύματα και σχόλια στο Facebook. Εξάλλου τα μηνύματα της αγάπης είναι προσωπικά και δεν κάνει κακό να παραμείνουν πίσω από κλειστές πόρτες ή εντός των ορίων μιας κάρτας.

Δυστυχώς, οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter έχουν διασφαλίσει ότι, αν είστε διατεθειμένοι να επιδείξετε δημόσια  την αγάπη σας, όλοι οι «φίλοι» γίνονται μέτοχοι αυτής της επίδειξης, είτε τους αρέσει είτε όχι.

Το κακό βέβαια είναι ότι η αγάπη και ο έρωτας, που αφορούν κυρίως το ζευγάρι, γίνονται τώρα μέσο επίδειξης και χάνουν την ουσία τους. Είμαι βέβαιη ότι όλοι έχετε διαβάσει στο Facebook φράσεις όπως …

«Ο Χ αγαπά την Ψ τόσο πολύ. Χρόνια μας πολλά και Καλή Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ανυπομονώ να σε δω αργότερα.»

«Χρόνια πολλά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στην πανέμορφη σύζυγο μου. Με κάνεις τόσο ευτυχισμένο.»

«Έχω την καλύτερη φιλενάδα του κόσμου. Χρόνια μας πολλά! Δεν μπορώ να περιμένω για τις αγκαλιές μας στον καναπέ!»

Τι συνέβη στις κάρτες που έγραφε ο καθένας το προσωπικό του μήνυμα αγάπης και έρωτα προς το αντικείμενο του πόθου του; Ελπίζω οτι οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να γράφουν κάρτες και να παραδίδουν το μήνυμα τους προσωπικά, προς αυτόν που τον αφορά και μόνο. Και σοβαρά, γιατί πρέπει να σκουντάμε ο ένας τον άλλον ηλεκτρονικά, όταν μπορούμε να το κάνουμε στην πραγματικότητα και να έχει μεγαλύτερη χάρη;

Όχι μόνο ευχές μέσω Facebook για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου

ευχες αγαπης στο facebookΤην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ας σκεφτούμε όλοι μας να στείλουμε τις ευχές μας στην αγαπημένη μας ή στον αγαπημένο μας μέσω μιας όμορφης κάρτας, να γράψουμε ένα τρυφερό μήνυμα που να εκφράζει τα πραγματικά μας συναισθήματα, και να την προσφέρουμε μαζί με λίγα λουλούδια για την ημέρα των ερωτευμένων.

Ας επενδύσουμε πραγματικά λίγο από το χρόνο μας, και ας κάνουμε προσπάθεια να εκφράσουμε όσα νιώθουμε, αντί να καταφύγουμε στην ευκολία ενός  poke στο facebook και μιας χιλιοειπωμένης ηλεκτρονικής ευχής.  Ο έρωτας και η αγάπη είναι πολύτιμα συναισθήματα και πρέπει να τα διαφυλάσσουμε και να τα εκτιμούμε όσο γίνεται.

Επενδύστε χρόνο για την αγαπημένη ή τον αγαπημένο σας. Διαλέξτε ένα δώρο που θα τον / την κάνει να νιώσει πόσο τον αγαπάτε και τον σκέφτεστε. Δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψετε πολλά χρήματα γι αυτό, αλλά να ξοδέψετε χρόνο και σκέψη για να του κάνετε μια όμορφη έκπληξη, να σπάσετε τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να ανανεώσετε τον έρωτα στη σχέση σας. Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τα φτηνά δώρα για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή ακόμα περισσότερο αυτά που θα φτιάξετε μόνοι σας. Μπορεί να είναι φτηνά σε χρήματα, αλλά ακριβά σε χρόνο και προσπάθεια.

Και αν θέλετε οπωσδήποτε να εκφράσετε την αγάπη σας και στο Facebook, για να μάθει όλος ο κόσμος πόσο ερωτευμένοι είστε, κάντε το, αλλά να έχετε φροντίσει να πείτε πρώτα το «Σ ’αγαπώ» σας με ένα φιλί και μια αγκαλιά, ή έστω με ένα τηλέφωνο. Με την απαραίτητη προσωπική επαφή και όχι βιαστικά, ηλεκτρονικά και απόμακρα!Κατηγορία: Σχέσεις, έρωτας και αγάπη

Παρόμοια άρθρα:

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here