Επιλογή συντρόφου με συναίσθημα και λογική

0

Στην ερώτηση πως γίνεται η επιλογή ερωτικού συντρόφου, οι ειδικοί απαντούν ότι η επιλογή γίνεται με βάση αυτά που έχουμε ζήσει, δηλαδή τις εμπειρίες μας, και την προσωπικότητα που έχουμε διαμορφώσει.

Φυσικά στην επιλογή συντρόφου σημαντικοί παράγοντες είναι επίσης:

1. η χημεία ανάμεσα σε μας και στο αντικείμενο του πόθου μας

2. το ένστικτο μας

Ωστόσο επιμένουν (οι ειδικοί) ότι δεν πρέπει να προχωράμε στην επιλογή συντρόφου ακούγοντας μόνο τα συναισθήματα μας, αλλά να βάζουμε μια γερή δόση λογικής πριν κάνουμε απόφαση και πράξη την παρόρμηση μας.

zevgari paralia iliobasilema eros-erotas.grΕιδικά αν τα συναισθήματα είναι πολύ δυνατά, όπως συμβαίνει στον έρωτα με την πρώτη ματιά, καλό είναι πριν ορμήσουμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, να κοντοσταθούμε και να δώσουμε την ευκαιρία στη λογική μας να ακουστεί πάνω από τη συναισθηματική θύελλα που μαίνεται στο νου και την καρδιά μας.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους και τις έρευνες που έχουν γίνει, φαίνεται ότι δεν είναι ο κεραυνοβόλος έρωτας που οδηγεί στην πραγματική αγάπη που διαρκεί, αλλά η έλξη που αναπτύσσεται σταδιακά για ανθρώπους που δεν μας ξετρελαίνουν με την πρώτη ματιά.

Φαίνεται ότι δεν είναι το βαθύ ταίριασμα που μας κάνει να νιώθουμε την ακατανίκητη έλξη στον κεραυνοβόλο έρωτα, αλλά ο πόθος. Αυτό μπορεί απλά να συμβαίνει γιατί η φύση τη στιγμή εκείνη αναγνωρίζει 2 ανθρώπους που θα κάνουν γερά και υγιή παιδιά, αν βρεθούν μαζί.

Μπορεί δηλαδή η στιγμιαία έλξη ανάμεσα σε δυο ανθρώπους να σημαίνει ότι το γενετικό υλικό τους ταιριάζουν καλά μεταξύ τους. Βέβαια το ταίριασμα των γονιδίων, απέχει πολύ από το σμίξιμο 2 ώριμων και ολοκληρωμένων ανθρώπων, που θα οδηγήσει αργότερα στην αγάπη.

Γι αυτό την επόμενη φορά που θα νιώσετε τα γόνατα σας να κόβονται στη θέα του γοητευτικού αγνώστου απέναντι σας, σκεφτείτε ότι δεν γνωρίζετε τίποτα για τον άνθρωπο αυτό και ότι η επιλογή συντρόφου δεν μπορεί να στηριχτεί μονάχα στα εξωτερικά χαρακτηριστικά κάποιου, όσο γοητευτικά κι αν είναι αυτά.

Αναρωτηθείτε για λίγο: μήπως ο έρωτας είναι τυφλός όταν του βγάλουμε τα γυαλιά της λογικής;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ