Ευχή για τις ερωτικές σχέσεις με το Νέο Ετος

0

Το Νέο Έτος – 2011 – είναι εδώ, και η ευχή μας για τις ερωτικές σχέσεις μας, τον έρωτα και την αγάπη είναι να ευδοκιμούν, να συνεχίζουν να μας προσφέρουν όμορφες στιγμές, ζεστασιά, ισορροπία και ευτυχία.

Δε θα αναλύσω το αν υπάρχει ευτυχία, ή βασιζόμαστε σε ευτυχισμένες στιγμές, ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι να ζούμε όλες τις στιγμές με τον άνθρωπο μας, να προσπαθούμε να αυξάνουμε τις εικόνες που κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη και πιο σημαντική.

kali erotiki xroniaΒρήκα ένα κείμενο του Χόρχε Μπουκάι (Jorge Bucay) για τις ανθρώπινες και ερωτικές σχέσεις. Το αφιερώνω σε όλους μας, ως μια αφορμή σκέψης και κατανόησης.

Ο Χόρχε Μπουκάι (Jorge Bucay) είναι γιατρός και ψυχοθεραπευτής που χρησιμοποιεί την εμπειρία και τη γνώση του για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τα άγχη και τις φοβίες τους και να καλλιεργήσουν ανθρώπινες σχέσεις με αμοιβαίο σεβασμό και κατανόηση.

«Ας κάνουμε το εφικτό όσο γίνεται καλύτερα. Το να υποφέρω γιατί τα πράγματα δεν είναι όπως τα έχω φανταστεί δεν είναι μόνο ανώφελο είναι και παιδαριώδες».

Στις σχέσεις μας ας εφαρμόσουμε την αρχή της οικονομίας «λιγότερο κόστος, μεγαλύτερα κέρδη».

Αν μια σχέση δεν προχωρά, ας την κλείσουμε ως ανέφικτη. Οι σχέσεις είναι ενεργοβόρες, αν είναι καταφύγιο ή αποτέλεσμα συνήθειας.

Οι σχέσεις από μόνες τους δεν μπορούν να είναι ιδανικές, αξίζουν όμως τον «κόπο», δηλαδή την προσπάθεια, αν ζούμε με παρόντες, δηλαδή συναισθηματικά διαθέσιμους και όχι με απόντες, δηλαδή συναισθηματικούς λιποτάκτες. Να μην προσπερνάμε τα ανεξήγητα, την τύχη και τη σύμπτωση, άλλωστε δεν θα μας δοθούν άπειρες ευκαιρίες.

Ας δεχθούμε τις σχέσεις μικρής διάρκειας όχι με απογοήτευση αλλά σαν καλοκαιρινές μπόρες που όμως πάντα δροσίζουν τη ζωή μας.

Να είμαστε ηρωικοί με τους άλλους, μιλώντας τους με ευθύτητα και αμεσότητα, όταν έχουν ανέφικτες προσδοκίες από μας.

Η πορεία της δικής μας ζωής απαιτεί την ευθύνη μας, κανείς δεν ξέρει καλύτερα από μας τι χρειαζόμαστε πραγματικά. Κανείς δεν θα μας θεραπεύσει τις αγωνίες μας, δεν θα γεμίσει τα κενά μας ή θα φτιάξει τη ζωή μας, ούτε κι εμείς των άλλων, αυτό είναι και ανέφικτο και απογοητευτικό. Μπορούμε όμως να κάνουμε πράγματα μαζί για τις ζωές μας.

Ο καινούριος χρόνος ας μας κάνει λιγάκι «ασεβείς» με τα πρέπει μας, να βάλουμε στη ζωή μας λίγο χρώμα από σκανταλιά, ανεμελιά, μια εφικτή διέξοδο από τους υποχρεωτικούς κανόνες της καθημερινότητάς μας.”

Καλή Χρονιά σε όλους!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ