Χωρισμός και επανασύνδεση σχέσης

6

Χωρισμός και επανασύνδεση: ένα πιθανό σενάριο για κάθε σχέση που έχει πάρει το λάθος δρόμο, αλλά τα συναισθήματα είναι ακόμα δυνατά.

Αν φτάσατε στο χωρισμό για οποιονδήποτε λόγο, θα ακούσετε πολλές συμβουλές σχετικά με την επανασύνδεση σχέσης.

Οι σύγχρονοι σύμβουλοι σχέσεων και γάμου θα σας πουν ότι αν το ζευγάρι θέλει, μπορεί να ξεπεράσει οποιαδήποτε δυσκολία και να επανασυνδεθεί, ότι δηλαδή ο χωρισμός δεν είναι πάντα το τέλος μιας σχέσης.

Θυμάστε όμως τις κλασικές παλιές γιαγιάδες που έλεγαν ότι αν το γυαλί ραγίσει δεν μπορεί να ξανακολλήσει; Μπορεί μια σχέση μετά την επανασύνδεση να λειτουργήσει και πάλι, ή πρόκειται για συνταγή που έχει αποτύχει και είναι καταδικασμένη να αποτύχει ξανά;

Και ενώ η επανεξέταση μιας σχέσης δεν σημαίνει αναγκαστικά επανασύνδεση, τι θα συμβεί αν και ο/η πρώην σας αποφασίσει ότι θέλει να δώσει στη σχέση μια ακόμα ευκαιρία; Ίσως ο χρόνος μακριά από τον άλλο να καταδείξει τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν. Ίσως πράγματι να έπρεπε να περάσει λίγος χρόνος για να αξιολογήσει το ζευγάρι τι πήγε λάθος.

Ωστόσο πριν πάρετε την απόφαση δώσετε άλλη μια ευκαιρία στη σχέση σας και δεσμευτείτε σε μια νέα αρχή μετά το χωρισμό σας , θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η επανασύνδεση σχέσης έχει τα μυστικά της.

Πως θα πετύχει η επανασύνδεση σχέσης

  • Οχι στην επανασύνδεση από ανασφάλεια ή βόλεμα

Πριν εσείς και ο/η πρώην σας αποφασίσετε να δώσετε το πράσινο φως για μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση σας, θα πρέπει να ελέγξετε τις προθέσεις σας.

Σας ενδιαφέρει να γυρίσετε πίσω στη σχέση και να είστε μαζί επειδή αγαπάτε, σέβεστε και πράγματι θέλετε να περάσετε τις μέρες και τις νύχτες σας με το πρώην ταίρι σας, ή είστε απλά μόνοι, μπερδεμένοι, φοβισμένοι, ή, ακόμα χειρότερα, δεν μπορείτε να σκεφτείτε την πιθανότητα να ξαναμπείτε στο παιχνίδι του φλερτ και της νέας γνωριμίας;

Υπάρχει και άλλο λάθος που μπορείτε να κάνετε: έχετε ανακαλύψει ότι ο πρώην σας έχει αρχίσει να σας ξεπερνά και τώρα τον θέλετε πίσω για να μην αποδεχθείτε μια ήττα με τον οριστικό χωρισμό.

Θα πρέπει να θυμάστε ότι ο χωρισμός και η επανασύνδεση δεν είναι παιχνίδι, και πριν πάρετε μια βιαστική απόφαση που θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη μιζέρια, πρέπει να προσδιορίσετε τους λόγους που σας κάνουν να θέλετε να συνεχίσετε μια προβληματική σχέση.

  • Ο χωρισμός πρέπει να μείνει στο παρελθόν

Ανεξάρτητα από το λόγο που χωρίσατε στο παρελθόν, αν και ο πρώην σας θέλει να επανασυνδεθεί μαζί σας, και οι δύο θα πρέπει να είστε πρόθυμοι να αφήσετε πίσω το παρελθόν.

Αυτό δεν σημαίνει να διαγράψετε από τη μνήμη σας το παρελθόν, αλλά να καταλάβετε ότι η γνήσια και ειλικρινής συγχώρεση είναι απαραίτητη για μια νέα αρχή. Αν ο χωρισμός δεν μείνει στο παρελθόν αλλά τον κουβαλάτε διαρκώς μέσα σας, η σχέση είναι και πάλι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Αν κάποιος έχει νιώσει εξαπατημένος, του έχουν πει ψέματα, ή πρόδωσε τον άλλο με οποιονδήποτε τρόπο, τόσο το θύμα όσο και ο θύτης θα πρέπει να είναι πρόθυμοι να συγχωρήσουν και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχει η δεύτερη ευκαιρία που θέλετε να δώσετε στη σχέση σας.

Πριν κάνετε άλλη μια προσπάθεια, θα πρέπει να έχετε μια ειλικρινή και ανοικτή συζήτηση σχετικά με το αν ή όχι οι δύο σας μπορείτε να συγχωρήσετε ο ένας τον άλλο. Σίγουρα δε θα είναι μια διασκεδαστική συζήτηση και μπορεί να οδηγήσει σε νέους καυγάδες, αλλά είναι ένα ουσιαστικό βήμα για να ξεπεράσετε το χωρισμό και να εξασφαλίσετε τη μελλοντική επιτυχία της σχέσης σας.

  • Η επανασύνδεση σχέσης δεν είναι εύκολη υπόθεση

Αν σκέφτεστε να δοκιμάσετε την επανασύνδεση, πρέπει να ξέρετε ότι οι πιθανότητες είναι εναντίον σας. Σε τελική ανάλυση, ο χωρισμός έφτασε στη σχέση σας για κάποιο πολύ σημαντικό λόγο και η επανασύνδεση δεν θα διορθώσει αυτόματα ό,τι πήγε λάθος την πρώτη φορά.

Η πραγματικότητα είναι, ότι υπήρχαν προβλήματα και χαρακτηριστικά του / της πρώην σας, που σας ενοχλούσαν και σας τρέλαιναν.

Μετά τον χωρισμό πολλοί περνούν μια φάση άρνησης και ξεχνούν ότι κακό συνέβη. Αλλά να είστε σίγουροι ότι τη στιγμή που θα βρεθείτε μαζί και πάλι, οι απογοητεύσεις και οι ενοχλήσεις θα επιστρέψουν με ορμή.

χωρισμος και επανασυνδεσηΑν εσείς και ο / η πρώην σας δεν καταφέρετε να βρείτε νέους τρόπους για να αντιμετωπίσετε τα παλιά προβλήματα σας, μπορείτε εύκολα να καταλήξετε ακριβώς εκεί που ξεκινήσατε: στο χωρισμό. Και τότε η επανασύνδεση θα μοιάζει με ένα μεγάλο λάθος…

Το γεγονός βέβαια ότι οι πιθανότητες στην επανασύνδεση σχέσης είναι εναντίον σας, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνετε καμιά προσπάθεια. Η επιτυχημένη επανασύνδεση μπορεί να πετύχει αρκεί να γίνει σωστά, όπως αναφέρουν ειδικοί και μη.

Αν είστε και οι δυο ειλικρινείς και συνεπείς με όσα επιθυμείτε και υπόσχεστε στον άλλο ή στον εαυτό σας, τότε πιθανότατα θα μπορέσετε να στρέψετε τις πιθανότητες υπέρ σας. Εξάλλου ο έρωτας και η αγάπη είναι τα δυνατότερα συναισθήματα, αν τους το επιτρέψετε.

6 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ