Αντιμετωπίστε τη διαφορά ώρας στη σχέση από απόσταση

0

Η διατήρηση μιας σχέσης από απόσταση απαιτεί προσπάθεια, αφοσίωση και αποτελεσματική επικοινωνία. Όταν εσείς και ο σύντροφός σας βρίσκεστε σε διαφορετικές χώρες με διαφορετικές ζώνες ώρας, μπορεί να είναι ακόμη πιο δύσκολο να βρείτε μια ισορροπία στο καθημερινό σας πρόγραμμα και να διατηρήσετε μια ισχυρή σύνδεση. Ωστόσο, λύσεις υπάρχουν για να αντιμετωπίσετε με επιτυχία τη διαφορά ώρας και να διατηρήσετε τη σχέση σας σε άριστη κατάσταση, παρά τα εμπόδια της μεγάλης απόστασης.

διαφορά ώρας σημαίνει διαφορετικές ζώνες ώρας σε διαφορετικές χώρες

Κατανόηση των προκλήσεων της διαφοράς ώρας

Όταν υπάρχει διαφορά ώρας ανάμεσα στους δύο αγαπημένους, δεν είναι εύκολο να ταιριάξουν τα χρονοδιαγράμματα και να βρεθούν βολικές ώρες επικοινωνίας και για τους δύο. Για να μειώσετε το άγχος και την κούραση, η καθιέρωση ρουτίνας και προγραμματισμένων κλήσεων μπορεί να είναι χρήσιμη. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το καθημερινό πρόγραμμα του καθενός και να βρείτε έναν ρυθμό επικοινωνίας που να λειτουργεί και για τους δύο συντρόφους.

Για παράδειγμα, αν ο ένας σύντροφος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και ο άλλος στην Αθήνα, υπάρχει διαφορά ώρας 7 ωρών, όταν δηλαδή η ώρα στη Νέα Υόρκη είναι 12 μεσάνυχτα, στην Αθήνα είναι 7 το πρωί. Αυτό σημαίνει ότι η εύρεση μιας βολικής ώρας για να μιλήσετε όταν και οι δύο σύντροφοι είναι ξύπνιοι και διαθέσιμοι μπορεί να αποτελέσει πρόκληση. Ωστόσο, καθιερώνοντας μια ρουτίνα και ορίζοντας συγκεκριμένες ώρες για κλήσεις, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι έχετε αφιερωμένο χρόνο για να επικοινωνείτε ο ένας με τον άλλον.

Η αξιοποίηση της τεχνολογίας, όπως οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και οι βιντεοκλήσεις, μπορεί να γεφυρώσει την απόσταση και να διατηρήσει την αίσθηση της σύνδεσης. Οι εφαρμογές παγκόσμιου ρολογιού μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην παρακολούθηση των διαφορών ώρας, διασφαλίζοντας ότι δεν θα ενοχλήσετε κατά λάθος τον σύντροφό σας κατά τις ώρες του ύπνου του.

Επιπλέον, η αποστολή φωνητικών ή γραπτών μηνυμάτων που θα τα δει ο σύντροφος σας όταν έχει χρόνο, επιτρέπει την επικοινωνία χωρίς να διακόπτετε την καθημερινότητά του ή τον ύπνο του. Για παράδειγμα, αν θέλετε να μοιραστείτε ένα μήνυμα ή κάτι νέο με τον σύντροφό σας, αλλά είναι στη μέση της νύχτας γι’ αυτόν, μπορείτε απλώς να στείλετε ένα μήνυμα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να το ακούσει όταν ξυπνήσει και να απαντήσει όποτε τον βολεύει. Αυτό επιτρέπει τη ροή της επικοινωνίας χωρίς διακοπές ή ενοχλήσεις.

αντιμετωπίστε τη διαφορά ώρας με επιτυχία

Απλές συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τη διαφορά ώρας

Με την εξάσκηση της υπομονής, της κατανόησης, της ευελιξίας και των μελλοντικών σχεδίων, μπορείτε να αντιμετωπίσετε με επιτυχία τις διαφορές στη ζώνη ώρας.

Κατανόηση και καλή συνεννόηση. Αν ο ένας σύντροφος έχει ένα πολυάσχολο πρόγραμμα εργασίας τις καθημερινές, μπορεί να είναι πιο βολικό να προγραμματίζει τις κλήσεις τα Σαββατοκύριακα, όταν έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Συζητώντας και κατανοώντας ο ένας το πρόγραμμα του άλλου, μπορείτε να βρείτε μια ισορροπία που να λειτουργεί και για τους δυο σας.

Η ευελιξία είναι επίσης το κλειδί για τη διαχείριση των διαφορών στη ζώνη ώρας.Η προθυμία σας να προσαρμόζετε το πρόγραμμα επικοινωνίας όταν είναι απαραίτητο, αποδεικνύει πόσο πολύ θέλετε να λειτουργήσει η σχέση σας. Είναι σημαντικό να μιλάτε ανοιχτά με τον σύντροφό σας και να δείχνετε κατανόηση για τυχόν αλλαγές που μπορεί να χρειαστεί να γίνουν για να προσαρμοστεί ο ένας στις ζώνες ώρας του άλλου. Για παράδειγμα, αν υπάρχει ένα ιδιαίτερο γεγονός ή μια περίσταση που πέφτει σε μια ώρα που κανονικά ο ένας σύντροφος θα κοιμόταν, το να είστε ευέλικτοι και να βρείτε έναν τρόπο να το γιορτάσετε ή να το μοιραστείτε σε διαφορετική ώρα δείχνει τη δέσμευσή σας στη σχέση.

Η υπομονή είναι ζωτικής σημασίας όταν αντιμετωπίζετε τη διαφορά ώρας σε μια σχέση εξ αποστάσεως. Είναι σημαντικό να αποφεύγετε να περιμένετε άμεσες απαντήσεις γιατί κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα δυνατό. Η ανοιχτή επικοινωνία σχετικά με τις ανάγκες και τις προσδοκίες μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή παρεξηγήσεων και απογοητεύσεων.

Να κάνετε σχέδια για το μέλλον. Προγραμματίστε που θα περάσετε τις διακοπές σας ή τα Χριστούγεννα. Ο απώτερος στόχος βέβαια παραμένει να ζήσετε κάποια στιγμή μόνιμα στο ίδιο μέρος. Αν πιστεύετε ότι θα το καταφέρετε, θα σας προσφέρει μια αίσθηση σκοπού και αισιοδοξίας. Αυτός ο κοινός στόχος μπορεί να βοηθήσει και τους δύο συντρόφους να παραμείνουν αφοσιωμένοι στο να λειτουργήσει η σχέση τους παρά τη μεγάλη απόσταση.

Εργαλεία και εφαρμογές που βοηθούν στην καλή επικοινωνία

Στην ψηφιακή εποχή, πολυάριθμα εργαλεία και εφαρμογές μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση της διαφοράς ώρας στις σχέσεις από απόσταση. Εκτός από το πολύ δημοφιλές Viber, υπάρχουν εφαρμογές για ζευγάρια που προσφέρουν διάφορες λειτουργίες όπως ομιλία, βίντεο και παιχνίδια για να βελτιώσουν την επικοινωνία και να ενισχύσουν την αίσθηση της συντροφικότητας, ανεξάρτητα από την απόσταση. Κάντε μια αναζήτηση για να βρείτε όποια εφαρμογή σας φαίνεται καλύτερη.

Τα κοινά ημερολόγια μπορούν επίσης να αποτελέσουν πολύτιμο εργαλείο για τον συντονισμό των χρονοδιαγραμμάτων και τον προγραμματισμό επισκέψεων. Η πιο απλή και δωρεάν λύση είναι το ημερολόγιο google, που υπάρχει σε κάθε κινητό android.

Simple World Clock Widget: Δείτε την ώρα στην χώρα που βρίσκεται το έτερον ήμισυ. https://tinyurl.com/4f5zb97e

World Clock – Timezones Widget, εκτός από το να σας δείχνει την ώρα σε άλλη χώρα, προσφέρει επίσης υπενθυμίσεις για να μην ξεχνάτε τις κλήσεις που έχετε προγραμματίσει. https://tinyurl.com/ytm286aw

Μην απογοητεύεστε από τις δυσκολίες και να θυμάστε ότι με αφοσίωση και κατανόηση, η αγάπη μπορεί να υπερβεί τη διαφορά ώρας και κάθε εμπόδιο στις σχέσεις από απόσταση.


Διαβάστε περισσότερα:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ