Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία – Πρωτοψάλτη

3

Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη τραγουδά το “Σ’αγαπώ”, ένα παραδοσιακό Ελληνικό τραγούδι, που σε πολλούς είναι πιο γνωστό με τον πλήρη τίτλο “Σ’αγαπώ γιατί είσαι ωραία”.

Το Σ’ αγαπώ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια στον τόπο μας, ένα τραγούδι που όμως δε θυμάται τους δημιουργούς του. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιος έγραψε το τραγούδι αυτό. Ίσως είναι η λαική παράδοση των Ελλήνων που τραγουδούσαν το Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία και περνούσε από στόμα σε στόμα.

Σύμφωνα με μια θεωρία το τραγούδι το έχει γράψει ο Αριστείδης Μόσχος αλλά κανείς δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει ακριβώς. Η μουσική και οι στίχοι ανήκουν σε όλους μας, για να τους τραγουδούμε, να τους ακούμε, να τους σιγοψιθυρίζουμε σε κάποιον… να χαμογελάμε  ή να κλαίμε… ό,τι μας συμβαίνει συνήθως με την αγάπη.

Είναι δύσκολο να βρεθούν πιο απλές λέξεις για να πει κανείς στην αγάπη του: “Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία, σ’ αγαπώ γιατί είσαι εσύ..” Και φυσικά όταν αγαπάς κάποιον με κάθε χτύπο της καρδιάς σου, αγαπάς όλον τον κόσμο γιατί ζεις κι αυτός μαζί. Και δεν μπορείς να αντέξεις την απουσία του ανθρώπου αυτού, γιατί όλος ο κόσμος σου έχει τις συντεταγμένες του προσώπου του, των ματιών και του χαμόγελού του.

Μουσική: Άγνωστος
Στίχοι: Άγνωστος
Ερμηνεία: Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Άλλες ερμηνείες: Γιάννης Πάριος, Πέτρος Γαιτάνος

Σ αγαπω γιατι εισαι ωραια

Σ’ αγαπώ
σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία
σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία
σ’ αγαπώ γιατί είσαι εσύ

Αγαπώ
αγαπώ κι όλο τον κόσμο
αγαπώ κι όλο τον κόσμο
γιατί ζεις κι εσύ μαζί

Το παρα
το παράθυρο κλεισμένο
το παράθυρο κλεισμένο
το παράθυρο κλειστό

Άνοιξε
άνοιξε το ένα φύλλο
άνοιξε το ένα φύλλο
την εικόνα σου να δω

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. καλη ερμηνεια ενος τεχνικου τραγουδιου, Μπραβο.
    παρακαλω λαβετε υποψιν σας πως με περισοτερα οργανα νομιζω οτι το αποτελεσμα θα ηταν πιο αντιπροσωπευτικο της κλασης του.
    ευχαριστω για το τραγουδι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ