Προβληματική σχέση – 7 σημάδια

0

Εχετε προβλήματα στη σχέση σας; Ολοι μας θα απαντήσουμε θετικά στην ερώτηση αυτή, γιατί δεν υπάρχει σχέση χωρίς τα προβλήματα της, μικρά ή μεγάλα. Όμως δεν είναι κάθε σχέση προβληματική και όλα τα προβλήματα δεν είναι το ίδιο σημαντικά.

Το τέλμα μιας κακής σχέσης μπορεί να σε κάνει να χάνεις τα ουσιώδη πράγματα και να γίνεις μια δυστυχισμένη ύπαρξη.  Αν αναρωτιέσαι αν αξίζει να υπομένεις κι άλλο, τότε θα σε βοηθήσει αν αναγνωρίσεις έγκαιρα τα σημάδια μιας προβληματικής σχέσης. Οσο πιο πολλά από τα παρακάτω σημάδια διαπιστώσεις, τόσο περισσότερο πρέπει να σκεφτείς μήπως χρειάζεται να αναθεωρήσεις την παραμονή σου στην τωρινή ή σε μελλοντικές σχέσεις σου.

Πώς να ξεχωρίσετε μια προβληματική σχέση

ζευγάρι με προβλήματα στη σχέση του

Συχνοί καβγάδες στη σχέση

Όταν οι καβγάδες είναι πιο συχνοί από τις ήρεμες στιγμές στην σχέση σας, αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά. Ίσως εσείς και ο σύντροφος σας να έρχεστε σε σύγκρουση και να μην συμφωνείτε σε τίποτα. Η αμυντική στάση μπορεί να προκαλέσει καβγάδες. Όταν ένας ή περισσότεροι σύντροφοι παίρνουν κατευθείαν αμυντική στάση, κάτι που ξεκινάει σαν μια απλή συζήτηση μπορεί να καταλήξει σε καβγά. Είναι λοιπόν ανούσιο να διατηρείς μια σχέση όταν δεν τα βρίσκεις με τον σύντροφο σου.

Απιστία

Όταν ένας ή περισσότεροι σύντροφοι αναζητάνε διέξοδο έξω από τη σχέση, αυτό μπορεί να θεωρηθεί απιστία. Δεν έχει σημασία αν έχετε μια συναισθηματική ή σωματική  ερωτική σχέση, αυτό που έχει σημασία είναι ότι νιώθετε άβολα με τον τωρινό σύντροφο σας. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι μιας προβληματικής σχέσης που απαιτεί την προσοχή σας.

Μείωση της ερωτικής  έλξης

Αν επιθυμείς λιγότερο από τον σύντροφο σου, ή αν αγνοεί τις ανάγκες σου, αυτό είναι ένα δυσοίωνο σημάδι. Παρόλο που είναι φυσιολογικό να ελαττώνεται η ερωτική επιθυμία με τα χρόνια, όταν γίνει έντονα αισθητό, είναι σημαντικό να μιλήσεις με τον σύντροφο σου και να βρεις τη λύση στο πρόβλημα, πριν αυτό αρχίσει να κλονίζει τη σχέση σας.

Απομάκρυνση

Αν περνάς όλο και λιγότερη ώρα με τον σύντροφο σου, τότε είναι ώρα να μιλήσετε για τη σχέση σας. Είναι εύκολο να παγιδευτείς στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης, αλλά όταν απομακρύνεσαι και περνάς όλο και λιγότερο χρόνο με τον αγαπημένο σου, γίνεται επιζήμιο για τη σχέση σας. Μελέτησε την κατάσταση. Αποφεύγεις συνειδητά να περάσεις χρόνο με τον σύντροφο σου; Αισθάνεται ο ένας από εσάς απόμακρος ή και οι δύο δεν επιδιώκετε να περάσετε χρόνο μαζί;

Υπερβολικές αντιδράσεις στα καθημερινά προβλήματα

Το να δίνεις μεγαλύτερη σημασία σε κάποια πράγματα απ’ όσο χρειάζεται είναι συχνά ένα ξεκάθαρο σημάδι προβλημάτων που υποβόσκουν στη σχέση. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλεις να εκραγείς για πράγματα όπως ένα τηλεφωνικό μήνυμα που δεν σου έδωσε ο σύντροφος σου. Μπορεί να θες να του επιτεθείς για τα τα πιο ασήμαντα θέματα που δεν τήρησε. Αν παρατηρήσεις ότι ο σύντροφος σου παρουσιάζει αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι σημαντικό να καθίσετε να μιλήσετε και να βρείτε τα πραγματικά προβλήματα στην σχέση σας.

Απελπισία

Αισθήματα απελπισίας στην σχέση σου είναι σημάδι σοβαρού προβλήματος. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό όταν είσαι σε μια μακροχρόνια σχέση που έχει διαρκέσει πάνω από ένα χρόνο. Το να αισθάνεσαι μπουχτισμένος με μια σχέση και ανίκανος να κάνεις οτιδήποτε για αυτό μπορεί να είναι επιζήμιο για την αυτοεκτίμηση σου. Αυτό το αίσθημα ήττας είναι επίσης ενδεικτικό κακοποίησης σε μια σχέση.

Αλλαγή συναισθημάτων

Αν δεν μπορείς να θυμηθείς τι σε τράβηξε αρχικά στον σύντροφο σου, μπορεί να έχεις μπει στην τελική ευθεία για τη λήξη του δεσμού σου. Τα συναισθήματα αλλάζουν, και είναι φυσιολογικό, αλλά σε μια σχέση η αρχική έλξη θα πρέπει πάντα να μένει σε κάποιο βαθμό. Το να μην μπορείς να αισθανθείς τα αρχικά αισθήματα έλξης για τον σύντροφο σου σε κάνει να απομακρύνεσαι από τη σχέση.Κατηγορία: Σχέσεις, έρωτας και αγάπη

Παρόμοια άρθρα:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here