Μια καρδιά για σένανε – Φίλιππος Νικολάου

1

Μια καρδιά για σένανε τραγουδάει ο Φίλιππος Νικολάου για μια κοπέλα πληγωμένη από την προηγούμενη σχέση της μεν, τυχερή δε γιατί κάποιος την είδε, την ερωτεύτηκε και τώρα θέλει να την παρηγορήσει: Mαραμένη πίκρα στα βλέφαρα σου επάνω, άσε με να στη γλυκάνω.

Αραγε πόσοι σταθήκαμε τόσο τυχεροί την στιγμή που τελειώνει μια σχέση να έρχεται κάποιος ή κάποια και να μας προσφέρει την καρδιά του και τον έρωτα του; Υπάρχει τίποτα σημαντικότερο μέσα στον πόνο του χωρισμού να υπάρξει κάποιος δίπλα σου να σου συμπαρασταθεί, όχι γιατί σε λυπήθηκε (σημαντικό), αλλά γιατί η καρδιά του χτυπάει τρελά για σένα; Αν μάλιστα σου αρέσει κιόλας, τότε ένας καινούριος έρωτας  είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί.

Ας ακούσουμε το τραγούδι του Φίλιππου Νικολάου και ας ευχηθούμε σε κάθε πικραμένο ή πικραμένη, μια νέα γνωριμία να προσπαθήσει να φέρει πάλι το χαμόγελο στα χείλη σας, το χαμόγελο που ο χωρισμός έκλεψε από την ζωή σας.

Το θέμα είναι αν εσείς θα καταφέρετε να δείτε πως όταν αν τελειώνει μια αγάπη δεν τελειώνει και η ζωή. Αφήστε τα φαντάσματα και προχωρήστε  στη ζωή, σβήνοντας ότι σας έκανε να δακρύσετε και να πονέσετε. Εξάλλου, “η καρδιά σου που την ράγισε αγάπη και μαράζι, ας πει ένα δεν πειράζει, σου φέρνω μια χαρά…”. Αρπάξτε τη χαρά και την καρδιά που σας προσφέρουν και χαμογελάστε στον καινούριο έρωτα.

Στίχοι: Φίλιππος Νικολάου
Μουσική: Δημήτρης Μηλιός
Πρώτη εκτέλεση: Φίλιππος Νικολάου
Άλλες ερμηνείες: Αντώνης Ρέμος

Μια καρδια για σενανε – Νικολαου

Μαραμένη πίκρα φάνηκε
στα βλέφαρά σου επάνω
άσε να την γλυκάνω
χαρά να ξαναβγεί

Το χαμόγελο που σου ’κλεψε
εγώ θα το προκάνω
σαν ήλιο να το κάνω
στα χείλη σου να βγει

Μια καρδιά τα χέρια μου σου φέρανε
κάν’ την ό,τι θες, είναι για σένανε
μια καρδιά τα χέρια μου σου φέρανε
κάν’ την ό,τι θες, είναι για σένανε

Τόση πίκρα δεν την άντεξες
και λύθηκες στο κλάμα,
το πρώτο ωραίο πράγμα
μετά τη συμφορά

Την καρδιά σου που την ράγισε
αγάπη και μαράζι
ας πει ένα δεν πειράζει
σου φέρνω μια χαρά

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ