Ο John Lennon τραγουδά το “Love”, ένα ερωτικό τραγούδι για την αγάπη που κυκλοφόρησε το 1970, στον προσωπικό δίσκο του τραγουδιστή με τίτλο John Lennon – Plastic Ono Band.

Στη βιογραφία του Lennon αναφέρονται ενδιαφέροντα στοιχεία για το τραγούδι αυτό. Όταν ο John Lennon έγραψε το “Love”, ένα τραγούδι με το οποίο επιχείρησε να ορίσει την έννοια της αγάπης, χρησιμοποίησε μια ακουστική κιθάρα και κατέγραψε το τραγούδι για πρώτη φορά στο σπίτι του, περίπου τον Ιούλιο του 1970. Μπήκε στα στούντιο της EMI Road, τρεις μήνες αργότερα για την καταγραφή του σόλο ντεμπούτου του και το Love ήταν ένα από τα λίγα κομμάτια που παίχτηκαν τελικά με διαφορετική ενορχήστρωση.

Ο John Lennon έπαιξε ακουστική κιθάρα και το τραγούδι ηχογραφήθηκε σε κλασικό μικρόφωνο στούντιο, σε αντίθεση με τις ηχογραφήσεις των Beatles. όπου μία ορχηστρική εκδοχή του τραγουδιού θα έπρεπε πρώτα να καταγραφεί με φωνητικά overdubbed αργότερα. Στο “Love”, ο John Lennon ήθελε να ηχογραφήσει το τραγούδι ζωντανό με ταυτόχρονη μουσική και τραγούδι, για να είναι πιο ρεαλιστικό το αποτέλεσμα.

Το τραγούδι Love περιγράφει σε απλούς στίχους τι είναι η αγάπη… είναι ένα συναίσθημα, μια αλήθεια, η αγάπη είναι εσύ κι εγώ, η αγάπη είναι ελεύθερη, η αγάπη χρειάζεται να αγαπιέται. Ίσως είναι ο καλύτερος, ακριβέστερος και πιο αληθινός ορισμός της αγάπης. Αν ξαναναρωτηθείτε τι είναι αγάπη, ακούστε αυτό το ερωτικό τραγούδι με τον John Lennon…

Love, στίχοι στα Ελληνικά | John Lennon

Η αγάπη είναι αληθινή, αληθινή είναι η αγάπη
η αγάπη νιώθει, νιώθει την αγάπη
η αγάπη θέλει να αγαπιέται

Η αγάπη είναι άγγιγμα, το άγγιγμα είναι αγάπη
η αγάπη φτάνει, φτάνει η αγάπη
η αγάπη ζητά να αγαπηθεί

Η αγάπη είναι εσύ
εσύ κι εγώ,
Η αγάπη ξέρει
τι μπορούμε να γίνουμε

Η αγάπη είναι ελεύθερη, ελεύθερη είναι η αγάπη
η αγάπη ζει, ζει η αγάπη
η αγάπη χρειάζεται να αγαπηθεί

Love, Αγγλικοί στίχοι

Love is real, real is love
Love is feeling, feeling love
Love is wanting to be loved

Love is touch, touch is love
Love is reaching, reaching love
Love is asking to be loved

Love is you
You and me
Love is knowing
We can be

Love is free, free is love
Love is living, living love
Love is needing to be loved

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ