Καλοκαιρινοί έρωτες

0

Οι καλοκαιρινοί έρωτες συνήθως είναι ξεχωριστοί… οι περισσότεροι έρωτες του καλοκαιριού μένουν αξέχαστοι στο μυαλό και την καρδιά μας. Οι καλοκαιρινοί μήνες και οι διακοπές είναι για πολλούς ευκαιρία για ξεκούραση και χαλάρωση, και για άλλους είναι μια νέα ευκαιρία για γνωριμίες, για σχέσεις, για καινούριους έρωτες.

Κάτι η θάλασσα και ο ήλιος, κάτι η καλή διάθεση και η χαμηλή άμυνα, γεννούνται συνεχώς επιθυμίες για νέες εμπειρίες που λειαίνουν το έδαφος για καλοκαιρινούς έρωτες. Τα βράδια του καλοκαιριού εξάλλου προσφέρονται για φλέρτ και συναρπαστικές εμπειρίες. Ο ήλιος του καλοκαιριού – ειδικά στην Ελλάδα μας χαλαρώνει και μας επιτρέπει να δούμε νέες δυνατότητες και ευκαιρίες που κάτω από άλλες συνθήκες θα περνούσαν έως και απαρατήρητες.

Καλοκαίρι, η ερωτική εποχή του χρόνου

Η θετική διάθεση, ο αυθορμητισμός, η αυξημένη κοινωνικότητα είναι μερικοί σημαντικοί παράγοντες που μας επιτρέπουν να δεχθούμε ένα νέο πρόσωπο στη ζωή μας. Πολλές φορές και το περιβάλλον μπορεί να βοηθήσει, για αυτό και πολλές φορές μια νέα γνωριμία γίνεται σε τόπο διακοπών. Το καλοκαίρι είναι σίγουρα η πιο ερωτική εποχή του χρόνου που ξυπνά τη λαχτάρα σε πολύ κόσμο για νέες εμπειρίες και έναν νέο ερωτικό σύντροφο..

kalokairinoi erotesΤο φεγγάρι του Αυγούστου, μια ωραία και ρομαντική βόλτα κάτω από τα άστρα, λίγη μουσική και ίσως λίγο ποτό παραπάνω μας κάνουν πιο χαλαρούς και βοηθούν τις αναστολές μας να πέσουν. Το αποτέλεσμα είναι ότι νιώθουμε την ανάγκη και την επιθυμία για έρωτα και αγάπη.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές καλοκαιρινές σχέσεις χαρακτηρίζονται από πάθος και ένταση. Θα δείτε ότι όλοι συμφωνούν πως οι συνθήκες αυτές είναι ιδανικές για να ανθίσει ένας νέος έρωτας. Σκεφτείτε μόνο τα μαγιό, τα όποια κάλλη έξω, την καλή διάθεση που έχουμε όλοι συνήθως, τον ήλιο που μας χτυπά στο κεφάλι…

Οι καλοκαιρινοί έρωτες είναι σύντομοι

Οι καλοκαιρινοί έρωτες είναι όντως πιο έντονοι, αλλά γενικά είναι κάπως χρονικά περιορισμένοι και σύντομοι. Μερικές φορές κρατούν μόνο λίγες μέρες, οι οποίες όμως είναι γεμάτες ένταση και πάθος, γεμάτες υποσχέσεις.  .

summer loves
Κι έτσι, ενώ έχουμε ξεκινήσει να πετάμε στα ουράνια, και να πιστεύουμε ότι έχουμε βρει το άλλο μας μισό, το φθινόπωρο όλα αρχίζουν να ξεθωριάζουν και μένουν μόνο οι αναμνήσεις της καλοκαιρινής μας σχέσης. Ακόμα και όταν το χειμώνα προσπαθούμε να αναθερμάνουμε τη σχέση αυτή, συνήθως η μαγεία έχει χαθεί και μένουμε απογοητευμένοι να κοιτάμε το κενό.

Και αν τελικά, παρά τις όποιες δεύτερες σκέψεις μας βιώσουμε τον απόλυτο έρωτα αλλά με ημερομηνία λήξης, δε χρειάζεται να γυρίσουμε πίσω γεμάτοι ενοχές γιατί κάναμε κάτι κακό ή γιατί ενδώσαμε, ή γιατί δεν προσέξαμε ότι όλο αυτό θα είχε μια μικρή ημερομηνία λήξης. Ακόμα και αν μας άρεσε για τόσο μόνο, ή ακόμα και αν ονειρευτήκαμε κάτι παραπάνω, όσο παράλογο κι αν ήταν, ποτέ δεν πρέπει να έχουμε τύψεις για μια ερωτική σχέση.

Είναι πράγματι μοιραίο να μαραίνονται οι καλοκαιρινοί έρωτες με τον ερχομό του φθινοπώρου; Η Σοφία Αρβανίτη μας είχε ήδη προειδοποιήσει με το τραγούδι “Μη μου μιλάς για καλοκαίρια“.

Ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο με όλους. Η λογική και η πραγματικότητα μας λένε ότι τα στοιχεία που δένουν κάποιους κάτω από έναν καταγάλανο ουρανό θα τους δένουν και κάτω από το συννεφιασμένο.

Το σημαντικό είναι να προσπαθήσουμε να δούμε αν τελικά υπάρχουν αυτά τα στοιχεία και πώς μπορούμε να τα ενισχύσουμε, ώστε οι πορείες μας να συναντιούνται όχι μόνο κάτω από την επήρεια κοκτέιλ. Ακόμα και αν κανένας δεν έχει τη διάθεση ή την πρόθεση να δει την καλοκαιρινή σχέση σοβαρά στην αρχή της, μερικοί καλοκαιρινοί έρωτες μπορεί απλά να είναι μοιραίοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ