Γυναίκα και έρωτας

1


Γυναίκα και έρωτας είναι έννοιες σχεδόν ταυτόσημες και στην πραγματικότητα η σχέση τους είναι πολύ απλή. Ή έτσι θέλουν να πιστεύουν.

Ωστόσο, τι θέλουν οι γυναίκες από μια σχέση; Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί εκατομμύρια άνδρες σε όλον τον κόσμο.

Ο Ρομπέρ ντε Φλερ είπε: «Στον έρωτα μη ζητάτε το “ναι” από τα χείλη των γυναικών, αλλά από τα μάτια τους. Οι γυναίκες θέλουν να τις μαντεύετε χωρίς αυτές να το ομολογούν.»

Ο έρωτας απογειώνει τις γυναίκες

woman flower 3513531 eros-erotas.grΟι γυναίκες θέλουν πάνω από όλα να αισθάνονται επιθυμητές. Σε οποιαδήποτε ηλικία και αν είναι, από τα πρώτα χρόνια της ερωτικής και σεξουαλικής τους ωρίμανσης μέχρι και τα βαθιά γεράματα, οι γυναίκες βλέπουν τον έρωτα σαν ένα συναίσθημα που τις απογειώνει και τις κάνει να αισθάνονται επιθυμητές και ερωτικές. Αν ένας άντρας δε δείχνει την εκτίμησή του στη γυναίκα που έχει δίπλα του, αργά ή γρήγορα θα τη χάσει.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι γυναίκες δεν θεωρούν τον έρωτα μέσο επιβεβαίωσης, όπως συμβαίνει πολύ συχνά με τους άντρες, αλλά ως μέσο κάλυψης συναισθηματικών κενών. Επομένως, αναζητούν τον έρωτα, την αγάπη και την αφοσίωση, γιατί νιώθουν την ανάγκη να αισθάνονται ασφαλείς και αγαπητές. Όσο περισσότερο δείχνει κάποιος έμπρακτα ή μη τον έρωτά του, τόσο μπορεί να κρατήσει μια γυναίκα δίπλα του.

Τι ψάχνουν οι γυναίκες σε μια σχέση ;

Οι γυναίκες σε μια σχέση θέλουν να νιώθουν ξεχωριστές για τον άνθρωπο που έχουν δίπλα τους. Αυτό είναι από τα βασικά στοιχεία μιας σχέσης.

Αν κάποιος δεν μπορεί να ικανοποιήσει αυτό το κομμάτι της γυναίκας, τότε είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει μια από εκείνες τις συμπεριφορές που έχουν οδηγήσει στη γνωστή ρήση: της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος…

Η γυναίκα χρειάζεται προσοχή και ενδιαφέρον. Μικρές εκπλήξεις που δείχνουν ότι ο σύντροφος της την σκέφτεται… δωράκια, λουλούδια, ερωτικά σημειώματα, ρομαντικές χειρονομίες.

Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες δεν χρειάζονται οικονομική εξασφάλιση, αλλά συναισθηματική. Όταν εκλείπει η δεύτερη, τότε στρέφονται στην πρώτη, γιατί από μια ηλικία και μετά ίσως δεν μένει και τίποτα άλλο για αυτές.

Η γυναίκα θέλει τον σύντροφο της συνένοχο στον έρωτα

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και η ερωτική και σεξουαλική δεκτικότητα μιας γυναίκας αυξάνει δραματικά όταν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες: τρυφερός και ειλικρινής σύντροφος, με κατανόηση και ενδιαφέρον για την προσωπικότητα της.

Η γυναίκα θέλει το σύντροφό της συνένοχο, όχι αντίπαλο. Να διατηρεί τα προσωπικά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, αλλά να είναι ταυτόχρονα κοντά της, σε μια διαλεκτική σχέση, να συμπληρώνει ο ένας τον άλλο.

Η γυναίκα στον έρωτα χρησιμοποιεί πολύ περισσότερο την καρδιά από το μυαλό της και αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα και το μεγάλο μειονέκτημά της. Είναι ευάλωτη ακόμα και στον ίδιο της τον εαυτό, καθώς μπορεί να νιώσει εύκολα ότι ο έρωτας της, σαν συναίσθημα μπορεί να την προδώσει.

Όταν ο Φρόιντ έθεσε το ερώτημα τι θέλουν οι γυναίκες από μια σχέση και ποια η σχέση ανάμεσα στη γυναίκα και τον έρωτα, προσπάθησε να δώσει απάντηση βασισμένος στην σεξουαλικότητά της.

Η πραγματικότητα όμως, καθώς και οι μετέπειτα ψυχολόγοι, διαπίστωσαν το λάθος του (και τον αντιφεμινισμό του, μεταξύ μας): οι γυναίκες χρειάζονται τρυφερότητα και ενδιαφέρον από το αντικείμενο του πόθου τους.

Ίσως κάποιες φορές να φτάνουν στα άκρα και να θεωρεί κανείς ότι η γυναίκα και ο έρωτας είναι δυο έννοιες που όταν συνυπάρχουν είναι ισοπεδωτικές, όμως στο βάθος είναι πολύ εύκολο για κάποιον να ικανοποιήσει και να κρατήσει μια γυναίκα «δέσμια» του έρωτά του.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν χρειάζονται ενοχές στον έρωτα. Ο έρωτας είναι ελευθερία και όχι σκλαβιά, ο έρωτας μεθά και συνεπαίρνει την ψυχή και σε κάνει να πετάς.
    Έρωτας είναι η καυτή λάβα που νιώθεις στα στήθη σου….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ