Ερωτα μου αγιάτρευτε – Πιτσα Παπαδοπούλου

0

Έρωτα μου αγιάτρευτε, ένα λαικό τραγούδι, που είναι κάτι σαν ύμνος στον έρωτα και που όταν το ακούμε από την Πίτσα Παπαδοπούλου, είναι σαν εκείνη σε κάποια σημεία να σταμάτα να ερμηνεύει με την φωνή της και να συνεχίζει με την η ψυχή της.

Το τραγούδι Έρωτα μου αγιάτρευτε  με την Πίτσα Παπαδοπούλου, σε στίχους του Ηλία Παπασιδέρη είναι μια κατηγορία μόνο του, κάτι σαν τον απόλυτο λαϊκό ύμνο στον έρωτα και ίσως και γι αυτό έχει σιγοτραγουδηθεί και ερμηνευτεί από τους ‘ακαδημαϊκούς’ του είδους.

Οι στίχοι του τραγουδιού περιέχουν κουβέντες απλές, όμως ουσιαστικές και με βάθος, που μας τρυπούν ως το κόκκαλο και μας κάνουν να ριγήσουμε και να ομολογήσουμε το πόσο τελικά κυρίαρχος είναι ο έρωτας στην ζωή των περισσοτέρων μας και μέχρι που μπορεί τελικά να μας φτάσει.

Το έρωτα μου αγιάτρευτε είναι ένα από τα λίγα τραγούδια που μιλάει για τον καημό του έρωτα και του δίνει χρώμα αισιόδοξο, γεννώντας σου μια διάθεση να παραδοθείς αμάχητη στην αγκαλιά του.

Ομολογώ πως όταν είχα πρωτακούσει το τραγούδι έρωτα μου αγιάτρευτε πριν από χρόνια μου είχε τότε φανεί υπερβολικό, δεν μπορούσα να συλλάβω το μέγεθος του συναισθήματος που θα μπορούσε να προτρέψει κάποιον να γράψει έναν τέτοιο ύμνο στον έρωτα.

Ταπεινά υποκλίνομαι τώρα στο μεγαλείο του τραγουδιού αυτού και στην κορυφαία ερμηνεία της Πίτσας Παπαδοπούλου, που μας καθηλώνει από τις πρώτες του νότες και μας κάνει, όπου κι αν βρισκόμαστε, να σιγοτραγουδήσουμε μαζί της με ανοιχτές τις αισθήσεις και με την ευλάβεια που ταιριάζει σε έναν τέτοιο ύμνο στον έρωτα.

Ερωτα μου αγιάτρευτε, στίχοι – Πίτσα Παπαδοπούλου

Στίχοι: Ηρακλής Παπασιδέρης
Μουσική: Τάκης Σούκας
Πρώτη εκτέλεση: Κώστας Κόλλιας
Άλλες ερμηνείες:
Πίτσα Παπαδοπούλου, Ελένη Βιτάλη

Έρωτά μου αγιάτρευτε
και καημέ μου μεγάλε
ιστορία μου όμορφη
της ζωής μου φινάλε

Έρωτά μου έρωτα μου έρωτα μου
μόνο εσύ με κυβερνάς
είσαι εσύ το κάτι άλλο
στην καρδιά μου
μες στις φλέβες μου κυλάς

Έρωτά μου παράξενε
μακριά σου δεν κάνω
αν σε χάσω καλύτερα
προτιμώ να πεθάνω

Έρωτά μου έρωτα μου έρωτα μου
μόνο εσύ με κυβερνάς
είσαι εσύ το κάτι άλλο
στην καρδιά μου
μες στις φλέβες μου κυλάςΚατηγορία: Ερωτικά Τραγούδια

Παρόμοια άρθρα:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here