Ερωτικά εγκλήματα

0

Τα ερωτικά εγκλήματα είναι μια από τις κακές πλευρές του έρωτα και του πάθους, όταν τα ανθρώπινα συναισθήματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο και φέρνουν τον πόνο, τη βία και την καταστροφή.

Δυστυχώς ο έρωτας έχει να επιδείξει όχι μόνο στιγμές δημιουργίας, αλλά και εγκλήματα και ασχήμιες που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σε ευγενή αισθήματα. Φυσικά πολλοί πιστεύουν ότι ο έρωτας δεν είναι τόσο ευγενές συναίσθημα όσο η αγάπη και τον περιγράφουν σαν κτητικό και εγωιστικό συναίσθημα.

Η απιστία, ο χωρισμός, η κακή συμπεριφορά, η εκμετάλλευση, ή ακόμα και η έλλειψη έρωτα είναι μερικές από τις βασικές αιτίες που οδηγούν σε ερωτικά εγκλήματα πάθους.

Πολλοί άνδρες για παράδειγμα, όταν μάθουν ότι η σύντροφος τους τους απατά, ή ετοιμάζεται να τους αφήσει, δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τη νέα πραγματικότητα και οδηγούνται σε δολοφονίες, απαγωγές ή σωματικές βλάβες.

Ο άγραφος νόμος μάλιστα θεωρεί μια τέτοια συμπεριφορά μάλλον αναμενόμενη και σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας θεωρείται υποχρεωτικό να ξεπλύνει κανείς τη ντροπή, έστω και αν οδηγηθεί σε μια δολοφονία.

Στις πιο σπάνιες περιπτώσεις που μια γυναίκα σκοτώσει το σύντροφο της ή τον εραστή της, υπάρχει περίπτωση συναισθηματικής εκμετάλλευσης. Οι γυναίκες δεν σκοτώνουν από ζήλια – μάλλον αυτοκτονούν από ζήλια – αλλά σκοτώνουν σε μια κατάσταση συναισθηματικής σωματικής αυτοάμυνας.

Τα ερωτικά εγκλήματα πάντα τραβούν την προσοχή, γιατί σχετίζονται με καταστάσεις που μας είναι γνωστές, είτε λόγω προσωπικής εμπειρίας είτε επειδή έχουμε ακούσει κάτι σχετικό. Πάντα εντυπωσιάζουν ως πράξεις, γιατί συνήθως κρύβεται μια τραγική και περίπλοκη ιστορία από πίσω.

Διάσημα Ερωτικά Εγκλήματα στην Ελλάδα

Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε δει αρκετά εγκλήματα ερωτικού πάθους με τραγικές καταλήξεις.

Μια από τις πιο γνωστές ιστορίες ήταν εκείνη της Κάτιας Γιαννακοπούλου που δολοφόνησε τον αρχιμανδρίτη Άνθιμο, με τον οποίο είχε δεσμό. Ηταν μια κατεξοχήν περίπτωση συναισθηματικής εκμετάλλευσης, εκβιασμού και οικονομικής βίας. Λόγω όμως της ιδιότητας του θύματος η Γιαννακοπούλου υπέστη βάναυση δικονομική κρίση.

μουρατιδης ντανος συλληψη για ερωτικο εγκλημα
η σύλληψη του Ντάνου Μουρατίδη

Τα ξημερώματα 11ης Απριλίου 2005 αποκαλύφθηκε ένα ακόμα ερωτικό έγκλημα: ο 23χρονος Δάνος Μουρατίδης στραγγάλισε με τα χέρια του στο σπίτι τους στη Βέροια την 20χρονη Κική Κούσογλου, με την οποία διατηρούσε ερωτική σχέση. Στην ανάκριση ομολόγησε οτι η Κική σχεδίαζε να τον αφήσει.

Στις αρχές Απριλίου2006 ο 48χρονος οικοδόμος Κωνσταντίνος Κουτσουράκης σκότωσε τον 50χρονο αγρότη Διονύση Βασιλόπουλο με ένα φτυάρι, γιατί πίστευε ότι το θύμα έφταιγε που τον είχε εγκαταλείψει η πρώην σύζυγος του.

Η υπόθεση Βαγιωνή, είναι μια από τις πιο γνωστές περιπτώσεις ερωτικού εγκλήματος. Ο Βαγιωνής μαχαίρωσε την επί σειρά ετών ερωμένη του, με την οποία μάλιστα είχε αποκτήσει και μια κόρη για λόγους ζήλιας.

Οι υποθέσεις πολλές. Έχουν συγκλονίσει την κοινωνία ανά διαστήματα, κυρίως για το λόγο ότι τα περισσότερα από αυτά τα ερωτικά εγκλήματα ή εγκλήματα πάθους δεν ήταν προμελετημένα, αλλά αποτέλεσμα αυτού που στα νομικά ονομάζουμε “βρασμό ψυχικής ορμής”.

Κοινό χαρακτηριστικό στα ερωτικά εγκλήματα είναι ότι γίνονται κάτω από την ένταση και φόρτιση της στιγμής, μέσα στην παράνοια της ζήλιας, του πάθους, της εγκατάλειψης. Μη σου τύχει δηλαδή…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ