Δώσε μου λιγάκι ουρανό – Γιάννης Πάριος

0


Ο Γιάννης Πάριος τραγουδά Δώσε μου λιγάκι ουρανό, ένα ερωτικό τραγούδι που κυκλοφόρησε το 1999 στο δίσκο Το σημάδι του έρωτα, από το ομώνυμο τηλεοπτικό σήριαλ.

Το τραγούδι Δώσε μου λιγάκι ουρανό αγαπήθηκε ιδιαίτερα, τόσο για τους υπέροχους στίχους, όσο και για τη βαθιά συναισθηματική ερμηνεία του Πάριου.

Οι στίχοι του τραγουδιού μας παραπέμπουν σε έναν έρωτα που πρέπει να αφήνει δυο ανθρώπους ελεύθερους και αυτόνομους. Είναι σημαντικό να μάθει ο καθένας μέσα σε μια σχέση να πετά μόνος του, έστω και αν δεν πετά απαραίτητα ψηλά. Σημασία έχει να μπορεί κάποιος να πετά μόνος του, να μην έχει ανάγκη κάποιον άλλο.

Δε σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να εκλογικεύσει κανείς τον έρωτα και να αντιμετωπίζει τα πάντα με ένα πρέπει αλλά είναι καλό να έχει κανείς γνώση της ανάγκης του, αλλά να μπορεί να σταθεί στα πόδια του. Γιατί αν το τέλος του έρωτα έρθει κάποια στιγμή μπορεί να είναι πολύ οδυνηρό και τρομαχτικό.

Η αγάπη όμως μπορεί να μας μάθει να πετάμε, να βρούμε τον ουρανό μας και να μάθουμε να πετάμε σε αυτόν. Κι αν ακόμα ο έρωτας τελειώσει, όταν υπάρχει αγάπη μπορεί να ζητήσουμε από τον άλλο να μην φύγει μακριά και μας ξεγράψει, γιατί όπως λένε και οι στίχοι του Πάριου στο Δώσε μου λιγάκι ουρανό “θα ’ρχονται νύχτες που θα ψάχνεις το φεγγάρι, και το δικό μου τελευταίο σ’ αγαπώ.”

Δωσε μου λιγακι ουρανό, στίχοι – Γιάννης Παριος

Στίχοι: Γιάννης Πάριος
Μουσική: Γιάννης Πάριος
Πρώτη εκτέλεση: Γιάννης Πάριος

Τώρα που φεύγεις από εμένα και σε χάνω
ένα σου λέω, μην αλλάξεις ουρανό
σημάδια άφηνε στα σύννεφα επάνω,
γιατί δεν πρέπει να χαθούμε εμείς οι δυο.

Δώσε μου λιγάκι ουρανό,
πάρε με μαζί στο πέταγμά σου,
μάθε με και εμένα να πετώ,
να μην έχω ανάγκη τα φτερά σου.

Και αν κάτι άλλο την καρδιά σου έχει πάρει,
ένα σου λέω μην αλλάξεις ουρανό
θα ’ρχονται νύχτες που θα ψάχνεις το φεγγάρι,
και το δικό μου τελευταίο σ’ αγαπώ.

Δώσε μου λιγάκι ουρανό,
πάρε με μαζί στο πέταγμά σου,
μάθε με και εμένα να πετώ,
να μην έχω ανάγκη τα φτερά σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ