Δείξε μου τον τρόπο – Ζακ Στεφάνου

2

Ο Ζακ Στεφάνου τραγουδά Δείξε μου τον τρόπο, ένα όμορφο ερωτικό τραγούδι που κυκλοφόρησε αρκετά χρόνια πριν, ως μουσικό σήμα μιας τηλεοπτικής σειράς. Το Δείξε μου τον τρόπο ήταν ουσιαστικά το τραγούδι που μας σύστησε τον Ζακ Στεφάνου που δεν ήταν γνωστός μέχρι τότε.

Το Δείξε μου τον τρόπο είναι ένα πολύ τρυφερό τραγούδι, για τους έρωτες εκείνους που είναι απαιτητικοί αλλά και τόσο απαραίτητοι, που μας ζητούν πολλά για να τους κατακτήσουμε, αλλά αξίζουν τον κόπο.

Δείξε μου τον τρόπο γιατίι αλλιώς πως ν’ αντέξω την μοναξιά μου που είσαι μακριά μου…; Δείξε μου τον τρόπο να σε πλησιάσω γιατί αλλιώς πώς να κάνω όνειρα όταν δεν είσαι μέσα σ’ αυτά; Δείξε μου τον τρόπο πώς να συνεχίσω να περπατώ μονάχος σ’ αυτό το μονοπάτι που λέγεται ζωή, αν δεν είσαι κι εσύ μέσα σε αυτήν…

Αυτό μας τραγουδά ο Ζακ Στεφάνου και επειδή λίγο ή πολύ όλοι μας το έχουμε βιώσει και νιώσει μας αγγίζει τόσο πολύ αυτό το κάπως…άναρχο τραγούδι!

Στίχοι: Ζακ Στεφάνου
Μουσική: Ζακ Στεφάνου
Πρώτη εκτέλεση: Ζακ Στεφάνου

Δείξε μου τον τρόπο – Ζακ Στεφανου Στιχοι

Χρυσός και ασήμι αγρίμι μεσ’ στη νύχτα
ουρλιάζεις δυνατά
δάκρυά σου στα μαλλιά μου τα γέλια σου χαρά μου

μα μου στερείς κι αυτά
ποιος να ’ναι ο λόγος που ένας θαρραλέος να κλαίει τόσο πολύ
ποια να ’ ναι η αιτία που αντί να λες αστεία
ξεσπάς παντού μ’ οργή

Δείξε μου τον τρόπο
κι αν θέλει κι άλλο κόπο
εγώ θα προσπαθώ
μόνο θέλω ακόμα απ’ το δικό σου στόμα
ν’ ακούσω σ’ αγαπώ

Πιάνω ένα τόνο ίσως να ’ναι το μόνο
που με πάει μακρυά
λέω μια λέξη χιονίσει είτε βρέξει
το μέλλον με κοιτά
θέλω να ζήσω μα αν δεν σ’ αγαπήσω
δεν ξέρω αν θα μπορώ
θέλω να υπάρχω φιλία μαζί σου να’ χω
για πολύ καιρό

Δείξε μου τον τρόπο
κι αν θέλει κι άλλο κόπο
εγώ θα προσπαθώ
μόνο θέλω ακόμα απ’ το δικό σου στόμα
ν’ ακούσω σ’ αγαπώ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το τραγούδι είναι για τον πατέρα του και μάλιστα είναι ένα τραγούδι για κάθε πατέρα. Αν το ακούσει πατέρας και το πάρει σοβαρά (ειδικά νέος πατέρας), μπορεί να γίνει πολύ καλύτερος πατέρας. Δείχνει την απλότητα αυτών που θέλει ένα παιδί και ταυτόχρονα το πόσο δύσκολο είναι να κάνεις αυτά τα απλά. Η λύση όμως είναι το ενδιαφέρον και η αγάπη και η έκφραση των συναισθημάτων. Πριν γίνω πατέρας, θεωρούσα ότι είναι ένα ερωτικό τραγούδι το οποίο δεν είχε πολύ καλούς στίχους. Τώρα ξέρω ότι είναι ένα τραγούδι ζωής με τέλειους στίχους.

  2. κάπου διάβασα πως με αυτό το τραγούδι ο Στεφάνου μιλά για τη σχέση με τον πατέρα του (που μπορεί να είναι “τοξική” μερικές φορές) Το διαβασα κάπου και δεν θυμάμαι που, αλλά αν είναι έτσι είναι ακόμα πιο συγκινητικό… ακόμα δε μπορεσα να το βγάλω στην κιθάρα. αλλα που θα μου πάει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ