Χωρίστε με ένα τραγούδι

1

Σε προηγούμενο άρθρο μας γράψαμε για τα τραγούδια του χωρισμού. Λυπημένα, μελαγχολικά, θυμωμένα, απειλητικά τραγούδια που τα ακούμε μετά το χωρισμό για να βυθιστούμε ακόμα περισσότερο στη θλίψη μας, να βγάλουμε την καψούρα από την καρδιά μας, να μπουχτίσουμε από σεβντά και καημό, μπας και το ξεπεράσουμε.

Βέβαια τα τραγούδια χωρισμού έχουν και μια άλλη χρησιμότητα. Αν έρθει η ώρα για να χωρίσετε κάποιον και δεν ξέρετε πώς να το πείτε, αφήστε ένα τραγούδι να το πει καλύτερα από εσάς. Όπως και να το κάνετε θα είναι κάτι πιο εύγλωττο και μελωδικό. Αφήστε που θα αποφύγετε και πιθανά… ατυχήματα.

Τι πιο κλασσικό απο το Αμα θες να φυγεις φυγε; Πιο κατάλληλο τραγούδι χωρισμού αποκλείεται να βρείτε. Αφήστε που με το τραγούδι αυτό και τον εγωισμό σας θα κρατήσετε ακέραιο, και υπεράνω θα βγείτε δείχνοντας ότι πατάτε στα πόδια σας μια χαρά και ότι τέλος πάντων το πρόβλημα δεν είναι δικό σας.

Πόσοι όμως ανακοινώνουν το τέλος του έρωτα τους με τόση αδιαφορία; Ο Πασχάλης Τερζής με το “Φεύγω Χωρίζω” είναι πιο κοντά στην ψυχή όλων μας τη στιγμή του χωρισμού: Φεύγω δε πάει άλλο πια, χωρίζω, στα αφήνω όλα στα χαρίζω…

Αν ωστόσο τα πράγματα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο, η οργή βράζει μέσα σας και θέλετε να προειδοποιήσετε το έτερο ήμισυ πως μια επιλογή μόνο έχει, να φύγει μακριά σας όσο το δυνατό πιο γρήγορα γιατί με κόπο πολύ συγκρατείτε τα νεύρα σας, υπάρχει το παρακάτω βιντεο για χωρισμούς στυλ “Φύγε κρατάω μαχαίρι”:

Ο παραπάνω χωρισμός είναι λίγο γκέι, αλλά μη ξεχνάτε πως δεν χωρίζουν μόνο οι straight. Αν θέλετε την κλασσική έκδοση “Φύγε Στέλλα κρατάω μαχαίρι”, ο Γιώργος Φούντας σας δείχνει το δρόμο για δραματικούς χωρισμούς με πάθος, οργή και δυστυχώς πολύ αίμα στο τέλος:

Αν πάλι θέλετε να χωρίσετε με κοσμοπολίτικο στυλ, τότε φωνάξτε δυνατά “Hit the road Jack and you don’t come back no more!” (Πάρε δρόμο Τζακ και μη ξαναγυρίσεις!), όπως τραγουδάει και ο Ray Charles στο εισαγωγικό βίντεο, μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μελέτη θέλω να σου πω ότι θέλω να χωρίσουμε.Όπως και να είναι θέλω. Και να σου πώ γιατί!
    Γιατί ούτε που μου δίνεις σημασία. Το ξέρω ότι δεν τα φτιάξαμε ποτέ, αλλά αν τα φτιάξεις με την Κωσταντίνα… Ξέρεις όχι καμία που έρχεται για μάθημα στην μάνα σου.
    Το κοριτσάκι που ο αδερφός έρχεται, δεν λέω ονόματα.
    Πές μου αν την αγαπάς και αν όχι βλέπουμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ