Σαμπάνια, υπάρχει πιο ερωτικό ποτό από τη σαμπάνια;

0

Η σαμπάνια, το πιο ερωτικό ποτό είναι σαν τις καλοκαιρινές νύχτες: ανάλαφρο, δροσερό, κομψό και έχει υπέροχη γεύση.

Η σαμπάνια, παγωμένη και αφρίζουσα, θεωρείται από πολλούς το πιο ερωτικό ποτό, καθώς στην πραγματικότητα η σαμπάνια είναι ένα από τα λίγα ποτά που μπορούν να προσθέσουν ρομαντισμό, ένταση και αισθησιασμό σε κάθε περίσταση, προγραμματισμένη ή μη.

Σαμπάνια για ποικίλες περιστάσεις

Η σαμπάνια συνοδεύει ερωτικά δείπνα, ρομαντικές βραδιές, πικνίκ, ακόμα και ρομαντικές βόλτες σε μια παραλία. Μπορεί να συνοδεύσει μια γιορτή, γενέθλια, μια σημαντική τελετή, ή μια προσωπική επιτυχία.

Αντίθετα με την κοινή παραδοχή, η σαμπάνια δεν είναι ποτό πολυτελείας, τουλάχιστον όχι απαραίτητα. Είναι κομψό και εκλεπτυσμένο ποτό, που δεν βαραίνει τη διάθεση αλλά τη φτιάχνει και την αναζωογονεί, στην κατάλληλη ποσότητα και ποιότητα. Μπορεί να είναι ένα πολύ τρυφερό και ερωτικό ποτό, απλό και γευστικό. Πάνω από όλα, η σαμπάνια είναι ένα αφρώδες κρασί, που μπορεί να έχει δεκάδες παραλλαγές, ανάλογα με τη διάθεση μας.

Πειραματισμοί με σαμπάνια

σαμπάνια και φράουλεςΌπως με κάθε κρασί, έτσι και η σαμπάνια έχει διάφορες εκδοχές και διάφορες ποικιλίες – φρουτώδης, ξηρή, με γεμάτη γεύση, λευκή ή ροζέ. Ανάλογα με την ποιότητα, τη γεύση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παραγωγής της, η σαμπάνια μπορεί να συνοδεύσει θαλασσινά, ψάρια ή λευκό κρέας και σαλάτες, ελαφριά σνακ ή ορεκτικά.

Μπορείτε να δώσετε έναν ιδιαίτερο τόνο στη βραδιά σας ή σε όποια περίσταση επιθυμείτε, κάνοντας τη σαμπάνια όχι συνοδευτικό ποτό, αλλά το κέντρο αναφοράς. Μπορείτε δηλαδή να επιλέξετε τη σαμπάνια που ανταποκρίνεται στο σκοπό σας, και από εκεί και πέρα να κάνετε ιδιαίτερες επιλογές που θα αφορούν το φαγητό, τη μουσική ή και το ντύσιμο σας. Η σαμπάνια μπορεί να είναι η πρωταγωνίστρια, ειδικά αν ετοιμάζετε μια ρομαντική και ερωτική βραδιά.

Πολλοί διάσημοι σεφ αλλά και μπάρμεν στο εξωτερικό οργανώνουν σεμινάρια εκμάθησης παρασκευής κοκτέιλ με βάση τη σαμπάνια. Στην Ελλάδα είδαμε τα τελευταία χρόνια τη σαμπάνια να συμμετέχει σε γαστριμαργικά παιχνίδια, αφού πάντα υπήρχε ο μύθος ότι η καλή σαμπάνια δεν πρέπει να αναμειγνύεται. Κι όμως, ένα από τα πιο ερωτικά και αισθησιακά κοκτέιλ στα κλαμπ και εστιατόρια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι η σαμπάνια με ρόδι και σιρόπι φραγκοστάφυλου. Φυσικά ο κλασικός συνδυασμός σαμπάνιας και φράουλας είναι αξεπέραστος και άκρως αφροδισιακός.

Η σαμπάνια θεωρείται ερωτικό ποτό γιατί αφήνει περιθώρια πειραματισμού στη γεύση. Μπορείτε εύκολα να εντυπωσιάσετε κάποιον δημιουργώντας γευστικούς συνδυασμούς κοκτέιλ, που μπορούν να δώσουν το έναυσμα για μια όμορφη βραδιά, ή ένα χαλαρό απόγευμα, ανάλογα με το τι μήνυμα θέλετε να περάσετε.

Σαμπάνια για ερωτική διάθεση

ποτήρια σαμπάνιαΤο σημαντικό είναι να χρησιμοποιείτε πάντα το κλασικό ημίψηλο ποτήρι για σαμπάνια. Οι λόγοι είναι δυο, τόσο αισθητικής όσο και πρακτικότητας. Το ποτήρι αυτό δείχνει ωραίο αλλά εξυπηρετεί και πρακτικούς σκοπούς καθώς διατηρεί τη θερμοκρασία και τον αφρό της σαμπάνιας ζωντανό για περισσότερη ώρα.

Για ποιο λόγο σας ενδιαφέρει να κρατήσετε τις φυσαλίδες της σαμπάνιας ακμαίες; Μα γιατί οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η ερωτική διάθεση που συνοδεύει την κατανάλωση σαμπάνιας οφείλεται στις … φυσαλίδες. Δυο ποτήρια σαμπάνιας είναι ικανά να αυξήσουν κατακόρυφα την ερωτική διάθεση αντρών και γυναικών, καθώς ανεβάζουν τα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα.

Μην ξεχνάτε όμως ότι όπως όλα τα ποτά, έτσι και η σαμπάνια θέλει μέτρο, καλή διάθεση και ιδανική παρέα, για να μπορέσει να ξεδιπλώσει τις αρετές της ως το απόλυτο ερωτικό ποτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ