Ολα τα πήρε το καλοκαίρι – Αρβανιτάκη

0

Απολαύστε το μελωποιημένο ποίημα “Όλα τα πήρε το καλοκαίρι” με την Ελευθερία Αρβανιτάκη στην ερμηνεία, σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Τα Ρω του έρωτα είναι μια βαθιά τρυφερή και συγκινητική συλλογή με ερωτικά ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη, που είναι ίσως ο πιο ερωτικός ποιητής που έζησε στην Ελλάδα.

Όλα τα πήρε το καλοκαίρι.. την αγάπη, τους όρκους δυο ανθρώπων..και μένει η μελαγχολία, μέχρι την επόμενη φορά που θα προσπαθήσουμε να βρούμε την αγάπη, ελπίζοντας όμως αυτή τη φορά να είναι όντως εκείνη η αδελφή ψυχή μας, που ψάχνει κι αυτή στο σκοτάδι κάπου να βρεί το άλλο της μισό, για να μπορέσει πάλι να βγει στο φως.

Τα Ρω του έρωτα και το ποίημα Όλα τα πήρε το καλοκαίρι περιλαμβάνονται στο δίσκο “Tραγούδια για τους μήνες” της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, που αποτελείται από μελοποιημένα ποιήματα για τον έρωτα, από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Στο παραπάνω βίντεο έχουμε μια εξαιρετική οπτικοποίηση από μια μαθήτρια, την Κατερίνα Προκοπίου για το μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α΄ Γυμνασίου. Τρυφερή και ερωτική παρουσίαση, όσο και το ποίημα αυτό.

Τα Ρω του έρωτα: όλα τα πήρε το καλοκαίρι, στιχοι

Ερμηνεία: Ελευθερία Αρβανιτάκη

Όλα τα πήρε το καλοκαίρι
τ’ άγριο μαλλί σου στην τρικυμία
το ραντεβού μας η ώρα μία…

Όλα τα πήρε το καλοκαίρι
τα μαύρα μάτια σου το μαντίλι
την εκκλησούλα με το καντήλι…

Όλα τα πήρε το καλοκαίρι
κι εμάς τους δύο χέρι με χέρι…

Όλα τα πήρε το καλοκαίρι
με τα μισόλογα τα σβησμένα
τα καραβόπανα τα σχισμένα…

Μες στις αφρόσκονες και τα φύκια
όλα τα πήρε τα πήγε πέρα
τους όρκους που έτρεμαν στον αέρα…

Όλα τα πήρε το καλοκαίρι
κι εμάς τους δύο χέρι με χέρι…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ