Καλοκαιρινές διακοπές – Δοκιμάστε τον έρωτα και τη σχέση σας

0

Οι καλοκαιρινές διακοπές θεωρούνται ιδανικός χρόνος και κατάσταση για να δοκιμάσει κανείς τον έρωτά του και τη σχέση του, για να τεστάρει τις αντοχές της, τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της. Για πολλά ζευγάρια, οι διακοπές είναι η πρώτη φορά που θα μείνουν μαζί και θα περάσουν όλη τη μέρα μαζί για μια ίσως δυο εβδομάδες.

Ο έρωτας δοκιμάζεται στις καλοκαιρινές διακοπές;

couple-5371189Ακόμα και αν είστε τρισευτυχισμένοι που θα μπορέσετε να ξεσκάσετε για λίγο από την πόλη και θα πάτε διακοπές με το έτερον ήμισυ, ελεύθεροι να χαρείτε τον έρωτά σας χωρίς το εκνευριστικό 9-5 στη δουλειά, μετά πήξιμο στην κίνηση και άλλα τέτοια όμορφα στιγμιότυπα της καθημερινότητας, καλό θα είναι να έχετε κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι ίσως να μην είναι όλα και τόσο ρόδινα. Πολλές φορές τα ζευγάρια τσακώνονται στις διακοπές και δοκιμάζουν τα νεύρα τους, καθώς η συμβίωση στον ίδιο χώρο, έστω και προσωρινή δεν είναι πάντα εύκολη. Οι διακοπές κρύβουν παγίδες, πολύ περισσότερες από όσες έχει φανταστεί κανείς.

Πρώτο και καλύτερο πρόβλημα είναι ο συντονισμός. Δυο άνθρωποι όσο ερωτευμένοι και αν είναι κουβαλάνε προσωπικές συνήθειες, παραξενιές και απαιτήσεις οι οποίες δεν μπορεί να είναι γνωστές από πριν. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να θέλει στις διακοπές του να είναι χαλαρός, να σηκωθεί και να απολαύσει το πρωινό του με τις ώρες, ενώ ο άλλος να είναι πιο πολύ του «τρεξίματος» και της εξερεύνησης. Ο ένας μπορεί να θέλει να δει κάθε βραχάκι και να σηκώσει κάθε πέτρα που βρίσκεται στο νησί, ενώ ο άλλος μπορεί να θέλει να δει τα μαγαζιά και να πιει καφέ στην κεντρική πλατεία, ή μαργαρίτες στο παραλιακό μπαρ.

Πώς μπορείτε να αποφύγετε τυχόν παρεξηγήσεις; Καταστρώστε από κοινού το πρόγραμμα για τις καλοκαιρινές διακοπές σας και κάντε όσες υποχωρήσεις κάνει και το έτερον ήμισυ. Σκοπός είναι να περάσετε καλά από κοινού και όχι να κάνει ο καθένας τα δικά του.

Ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει στις διακοπές έχει να κάνει με την χαλάρωση και το χρόνο που περνούν τα ζευγάρια μαζί. Συνήθως οι διακοπές είναι το πρώτο διάστημα που περνά ένα ζευγάρι μαζί συνέχεια, κάτω από μη συνηθισμένες συνθήκες. Και αν για κάποιους η χαλάρωση των διακοπών είναι ευεργετική, άλλους η πολλή άνεση τους χτυπάει στα νεύρα! Έχοντας συνηθίσει να βλέπουν το έτερο ήμισυ για λίγο μέσα στην ημέρα ή την εβδομάδα, πολλά ζευγάρια δεν ξέρουν τι να κάνουν με τον τόσο χρόνο που έχουν μαζί και βγάζουν νεύρα και τσίτες που μπορεί αλλιώς να μην έβγαζαν.

Διακοπές, έρωτας και ποιοτικός χρόνος

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι εξαιρετικό κριτήριο για το αν ένα ζευγάρι μπορεί να περάσει ποιοτικό χρόνο μαζί. Φυσικά το να ξεκινήσετε να πάτε διακοπές αγχωμένοι, λες και δίνετε πανελλαδικές δεν θα κάνει καλό, αλλά έχετε υπόψη σας ότι ψιλοπροβληματάκια και γκρίνιες μπορεί να βγουν. Ο έρωτας όμως είναι ο καλύτερος σας σύμμαχος, και αυτό είναι που πρέπει να θυμάται κανείς, εφόσον φυσικά οι διαφορές δεν είναι αγεφύρωτες.

Οι διακοπές είναι εξαιρετική αφορμή να έρθετε πιο κοντά με τον άνθρωπό σας, αλλά και να τον μάθετε καλύτερα. Αν μπορείτε να βρείτε τη χρυσή τομή σε μικρές ή μεγάλες διαφορές, να γεφυρώσετε χάσματα και να γελάσετε μαζί με το σύντροφό σας, ακόμα και αν έχετε ψιλοτσακωθεί, τότε όχι μόνο θα περάσετε όμορφες καλοκαιρινές διακοπές, αλλά θα δυναμώσετε και τον έρωτά σας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ