Έρωτας στο Παρίσι – Φωτογραφία του Robert Doisneau

    0

    Έρωτας στο Παρίσι...μια ρομαντική βόλτα για δυο στα στενά σοκάκια της πόλης του φωτός, μιας από τις πιο ερωτικές πόλεις του κόσμου.

    Αυτή η ερωτική φωτογραφία του Robert Doisneau είναι μια από τις πιο διάσημες φωτογραφίες που έχουν βγεί ποτέ.

    Ονομάζεται “Le baiser de l’hôtel de ville” δηλαδή “φιλί στο ξενοδοχείο της πόλης” και απεικονίζει ένα τυχαίο ζευγάρι που φιλιέται στους δρόμους του Παρισιού με φόντο ένα ξενοδοχείο της πόλης.

    ερωτικο φιλι στο Παρισι του Robert Doisneau
    Ερωτικο φιλι στο Παρισι του Robert Doisneau

    Ο Doisneau καθιερώθηκε με τη φωτογραφία αυτή το 1950, η οποία κρύβει μια μεγάλη ιστορία.

    Ένα ζευγάρι, ο Jean και η Denise Lavergne πίστευαν ότι ήταν αυτοί το ζευγάρι της φωτογραφίας, και προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον Doisneau, o οποίος όμως για να μην τους κακοκαρδίσει δεν τους είπε ότι δεν ήταν εκείνοι στη φωτογραφία.

    Αργότερα το ζευγάρι αποφάσισε να μηνύσει το φωτογράφο για παραβίαση ιδιωτικότητας, και έτσι ο Doisneau το 1992 υποχρεώθηκε να αποκαλύψει ότι είχε δει ένα ζευγάρι στο δρόμο, τους Françoise Delbart και Jacques Carteaud να φιλιούνται και τους ζήτησε να επαναλάβουν το φιλί για να τους φωτογραφίσει.

    Έτσι λοιπόν μπορεί η ιστορία πίσω από το φιλί να μην είναι τόσο αυθόρμητη όσο νόμιζαν όλοι για 40 χρόνια, ωστόσο ο φωτογράφος έχει απεικονίσει τον έρωτα και την επιθυμία στην κίνηση των δυο ερωτευμένων νέων σε μια φωτογραφία που έτσι κι αλλιώς θα μείνει διαχρονική…

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ