Χωριστές διακοπές το καλοκαίρι

0

Χωριστές διακοπές το καλοκαίρι; Να ένα ερώτημα που βασανίζει πολλά ζευγάρια σήμερα.  Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί. Γίνεται όμως να πάει ο άλλος διακοπές χωριστά με τη δική του παρέα και εσείς να μείνετε πίσω – ή να πάτε αλλού;

Θα αφήνατε την καλή σας ή τον καλό σας  να πάει χωριστές διακοπές; Αν οι άδειες σας δεν συμπίπτουν, ή για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να φύγετε μαζί, τι θα κάνετε; Θα μείνετε σπίτι για να είστε με το έτερον ήμισυ ή θα φύγετε να πάτε διακοπές μόνοι σας;

Φυσικά δεν μιλάμε για την περίπτωση που έχετε ήδη κανονίσει να πάτε μαζί διακοπές και απλά θα κάνει και έξτρα διακοπές με φίλους. Μιλάμε για την περίπτωση που έχετε 2 βδομάδες άδεια και θέλετε να πάτε διακοπές, και έρχεται το έτερον και σας σκάει την ιδέα να πάτε χωριστές διακοπές… Τι κάνετε; Παθαίνετε υστερία; Πιστεύετε ότι υπάρχει άλλος – άλλη;

Διακοπές Χωριστά;;

χωριστες διακοπεςΜα αν δεν πας διακοπές με τον σύντροφό σου με ποιον θα πας;», είναι μία  άποψη. Η αλήθεια είναι ότι μία μέση λύση είναι το ιδανικό. Αν έχετε δύο εβδομάδες άδειας, προσπαθήστε να περάσετε τη μία με την παρέα σας, να θυμηθείτε τα παλιά, να ξεφαντώσετε, και την άλλη με το ταίρι σας, για να χαλαρώσετε να ξεκουραστείτε και να έρθετε πιο κοντά. Αυτό είναι για τους περισσότερους το ιδανικό, αφού -κακά τα ψέματα- όλοι μας στις διακοπές μας χρειαζόμαστε λίγο από όλα.

Τώρα, αν δεν σκέφτεστε ούτε γι’αστείο να κάνετε διακοπές μόνο χώρια ή, το αντίθετο, να κάνετε διακοπές μόνο μαζί, τότε στην πρώτη περίπτωση είστε πολύ ερωτευμένοι και παίρνετε (για φέτος τουλάχιστον) άφεση αμαρτιών, αλλά στη δεύτερη ίσως θα έπρεπε να σκεφτείτε μήπως υπάρχει κάποιος βαθύτερος, και ενδεχομένως ανησυχητικός, λόγος που το αποφεύγετε.

Φυσικά όλοι σκεφτόμαστε ότι αν ο άλλος πάει διακοπές μόνος του, θα αρχίσουν να ξεμυτίζουν στην παραλία δίμετρες καλλονές, μαυρισμένες, με τέλειες αναλογίες – ούτε πτήση τσάρτερ από τη Βραζιλία να άδειαζε στην παραλία  εκείνες τις ημέρες ειδικά… – αλλά εν τέλει το θέμα είναι αν εμπιστευόμαστε τον άλλο ή όχι.

Υπάρχει φυσικά και η άλλη άποψη που λέει ότι αν είναι να γίνει το “κακό”, θα γίνει έτσι κι αλλιώς, είτε πάει κανείς διακοπές χωριστά είτε όχι.

Πότε μπορούν να είναι καλές οι χωριστές διακοπές;

Είναι  σημαντικό να επισημάνουμε ότι η ιδέα των χωριστών διακοπών συνιστάται σε ζευγάρια που έχουν ήδη αφιερώσει χρόνο για την ανάπτυξη και την εδραίωση μιας καλής συντροφικής και ερωτικής σχέσης. Βασική επίσης προϋπόθεση είναι να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμός. Διαφορετικά οι χωριστές διακοπές μπορεί να γίνουν αιτία  διενέξεων, ζήλιας, αρνητικής κριτικής ακόμα και χωρισμού.

Μάλιστα οι ειδικοί συνιστούν στα ζευγάρια να πηγαίνουν διακοπές πρώτα μαζί και στη συνέχεια χωριστά, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για παντρεμένα ζευγάρια στην αρχή του γάμου τους. Η σωστή θεμελίωση ενός νέου γάμου είναι ουσιώδες συστατικό για μια επιτυχημένη σχέση, και όταν το ζευγάρι περνάει χρόνο μαζί στις διακοπές του, ο γάμος δομείται πιο στέρεα.

Σε περίπτωση που ένα ζευγάρι αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα η ιδέα των χωριστών διακοπών ίσως να μην ενδείκνυται, μιας και μπορεί πολύ εύκολα να γίνει εστία περισσοτέρων προβλημάτων και να βλάψει τη σχέση. Αυτό ισχύει σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει σεβασμός και ειλικρίνεια ανάμεσα στους συντρόφους, και επικρατεί καχυποψία και αμφιβολία.

Προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγκρουση όταν ο ένας από τους δυο συντρόφους ζητάει να περάσουνε τις διακοπές τους χωριστά, είναι σημαντικό να υπάρχει απόλυτη ειλικρίνεια και συναισθηματική έκφραση, όπως για παράδειγμα θα ζηλεύω που θα είσαι με τους φίλους σου, φοβάμαι μήπως με απατήσεις – ρίξτε και το γνωστό άσμα της Πέγκυ Ζήνα “αν πας με άλλη θα σου σπάσω το κεφάλι” και καθαρίσατε.

Σημασία έχει να εμπιστεύεστε το έτερον, και να ξέρετε ότι η σχέση σας αντέχει ακόμα και σε καθημερινούς μικροπειρασμούς. Αν έχετε προσωπική εμπειρία ή κάτι να σχολιάσετε θέλουμε την άποψη σας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ