Φθινόπωρο – Μάνος Ξυδούς

0

Φθινόπωρο τραγουδά ο Μάνος Ξυδούς, ένα “συννεφιασμένο” τραγούδι που ταιριάζει με τις σκοτεινές σκέψεις των ανθρώπων που πονούν από έρωτα αλλά και από μοναξιά. Αυτές τις πιο σκοτεινές ώρες, οι σκέψεις πάντα είναι πιο έντονες, “οι μέρες αλλάζουν, μα δύσκολα περνούν”΄…

Αυτές τις μέρες, τις σαν φθινοπωρινές,  λες και το κάνουν επίτηδες οι σκέψεις και έρχονται πιο γρήγορα και πιο άμεσα..  σαν τις στιγμές αυτές που στοιχειώνουν τη σκέψη μας για πάντα και παραμένουν εκεί κρυμμένες σε κάτι σκοτεινά μονοπάτια του μυαλού μας.. και έρχονται ώρες που θυμόμαστε πράγματα που μας πονούν και μας ταράζουν, αλλά και όμορφες αναμνήσεις – ζεστές αγκαλιές, χέρια που χάριζαν ασφάλεια..

Ο Μάνος Ξυδούς μας χάρισε το Φθινόπωρο, ένα ακόμα ερωτικό τραγούδι που μας αγγίζει βαθιά και μας κάνει να σκεφτόμαστε όσα όμορφα και άσχημα έχουμε ζήσει κατά καιρούς…πάντα όμως με σκοπό να τα κάνουμε όλα καλύτερα! Ίσως για αυτό μας λείπει ακόμα περισσότερο ο Μάνος Ξυδούς σήμερα…λείπουν οι επιβλητικοί του στίχοι που μπορούσαν να σε παρασύρουν και να σε βυθίσουν σε προσωπικές στιγμές ανάλυσης και σκέψης.

Φθινόπωρο – Μάνος Ξυδούς στιχοι

Φθινόπωρο πάλι, οι σκέψεις φωνάζουν
γυάλινα όνειρα σπας και πονούν.
Λόγια της βροχής ακούς που σε τρομάζουν
οι μέρες αλλάζουν, μα δύσκολα περνούν.

Και θυμάσαι τα μάτια που τότε φιλούσες
θυμάσαι τα δάκρυα που σβήναν φωτιές
θυμάσαι αγκαλιές ζεστές αν πονούσες
θυμάσαι τα χέρια που κλείναν πληγές.

Φθινόπωρο πάλι, οι σκέψεις αράζουν
σε μαύρα σύννεφα του δειλινού
λόγια της βροχής τα όνειρα σκουριάζουν
και πάνω τους βλέπεις τα χρόνια να περνούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ