Τα 2 παλτά – Νατάσα Μποφίλιου

0

Η Νατάσα Μποφίλιου τραγουδά το τραγούδι 2 παλτά, ένα ιδιαίτερο ερωτικό τραγούδι που με χιούμορ προσπαθεί να περάσει το δικό του νόημα.

Τα 2 παλτά είναι ένα τραγούδι που έγραψε η Λίνα Νικολακοπούλου σε στίχους Σταμάτη Κραουνάκη.  Η πρώτη εκτέλεση ανήκει στην Άλκηστη Πρωτοψάλτη στο δίσκο Ανθρώπων Έργα.

Το τραγούδι αυτό μπορεί να μην το καταλάβει κανείς σε πρώτη ακρόαση. Ισως μάλιστα να απορήσει για το τι θέλει να πει η ποιήτρια με τα παλτά και τους χειμώνες.

Την καλύτερη εξήγηση τη δίνει ο Σταμάτης Κραουνάκης σε ένα καταπληκτικό σκέτς που κάνει στη Σπείρα Σπείρα. Τα 2 παλτά αφορούν 2 ερωτικά θέματα, 2 ερωτικές σχέσεις. “Φορούσα 2 παλτά, το ένα καλά το άλλο ριχτά… Τα 2 συγχρόνως. ” Κοινώς, είχα έναν επίσημο δεσμό και έναν παράνομο, και τους 2 συγχρόνως.

Γιατί όταν υπάρχουν γκρίνιες και κάποιος δεν περνά καλά στη σχέση του, είναι αναμενόμενο ίσως να ξεκινήσει και κάτι άλλο παράλληλα. Όταν όμως όλα είναι καλά πάλι στην επίσημη σχέση “σου μοιάζει η τύχη ανηφοριά και άστα να πάνε”.

Τα 2 παλτά είναι ένα έξυπνο τραγούδι, που παρουσιάζει το θέμα των παράλληλων σχέσεων με έναν ιδιαίτερα δημιουργικό και αστείο τρόπο. Και μάλιστα προσφέρεται για ωραίες ερμηνείες, όπως αυτή που μας δίνει η Νατάσα Μποφίλιου σε μια συναυλία της επί σκηνής.

Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Πρώτη εκτέλεση: Αλκηστις Πρωτοψάλτη

Τα 2 παλτα – Νατασα Μποφιλιου, στιχοι

Που λες φορούσα δυο παλτά
τόνα καλά τ’ άλλο ριχτά
τα δυο συγχρόνως.

Και περπατούσα στο βοριά
μονάχος, δίχως σιγουριά
γιατί έχει τίμημα βαρύ
του πόθου ο χρόνος
τα δυο συγχρόνως.

Όταν το χιόνι είναι πολύ
με δυο παλτά δεν είν’ τρελοί
όσοι γυρνάνε.

Μα σα θα ’ρθει καλοκαιριά
τα ρούχα ετούτα είναι βαριά
σου μοιάζει η τύχη ανηφοριά
κι άστα να πάνε
τα δυο συγχρόνως.

Που λες, θα πάρω ένα καρφί
κι έτσι ψαχτά με την αφή
θα το καρφώσω.

Μιας κι έτσι κάνουν οι σοφοί
που αναζητούν την κορυφή
τα δυο μου ανθρώπινα παλτά
να του φορτώσω
για να γλιτώσω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ