Συμβουλές για τον πρώτο χορό στο γάμο σας

0

Τα περισσότερα ζευγάρια που παντρεύονται σκοπεύουν να χορέψουν τον πρώτο χορό του γάμου τους, όπως παραδοσιακά συνηθίζεται, αλλά  στην πραγματικότητα τα περισσότερα δεν ξέρουν να χορεύουν. Πολλά ζευγάρια δεν έχουν δοκιμάσει καν να χορέψουν έναν σοβαρό χορό πίστας μαζί πριν το γάμο.

Έτσι όσο πλησιάζει η μεγάλη μέρα γενικά αγχώνονται περισσότερο και εύλογα τους καταβάλει πανικός , ειδικά  όταν έχουν κανονίσει έναν πολύ ανοιχτό γάμο με πολλούς καλεσμένους.  Το άγχος αυτό μπορεί κανείς να το αποφύγει ακολουθώντας μερικές πρακτικές συμβουλές.

10 συμβουλές για να αντιμετωπίσετε το χορό στο πρώτο τραγούδι γάμου

tragoudi gamou xoros gamou

  • Σωστός προγραμματισμός : οι περισσότεροι σχεδιάζουν όλα όσα αφορούν το γάμο, άρα γιατί όχι και τον πρώτο χορό; Καλό θα ήταν να κάνετε κάποια μαθήματα χορού 3-6 μήνες πριν απο το γάμο.
  • Πηγαίνετε σε κάποιον επαγγελματία : Το να μάθετε να χορεύετε είναι εξαιρετικά εύκολο, αλλά αν δε θέλετε να διαθέσετε χρήματα για να μάθετε χορό, μπορείτε να πάτε σε ένα δημοτικό εργαστήριο χορού, σε μια πολιτιστική ομάδα της περιοχής σας, ή ακόμα και να απευθυνθείτε σε φίλους που έχουν διδαχθεί χορό. Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε ένα DVD με χορούς και να εξασκηθείτε με το έτερον ήμισυ στο σαλόνι σας, οπότε και θα αποκτήσετε εμπειρία και θα γελάσετε πολύ χορεύοντας με τον άνθρωπο σας.
  • Να έχετε επιλογές : Αν δεν έχετε αποφασίσει για το τραγούδι γάμου ή το τραγούδι του πρώτου χορού καλό θα είναι να  φτιάξετε μια  λίστα με  διάφορα τραγούδια γάμου. Χορέψτε δοκιμαστικά μερικά από αυτά σε διαφορετικό τέμπο και αποφασίστε θετικά για το πρώτο τραγούδι γάμου με το οποίο αισθάνεστε πιο άνετα.
  • Λίγο και καλό: δεν χρειάζεται να χορέψετε ολόκληρο το τραγούδι αν δεν αισθάνεστε άνετα.  Μπορείτε να συνενοηθείτε με τον DJ και να κόψει το τραγούδι όπου χρειάζεται, επομένως εσείς θα κάνετε μόνο μερικές απλές κινήσεις και φιγούρες, παρά πολλές και βαρετές.
  • Αποφασίστε πώς θα παιχτεί το τραγούδι γάμου : Μόλις επιλέξετε τραγούδι αποφασίστε ποια εκδοχή του τραγουδιού θέλετε να παιχτεί, γιατί μπορεί εσείς να έχετε εξασκηθεί στο χορό μιας πιο αργής εκδοχής που να σας βολεύει περισσότερο. Αν θέλετε να παιχτεί από CD, δώστε τους το δικό σας.
  • Επιλέξτε τον κατάλληλο χώρο για το γάμο σας και τον πρώτο χορό: Αν ο γάμος σας γίνει σε εξωτερικό χώρο καλό θα είναι να υπάρχει μια πίστα όπου θα μπορείτε να χορέψετε, γιατί εκεί θα αισθάνεσε πιο άνετα. Ναι μεν όλα τα μάτια θα είναι πάνω σας, αλλά τουλάχισοτν δεν θα χρειαστεί να στριμωχτείτε και να χορεύετε ανάμεσα σε  τραπέζια και καρέκλες. Σημαντικό είναι αν εξασκηθελθτε στο χορό να το κάνετε σε χώρο ανάλογο του χώρου γάμου.
  • Σκεφτείτε τα ρούχα του γάμου  : Σκεφτείτε καλά τι θα φοράτε – αν δεν έχετε ευχέρεια στο χορό και φοράτε ένα τεράστιο νυφικό με ουρά, μπορεί να δείχνετε υπέροχη κατά το μυστήριο, αλλά τραγικά άκομψη στο χορό σας.  Σημαντικό είναι να μην διαλέξετε ένα χορό που θα σας δυσκολέψει πολύ αν φοράτε στενά ρούχα. Εφόσον ξέρετε τι θα φορέσετε αποφασίστε να αποφύγετε τις κακοτοπιές.
  • Εξασκηθείτε με τα ρούχα: κάντε εξάσκηση σαν να είναι η μέρα του γάμου σας. Ο γαμπρός πρέπει να φορέσει καλά ρούχα και παπούτσια και η νύφη ένα φόρεμα ανάλογο εκείνης της βραδιάς. Σημαντικό είναι να φορέσετε τακούνια και να εξασκηθείτε στις φιγούρες έχοντας αίσθηση των ρούχων και παπουτσιών που θα φορέσετε στο γάμο. Μην ξεχνάτε ότι το πρώτο τραγούδι γάμου χορεύεται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.
  • Μην αναζητάτε το τέλειο στο χορό του γάμου σας. Όλοι ξέρουν ότι δεν είστε επαγγελματίες χορευτές. Μην προσπαθείτε να δείξετε κάτι παραπάνω από αυτό που είστε γιατί δεν έχει νόημα. Σημαντικό είναι να δείχνετε αγαπημένοι και χαριτωμένοι πάνω στην πίστα, οπότε προσπαθείστε να δείξετε αυτά που έχετε μάθει με το δικό σας τρόπο.
  • Εκφραστείτε ελεύθερα : Βρείτε το στυλ που σας ταιριάζει και με το οποίο θα αισθάνεστε άνετα τόσο εσείς όσο και ο γαμπρός. Αν τελικά το τραγούδι γάμου που έχετε επιλέξει για τον πρώτο χορό δε σας εκφράζει, αλλάξτε το. Αν μια φιγούρα δε σας ταιριάζει αλλάξτε την και αυτήν. Σημασία έχει να είστε ο εαυτός σας.

Το πρώτο τραγούδι γάμου που θα επιλέξετε για να χορέψετε ως ένα νέο ανδρόγυνο, είναι εντελώς δική σας επιλογή. Στο τέλος τέλος αν επιλέξετε να μη χορέψετε και καθόλου πάλι δικό σας θέμα είναι – εσείς παντρεύεστε, το βράδυ του γάμου είναι ολότελα δικό σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ