Κάθε σχέση κρύβει παγίδες

0

προβλήματα στη σχέση

Ας το παραδεχτούμε: καμία σχέση δεν είναι τέλεια και πάντα υπάρχουν παγίδες που μπορεί να κάνουν μεγάλη ζημιά στη σχέση 2 ανθρώπων.

Όσο και αν αγαπάτε το σύντροφό σας, όσα κοινά και αν έχετε, σε όσα πράγματα και αν συμφωνείτε, όσα κοινά ενδιαφέροντα και αν έχετε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνετε κάτι που θα ενοχλήσει τον άλλο.

Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον έρωτα και την αγάπη, αλλά με το γεγονός ότι όταν δυο άνθρωποι αποφασίζουν να μπουν σε μια σχέση, ουσιαστικά “αποδέχονται” ότι θα υπάρχουν προβλήματα και ότι πολλές φορές μπορεί να πέσουν σε μια από τις παγίδες που στήνουμε με τη συμπεριφορά μας.

Αποφύγετε τις παγίδες στη σχέση:

  1. Γκρίνια: εντάξει όλοι αισθανόμαστε την ανάγκη να γκρινιάξουμε και να διαμαρτυρηθούμε μερικές φορές.
    Ομως όταν το παράπονο γίνεται το κυρίως θέμα της έκφρασης μας κάθε φορά που ανοίγουμε το στόμα μας, τότε γινόμαστε γκρινιάρηδες, και η πραγματικότητα είναι ότι κανείς δεν συμπαθεί τους γκρινιάρηδες.
    Η γκρίνια σε κάθε σχέση είναι ενοχλητική και εκνευριστική και μπορεί να κάνει τον άλλο να νιώθει ότι δεν είναι ικανός για τίποτα το καλό και θετικό, και τελικά κουράζεται από αυτό και είτε εγκαταλείπει τη σχέση, είτε σταματά να ακούει, για να αποφύγει τη γκρίνια, και σταματά να ενδιαφέρεται.
  2. Ψέματα: κανείς δεν εκτιμά το ψέμα, ειδικά όταν πρόκειται για επαναλαμβανόμενα, μικρά ψέματα που στην πραγματικότητα δε χρειάζονται και δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό.
    Είναι πολύ ενοχλητικό να πρέπει κάποιος να αντιμετωπίσει έναν άνθρωπο που λέει ψέματα κάθε λίγο και λιγάκι για μικρά πράγματα στον αγαπημένο του.
    Δεν είναι απλά ενοχλητικό αλλά μπορεί να γκρεμίσει το οικοδόμημα μιας σχέσης, γιατί σίγουρα ο άλλος θα αρχίσει κάποια στιγμή να αναρωτιέται μήπως τελικά κρύβονται και πιο σημαντικά ψέματα από πίσω.
    Το ζήτημα εμπιστοσύνης που μπορεί να τεθεί σε μια σχέση είναι πάρα πολύ σημαντικό.
  3. Δράματα και υπερβολές: όλοι μας μπορεί να ζούμε τα μικρά προσωπικά μας δράματα ανά διαστήματα και να θέλουμε να είμαστε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
    Μερικές φορές δημιουργούμε μια υπερπαραγωγή δράματος για μικροπράγματα, και όταν γίνεται σπάνια μπορεί να είναι έως και χαριτωμένο, αλλά αν συμβαίνει συνέχεια τότε καταντά πραγματικά πολύ ενοχλητικό θέαμα και δημιουργεί στον άλλο την εντύπωση ότι πρέπει να προσέχει συνέχεια τί θα πει, πώς, μήπως δημιουργηθεί ένα ακόμα δράμα στη σχέση του. Αυτό μπορεί να κάνει μια σχέση πραγματικά πολύ άνιση.
  4. Υποσχέσεις που δεν τηρούνται: λίγα πράγματα είναι πιο ενοχλητικά από έναν άνθρωπο που δίνει συνεχώς υποσχέσεις, και δεν τις τηρεί επανειλημμένα.
    Αυτό είναι κάτι που δείχνει έλλειψη συνείδησης και κατανόησης για τα αισθήματα και τις ανάγκες του άλλου, και σημαίνει ότι το άτομο αυτό δεν είναι αξιόπιστο και δεν μπορεί κανείς να βασιστεί πάνω του.
    Δεν θα πρέπει κανείς να υπόσχεται περισσότερα από όσα μπορεί και θέλει να κάνει, ακόμα και αν πρόκειται για μικρά πράγματα (“θα πλένω τα πιάτα κάθε μέρα!”) γιατί καταστρέφει την καλή άποψη που μπορεί να έχει το έτερον ήμισυ.
  5. Αναποφασιστικότητα: το να μην μπορεί κάποιος να πάρει μια απόφαση και να επιμείνει σε αυτή είναι εξαιρετικά δυσάρεστο σε μια σχέση.
    Ένα ζευγάρι θα πρέπει να μπορεί να επικοινωνεί ανοιχτά και να παίρνει αποφάσεις απο κοινού.
    Και οι δυο σύντροφοι πρέπει να δηλώνουν την άποψη τους πάνω σε ένα θέμα και να δηλώνουν ο ένας στον άλλο τι θέλουν, παρά να μην παίρνουν ποτέ καμία απόφαση, να αφήνουν τον άλλο να αποφασίζει και τελικά κάποια στιγμή να δηλώνουν τη δυσαρέσκεια τους για κάτι.

Σας φαίνονται δύσκολα όλα αυτά; Κανείς δεν είπε ότι η ερωτική σχέση είναι εύκολη.

Μπορεί να νιώθετε ότι είστε ’ένα”, αλλά σίγουρα είστε δυο ξεχωριστοί άνθρωποι με τη δική του νοοτροπία ο καθένας. Σίγουρα, όσο και αν αγαπάτε το σύντροφό σας δεν μπορεί να μην υπάρχουν μικρά πράγματα που δεν σας αρέσουν ή θα θέλατε να αλλάξουν.

Ωστόσο, εδώ μπαίνει το ζήτημα της αγάπης και της αντοχής της σχέσης. Κάθε ερωτική σχέση κρύβει παγίδες τις οποίες πρέπει να αποφύγει ένα ζευγάρι προκειμένου να αντέξει στο χρόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ