Διάσημα ερωτευμένα ζευγάρια στην Ελλάδα

0

Οι Έλληνες είναι εξαιρετικά ερωτικός και συναισθηματικός λαός, ίσως για αυτό τα διάσημα ζευγάρια στην Ελλάδα έχουν πολλές  ιστορίες έρωτα, πόθου και πάθους να επιδείξουν. Οι πρωταγωνιστές των ιστοριών μας είναι διάσημοι κάθε είδους, που σφράγισαν με τον έναν ή άλλο τρόπο την ιστορία μας.

Διάσημα ζευγάρια στην Ελλάδα

Περικλής και Ασπασία

Ένα μάλλον παράξενο ζευγάρι για πολλούς, καθώς οι πρωταγωνιστές του εκ πρώτης δείχνουν διαφορετικοί: Ο Περικλής ήταν ένας χαρισματικός ηγέτης της Αθήνας χάρις στον οποίο η πόλη γνώρισε τον Χρυσό της Αιώνα και έγινε η υπερδύναμη της εποχής.

Η Ασπασία, από την άλλη ήταν μια γυναίκα με ιδιαίτερη μόρφωση και μεγάλες ρητορικές ικανότητες, με έντονη προσωπικότητα, που κατάφερε να διεισδύσει στην έντονα ανδροκρατούμενη κοινωνία της εποχής, ούσα εταίρα. Η Ασπασία επηρέαζε ξεκάθαρα τον Περικλή, ο οποίος εκδήλωνε τον έρωτά του δημόσια, σύμφωνα με καταγραφές της εποχής. Ο έρωτας τους έζησε μέχρι το θάνατο του Περικλή.

Δημήτρης Υψηλάντης – Μαντώ Μαυρογένους

Ο Δημήτρης Υψηλάντης και η Μαντώ Μαυρογέννους ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι που γνωρίστηκε μέσα στις φλόγες της επανάστασης και πολεμήθηκε ιδιαίτερα από τους πολιτικούς εχθρούς του ζευγαριού. Και αυτός ο έρωτας δεν επισημοποιήθηκε ποτέ (μήπως τελικά έτσι συμβαίνει με όλους τους μεγάλους έρωτες;) και έληξε με το θάνατο του Υψηλάντη.

Η κυρά Φροσύνη και ο Μουχτάρ, γιος του Αλή Πασά

Ο παντρεμένος Μουχτάρ, γιος του δυνάστη των Ιωαννίνων, ερωτεύτηκε τη Φροσύνη, μια ντόπια, διάσημη για την ομορφιά της και την διεκδίκησε μέχρι που κατάφερε να την κάνει δικιά του. Ο Αλή Πασάς όμως, ο οποίος είχε επίσης θαμπωθεί από την ομορφιά της, έπνιξε την κυρά Φροσύνη στη λίμνη μαζί με 17 ακόμα γυναίκες, με την κατηγορία ότι ήταν ελφρών ηθών. Ακόμα και σήμερα στα Γιάννενα υπάρχουν πολλοί μύθοι για την κυρά Φροσύνη και την ομορφιά της.

Αριστοτέλης Ωνάσης – Μαρία Κάλλας

ωνάσης και κάλλαςΕξαιρετικά διάσημοι και οι δυο στον τομέα τους, γνωρίστηκαν το 1957 όταν ακόμα η Κάλλας ήταν παντρεμένη με τον Μενεγκίνι. Ο έρωτας τους κράτησε 10 χρόνια, ώσπου ξαφνικά ο Ωνάσης ανακοίνωσε ότι παντρεύεται την χήρα του Κένεντυ, Τζάκι.

Η Κάλλας κατέπεσε μετά από αυτό και η φωνή της ράγισε μια για πάντα, ενώ πληγωμένη μείωσε τις εμφανίσεις της και τις συναναστροφές της, ζώντας μια πολλή μοναχική ζωή.

Ιων Δραγούμης – Πηνελόπη Δέλτα

Ένας μεγάλος έρωτας που γεννήθηκε στις αρχές του 20αιώνα, που έμεινε όμως πλατωνικός, καθώς η συγγραφέας ήταν παντρεμένη με τον Στέφανο Δέλτα και η θέση της δεν της επέτρεπε να προχωρήσει τη σχέση της με το Δραγούμη, παρά το ότι ο έρωτάς τους κράτησε περίπου 5 χρόνια. Όταν σκοτώθηκε ο Δραγούμης, όλο το έργο του περιήλθε στα χέρια της Δέλτα, ενώ σήμερα στο Μουσείο Μπενάκη υπάρχουν πολλές από τις επιστολές που αντάλλαξαν οι δυο τους.

Έλλη Λαμπέτη – Δημήτρης Χορν

lampeti horn eros-erotas.grΔυο από τους πιο διάσημους ηθοποιούς μας ερωτεύτηκαν στο σανίδι του θεάτρου, αν και η Λαμπέτη ήταν παντρεμένη με τον Μάριο Πλωρίτη. Ο έρωτάς τους γιγαντώθηκε και χάρισε στο κοινό φλογερές σκηνές στις ασπρόμαυρες ταινίες τους, όπως η Κάλπικη Λίρα και το Κυριακάτικο Ξύπνημα. Το ζευγάρι έμεινε μαζί περίπου εφτά χρόνια.

Ερωτόκριτος και Αρετούσα

Ακόμα και οι μύθοι και οι ερωτικές μας ιστορίες, είναι όμως γεμάτες ερωτικά πάθη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ερωτόκριτος και η Αρετούσα, το ζευγάρι της ιστορίας του Βιντσέζου Κορνάρου, που πέρασε βάσανα και περιπέτειες πολλές για να μπορέσει να χαρεί τον έρωτά του ευτυχισμένο, με τις ευλογίες όλων.


Οι Ελληνες αρέσκονται να υμνούν τον έρωτα σε κάθε ευκαιρία, φανερά ή μη. Εξάλλου ως λαός βαθιά ερωτικός, μας αρέσει να μαθαίνουμε για πάθη διασήμων, για απαγορευμένους και παράνομους έρωτες ζευγαριών που ζουν ανάμεσα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ