Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου – Κωστας Χατζής

0

Ο Κώστας Χατζής τραγουδά Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου, ένα διαχρονικό ερωτικό τραγούδι που κυκλοφόρησε το 1961 και ακούστηκε στην ταινία “Φτωχαδάκια και λεφτάδες”.

Ποιος είναι αυτός που δεν έχει τραγουδήσει Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου με τους υπέροχους στίχους της μεγάλης Δανάης Στρατηγοπουλου, που συνδυάστηκε με την παιχνιδιάρικη και πολύ δροσερή μουσική που έγραψε ο Μίμης Πλέσσας.

Το τραγούδι Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου έχει αφήσει τη δική του  ιστορία στο ελληνικό πεντάγραμμο. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν ότι η πρώτη ερμηνεία ανήκει στον Κώστα Χατζή γιατί αργότερα την ίδια χρονιά το τραγούδησε και η Τζένη Βάνου.

Υπολογίζεται ότι στα 50 σχεδόν χρόνια που ακούγεται το Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου, έχουν υπάρξει 50  διαφορετικές εκδοχές, που είναι σχεδόν μια κάθε χρόνο, αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος για ένα τραγούδι ταινίας!

Η Χριστιάνα, η Γιοβάννα, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Μαρία Μαρκεσίνη, η Γιώτα Νέγκα, αλλά και πολλοί άλλοι ερμηνευτές άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στο τραγούδι αυτό, τόσο με τις ερμηνείες τους όσο και με τις διαφορετικές ενορχηστρώσεις τους, που έκανε το τραγούδι να φαντάζει πάντα καινούριο!

Εδώ που τα λέμε ένα τραγούδι όπως το Αν σ’αρνηθώ αγάπη μου, είναι κάθε φορά και καινούριο, όπως κάθε έρωτας.

Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου – Κωστας Χατζής στιχοι

Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου
κακό μεγάλο να ’βρω,
να μη με θέλει ο ουρανός,
ήλιο να βλέπω μαύρο.

Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου,
να μ’ αρνηθούν οι φίλοι,
χάδι ποτέ μου να μη δω,
να μη φιλήσω χείλη.

Αν σ’ αρνηθώ φιλώ σταυρό
κι όρκο βαρύ σου κάνω,
αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου,
να πέσω να πεθάνω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ