Άντζυ Σαμίου – Παράλληλη αγάπη

1

Παράλληλη αγάπη, ένα πανέμορφο τραγούδι με υπέροχο στίχο με την Άντζυ Σαμίου.

Μιλάει για παράλληλη αγάπη και παράνομη σχέση: «κρυφές διαδρομές σαν δύο κολασμένοι»… ο παράνομος ερωτας είναι εδώ σε όλο του το μεγαλείο.

Ναι, είναι παράνομη η παράλληλη σχέση, γιατί η παράλληλη αγάπη είναι η ρομαντική σχέση, που συμβαίνει ταυτόχρονα με μια άλλη και σχεδόν πάντα κρατιέται μυστική. Είναι συνώνυμο της απιστίας, γιατί συμβαίνει χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεση όσων εμπλέκονται, εκτός του «δράστη» φυσικά.

Παράλληλη Αγάπη – Αντζυ Σαμίου

Στίχοι: Σμαρούλα Μαραγκουδάκη
Μουσική: Κώστας Μηλιωτάκης
Πρώτη εκτέλεση: Άντζυ Σαμίου

Ψυχή στα σκοτεινά, στα φώτα δύο ξένοι
και τρέμω μην το δεις υπόθεση χαμένη
Μ’ αγγίζεις δυο λεπτά και νιώθω πως υπάρχω
“πού πάμε” μη μου πεις ούτε τι τέλος θα ’χω

Παράλληλη αγάπη στη συνείδηση μου αγκάθι στην καρδιά φτερά
Προτού να σε γνωρίσω δεν χρειάστηκε να ζήσω ούτε μια φορά
Παράλληλη αγάπη σ’ ένα δρόμο όλο λάθη με παρέσυρες
και τις κατηγορίες όσες είχα αμαρτίες τις απέσυρες

Κρυφές διαδρομές σαν δύο κολασμένοι
και τρέμω μη μου πεις πως πουθενά δεν βγαίνει
Σου λέω “σ’ αγαπώ” και νιώθω πως υπάρχω
για τ’ αύριο δεν ρωτώ ούτε τι τέλος θα ’χω

Παράλληλη αγάπη στη συνείδηση μου αγκάθι στην καρδιά φτερά
Προτού να σε γνωρίσω δεν χρειάστηκε να ζήσω ούτε μια φορά
Παράλληλη αγάπη σ’ ένα δρόμο όλο λάθη με παρέσυρες
και τις κατηγορίες όσες είχα αμαρτίες τις απέσυρες


Ανάμεσα στις σκιές και το φως

Το τραγούδι ξεκινά με τους στίχους «Ψυχή στα σκοτεινά, στα φώτα δύο ξένοι», δημιουργώντας την εικόνα δύο ψυχών πιασμένων σε έναν χορό ανάμεσα στις σκιές και το φως. Είναι ένας έρωτας κρυφός και βαθύς, μια σχέση που ανθίζει στις σκιές, καλά κρυμμένη από τα δημόσια βλέματα. Οι εραστές είναι «δύο ξένοι» στο φως, τα αληθινά τους συναισθήματα και το βάθος του έρωτα τους δεν πρέπει να φανούν ποτέ δημόσια.

Το ρεφρέν, «Παράλληλη αγάπη στη συνείδηση μου αγκάθι στην καρδιά φτερά», συμπυκνώνει την εσωτερική σύγκρουση που συνοδεύει αυτή την αγάπη. Είναι μια αγάπη που, ενώ είναι βαθιά και γνήσια, είναι επίσης ένα «αγκάθι» – μια πηγή πόνου, ενοχής και εσωτερικής σύγκρουσης. Οι εραστές είναι παγιδευμένοι σε μια παράλληλη ύπαρξη, όπου η αγάπη τους, αν και αληθινή, δεν εγκρίνεται από τον κόσμο όπου ζουν.

Η Αντζυ Σαμίου με το «Παράλληλη Αγάπη» καταφέρνει να μας υπενθυμίσει την  πολυπλοκότητα της ανθρώπινης καρδιάς, του ταραγμένου χορού του σωστού και του λάθους.

Στο τέλος, το τραγούδι αφήνει τους ακροατές με ένα στοιχειωτικό ερώτημα – στο χορό των σκιών και των φώτων, πού τραβάει κανείς τη γραμμή; Πού τελειώνει το πάθος και πού αρχίζει η ευθύνη; Είναι ένα ερώτημα που παραμένει, αντηχώντας στους σιωπηλούς χώρους πολύ καιρό αφότου οι στοιχειωτικοί ήχοι του τραγουδιού έχουν σβήσει…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. το λατρεψα απο τη πρωτη νοτα.μπορω να το ακουω 24 ωρες το 24ωρω για το υπολοιπο της ζωης μου.τελειος στοιχος καταπληκτικη φωνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ