Τι είναι ο έρωτας;

44

Τι είναι ο έρωτας; Φαίνεται ότι όσα χρόνια και αν περάσουν το ερώτημα θα παραμένει αιώνιο. Ψυχολόγοι, ψυχίατροι, ακόμα και βιολόγοι, χημικοί και φιλόσοφοι προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, ανά τους αιώνες να δώσουν έναν ακριβή ορισμό.

Τι είναι ο έρωτας τελικά; Μήπως η αδυναμία μας να προσδιορίσουμε την ορμή και την ένταση του συναισθήματος αυτού μας αποδεικνύει ότι ο έρωτας είναι κάτι πραγματικά ανώτερό μας;

Ο έρωτας είναι έκσταση και μαρτύριο, ελευθερία και σκλαβιά μαζί. Είναι ένα συναίσθημα που αν έλειπε οι ποιητές και στιχουργοί αυτού του κόσμου θα έμεναν προφανώς άνεργοι. Ο έρωτας κινεί τον κόσμο μας.

Τα συμπτώματα του έρωτα

Το ερώτημα απλό, αλλά πάντα ζητά απάντηση. Εκατομμύρια ερωτοχτυπημένες καρδιές ανά τον κόσμο αναρωτιούνται τι είναι αυτό που τους βρήκε.

Τα συμπτώματα του έρωτα είναι πάνω κάτω τα ίδια – μια αθεράπευτη μελαγχολία που διαδέχεται τη χαρά και τον ενθουσιασμό, η παράλογη πίστη ότι όλο το σύμπαν περικλείεται στο άτομο που μόλις γνωρίσαμε, η θεώρηση του κόσμου κάτω από ένα νέο πρίσμα και η βεβαιότητα ότι κανείς άλλος δεν έχει αγαπήσει αυτόν τον άνθρωπο όσο εμείς.

Ερωτας και επιστήμη

Η επιστήμη προσπάθησε να τιθασεύσει τον έρωτα. Να τον βάλει σε δοχείο και να τον σύρει στα εργαστήρια προς εξέταση. Ο έρωτας όμως είναι άπιαστος, σαν αφρός. Φλογερός, συντροφικός, κεραυνοβόλος, αμοιβαίος ή χωρίς ανταπόκριση, κατακτητικός, ανυπεράσπιστος, κάθε φορά μοναδικός.

Ο Φρόιντ υποστήριζε ότι ο έρωτας γεννιέται μέσα από την ανάγκη να ικανοποιήσουμε την ερωτική μας ανάγκη. Άλλοι μελετητές είπαν ότι ο έρωτας είναι κάτι που ξυπνά και γεννιέται γρήγορα. Κάποιοι άνθρωποι ερωτεύονται πριν ακόμα γνωρίσουν τον άλλο, ή ζουν έναν έρωτα που γεννιέται, ζει και αναπτύσσεται στο μυαλό τους, ακόμα και χωρίς ανταπόκριση. Ο έρωτας συνήθως χτυπά την πόρτα μας χωρίς να μας ζητήσει την άδεια. Και όχι, δεν έχει να κάνει μόνο με την ερωτική επιθυμία. Είναι κάτι πέρα και πάνω από αυτή.

Ο Έριχ Φρομ υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα, καμία ενέργεια που να ξεκινά με τόσες ελπίδες και τόσες προσδοκίες και που αποτυγχάνει τόσο συχνά, όσο ο έρωτας.

Ο Πλάτων, πάλι, θεωρούσε ότι ο έρωτας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια θεία τρέλα, από μια ακατανίκητη επιθυμία να συμπορευθούμε με τους Θεούς, όντες σε παραλήρημα. Στο Συμπόσιο του Πλάτωνα, μια γυναίκα, η Διοτίμα εξηγεί ότι ο έρωτας εκφράζει την ανάγκη και την επιθυμία μας να κατακτήσουμε την αιωνιότητα.

Ερωτας, μια μοναδική εμπειρία

Ο έρωτας είναι μια μοναδική εμπειρία, που μας παρασύρει, μας μεταμορφώνει, μας συγκινεί, μας επαναπροσδιορίζει, μας αποπροσανατολίζει, μας καθηλώνει. Είναι μια εμπειρία που μας αιχμαλωτίζει, ένας ιστός που υφαίνεται αργά και βασανιστικά γύρω μας.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο έρωτας δεν μπορεί παρά να έχει έναν μόνο άνθρωπο ως αντίκρισμα, ενώ άλλοι ερωτεύονται πολλές φορές. Τι είναι ο έρωτας; Μήπως είναι η ερμηνεία που του δίνει ο κάθε ένας από εμάς; Μήπως είναι συνώνυμο της έλξης, του πάθους, της ανάγκης για αγάπη, ή ακόμα και της αυτοκαταστροφής;

Συνειδητά ή ασυνείδητα, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τον έρωτα σαν μια αίσθηση που γεννιέται όταν εμφανιστεί το “Τέλειο”. Έστω και αν το τέλειο απέχει πολύ από την τελειότητα, η υποκειμενικότητα του έρωτα το καθιστά μοναδικό και ανυπέρβλητο.

ερωτας είναι να προσφέρεις την καρδιά σου

Ο έρωτας είναι τυφλός. Ο έρωτας δε γνωρίζει τάξεις, οικονομική κατάσταση, φύλο, ηλικία, γεωγραφικούς περιορισμούς.

Οι άνθρωποι ερωτεύονται, λατρεύουν τον ενθουσιασμό της αναζήτησης του άλλου, το πάθος και τη μαγεία, και μισούν την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και την απομυθοποίηση. Ερωτεύονται για να ζήσουν την αμοιβαιότητα, για να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους, για να βιώσουν την αγωνία και το απρόβλεπτο, για να κάνουν τη ζωή τους όμορφα πολύπλοκη. Ξέρει κανείς πως είναι ερωτευμένος, όταν δύο πράγματα τον συντρίβουν. Η παρουσία του (της) και η απουσία του (της).

Τελικά, τι είναι ο έρωτας; Μήπως η κινητήρια δύναμη της ζωής;

Μήπως ο έρωτας είναι η προβολή της επιθυμίας μας σε κάποιον που συναντούμε τυχαία; Η μήπως ο έρωτας είναι απλά η κινητήρια δύναμη της ζωής που μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε;

Μήπως τελικά ο έρωτας δεν είναι τίποτα άλλο παρά η Ιθάκη μας;


Διαβάστε περισσότερα:

44 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για να κατανοήσεις τι είναι ο έρωτας, ποια η δύναμή του και ποιά η μαγεία του πρέπει να κατανοήσεις πρώτα την ύπαρξη της ψυχής σου.. Δηλαδή να βρεις πραγματικά εσένα.. Για να το κάνεις αυτό πρέπει κυριολεκτικά να κατεβείς στην κόλαση, να πάρεις αγκαλιά την μοναξιά και να αφήσεις πολλά δάκρυα στον ώμο της, να ρίξεις τόνους σκέψεις στο πάτωμα, να κυλήσει στις φλέβες σου άφθονο αλκοόλ για να μη σε τρομάξει αυτό το άγνωστο και πιστέψεις ότι χάνεις το μυαλό σου, να περάσεις μέσα από χιλιάδες αρνητικά συναισθήματα, χιλιάδες αρνητικές αναμνήσεις και φόβους, να σταματήσεις τον χρόνο και να έρθεις αντιμέτωπος τελικά με την ίδια σου την ύπαρξη.. Όταν και αν φτάσεις εκεί με καθαρή συνείδηση και επιστρέψεις αλώβητος, νηφάλιος και συμφιλιωμένος με την ψυχή σου, θα πορεύεστε μαζί στην αναζήτηση της δίδυμης ψυχής που λέμε, το άλλο μισό. Αυτό που η καρδιά και το μυαλό σαν ορκισμένοι εχθροί στο ίδιο στρατόπεδο, δεν κατανοούν και κάνουν, έκαναν και θα συνεχίσουν να κάνουν τόσα λάθη. Αχόρταγα και άπληστα με άρρωστη τοξική λύσσα να διεκδικούν πάντα και από παντού μία μηδαμινή τελικά γεύση αυτής της μαγείας, που ποτέ δεν θα τους είναι αρκετή…Αυτή είναι λοιπόν η μάχη που πρέπει να δώσεις ώστε να κατανοήσεις τον έρωτα και να πεις είμαι έτοιμος να ερωτευτώ δεν φοβάμαι..
    Κι όταν η ψυχή πλέον ξυπνητή ωρύεται η καρδιά και το μυαλό στέκονται προσοχή και απλά εκτελούν και διορθώνουν τα λάθη τους με οποιοδήποτε κόστος..
    Μια ψυχή καθεαυτού δεν γνωρίζει τι είναι μίσος, ζήλια, κτητικότητα, επιβεβαίωση, πονηριά και καχυποψία. Αγαπάει απλά αναζητώντας πάντα το ζευγάρι της, εκείνη που δημιουργήθηκε μαζί της, που βρίσκονται σε κβαντική εμπλοκή εκτός του χώρου και του χρόνου από τη στιγμή που κάτι τις χώρισε.. Μπορείς να αγαπάς τους πάντες, γελιέσαι όμως αν νομίζεις πως μπορείς να ερωτευτείς πέρα από μία φορά και πως θα έχεις την τύχη να είσαι εσύ το σώμα η καρδιά και το μυαλό που θα νιώσει αυτή την ένωση, αυτή την έκρηξη μεγατόνων συναισθημάτων (Αυτόν τον έρωτα) …Μπορεί και να είσαι, αλλά αφού έχεις δώσει την παραπάνω μάχη και έχεις κατανοήσει πρώτα τον λόγο της ύπαρξης της ψυχής σου..Είσαι ψυχή και έχεις σώμα, όχι το αντίστροφο..

  2. Ἔρωτας

    Δὲν εἶναι ἡ λάμψη τοῦ θαύματος
    οὔτε ἡ ἀλλαγὴ ροῆς τοῦ ποταμοῦ τῆς ζωῆς
    ποῦ δυὸ ψυχὲς ἑνώνουν σὲ μία λαμπερὴ ὡραιότητα
    μὰ εἶναι ὅταν οἱ ψυχὲς αὐτὲς
    τ᾿ ἀρχέτυπα ποὺ ἡ φύση μέσα τοὺς φύτεψε
    βροῦν ἡ μία στὴν ἄλλη.

    Ὤ! τοῦ παραδόξου ἔρωτος θαύματος
    ἀρχηγέτες οὐράνιων δυνάμεων ἐρώτων
    ποιᾶς δημιουργίας τὰ κάλλη ἐργάζεσται
    ποιᾶς πλάσης τὰ ὄμορφα τέλη προσφέρεται!

    Εἶναι ὁ ἔρωτας ὑπόθεση θεία
    ἀνθρώπων διάβαση μὲ θεία ἐξουσία
    ἥλιος τὴ μέρα λαμπρός, τὴ νύχτα φεγγάρι γεμάτο
    νομοθετήματα θεία
    γιὰ τὸ καλὸ τῶν ἀνθρώπων.

    *** *** *** ***

    Τὸ βλέμμα

    Τὸ βλέμμα σου
    θείων ἐρώτων διάστασις
    μὲ σφάζει καὶ μ᾿ ἀνασταίνει ταυτόχρονα
    ἕνα θαῦμα θέλω νὰ ζήσω
    καὶ νὰ κλείσω τὴ ζωή μου σ᾿ αὐτὸ
    δεῖξε μου μονοπάτι νὰ γίνω
    ἐσύ.

    *** *** *** ***

    Ἔ καὶ ρω καὶ τας

    Νὰ ἦταν στὴν ἀφετηρία ὅταν πέρασες τὴν ἀθώα σχισμὴ μέσ᾿ τὸ πρωτόγνωρο φῶς ἢ εἴσουν
    ἡ πρώτη ἀχτίδα ποῦ σημείωσε τὴν γραμμὴ ἐκκίνησης πάνω στὸ χῶμα μου; Λίγο ψηλότερα καὶ κάθετος
    τέντωσες τὴν ἀγκαλιά μου κι ἔσχισες τὴν καρδιὰ νὰ χωρέσεις τὸν κόσμο σου μέσα μου, μὰ ἦταν ἡ ἐξορία μου.
    Καὶ δανείστηκα λίγο ρυάκι καὶ λίγο δάσος, μιὰ χούφτα γρασίδι καὶ ἕνα ἔντομο ποὺ τὸ ζζζ του
    ἦταν ἡ μουσική μου στὴν ἔρημο. Ἐξόριστος μέσα μου κι ἄγνωστος ἔξω μου. Μὰ τὸ τραγούδι σου
    πάντα λίγο πιὸ πάνω μέσα στὰ μάτια μου. Δὲν ξέρω τί μὲ γεννάει μὰ εἶσαι ἐκεῖ ἀπὸ τὴν πρώτη στιγμή.
    Δὲν σὲ προφταίνω καὶ χάνετε ὁ ἔρωτας. Μένουν στὰ χείλη τὰ γράμματα καὶ μιὰ γεύση πικρίας νὰ λέει:
    «Ἔ καὶ ρω καὶ τας». «Ἔ καὶ ρω καὶ τας». «Ἔ καὶ ρω καὶ τας».

    Καὶ συνέχισε μὲ ἄλλη γεύση νηφάλια μὰ εἴμουν ἐγὼ ἡ συνέχεια. Κι ἡ συνέχεια ἔγινε ὄνειρο,
    σὰν μία γυναίκα ποὺ στὴν τρίτη της ἔκτρωση ἔμεινε στείρα. Καὶ εἴμουν ἐγὼ ἡ συνέχεια
    μὰ δὲν εἶχα πιὰ γεύση νηφάλια ἀλλὰ γέμισα φόβο ἀπ᾿ τὴ γυναίκα τῆς ἔκτρωσης.

    Κι ἄξαφνα ἄστραψε ἡ σωτήρια ἰδέα, νὰ βρῶ μιὰ φλέβα χρυσοῦ πάνω στὸ σῶμα μου.
    Πέρασε πολὺς καιρὸς ἀπὸ τότε ποὺ ἐξάντλησα τὴν τελευταία, κι ἐσὺ ποὺ εἶσαι πάντα
    πρὶν ἀπὸ ἐμένα ἐκεῖ, σώπασες καὶ ντύθηκες μ᾿ ἕνα ὀμιχλῶδες σεντόνι.
    Ἄκου ὅμως: Θὰ κρατήσουμε κρυφὴ τὴν φλέβα χρυσοῦ ὅταν τὴ βροῦμε γιὰ νὰ μιλήσουμε
    πρῶτα οἱ δυό μας στὴ γλώσσα τοῦ πυρετοῦ τῆς σιωπῆς. Ἄκου: Τὴν θέλω ὅλη δική μου, νὰ ταξιδέψω
    στὰ τελευταῖα βασίλεια πάνω στὸ σῶμα. Ἄκου κι αὐτό: Θέλω νὰ γλεντήσω τὰ γράμματα
    νὰ χορέψω τὴ γλώσσα καὶ κάτω ἀπὸ φεγγάρι ὁλόγιομο νὰ ἐρωτευτῶ τὴν παρθένα Ἀλφαβήτα,
    τὴν πανέμορφη τούτη ἀρχόντισσα. Μόνο αὐτὴ ξέρει τὴν τέχνη νὰ ἰσιώνει τοὺς δρόμους ποὺ ὁδηγοῦν
    μεσ᾿ τὰ μάτια μου. Κι ὅταν ἀγγίξω τ᾿ ἀθώα μαλλάκια της, θὰ τὴν ἁπλώσω σὲ μιὰ χώρα γνώριμη
    πάνω στὸ σῶμα μου. Θὰ πλαγιάσω μαζί της κι ὅταν γίνουν τὰ κορμιὰ ἕνα, αὐτὸς θὰ εἶναι ὁ ἥλιός μας.
    Ἄκου πόση γλυκύτητα ἔχουν οἱ ἦχοι της! Δὲν κάνουν ἕνα ἰδιαίτερο κλίνγκ; Κι ὅμως
    τούτη εἶναι ἡ πρώτη ἀρχόντισσα, καὶ τὴ θέλω μόνο δική μου. Ἀφοσιωμένη καὶ παιγχνιδιάρα,
    μόνο δική μου. Ἄκου: Μόνο δική μου!

    *** *** *** ***

    Γιὰ σένα νὰ εἶμαι

    Ὅταν αἰσθάνομαι τὸ κύμα
    νὰ δροσίζει τὰ πόδια σου
    θέλω νὰ εἶμαι ἐρημικὸ ἀκρογυάλι
    θάλασσα
    ἐσένα μέσα μου νὰ ἔχω
    μόνο

    Ἁλμύρα νά ῾μαι
    νὰ μὴν χορταίνω τὴ δίψα
    τῶν πόθων σου
    κοχύλι
    σὰν ἀφουγκράζεσαι τοῦ ἔρωτα
    ἔλικους ἤχους

    Ὁλόκληρος νησὶ γιὰ σένα
    τὰ μελτεμάκια
    νὰ σὲ ὁδηγοῦν πάντοτε
    στῶν διακοπῶν τὴν ἀγκαλιά μου
    κι ἐκεῖ ν᾿ ἀγαπίζουμε
    τὰ λιμάνια τῶν ταξιδιῶν μας.

    *** *** *** ***

    Ἔρωτας εἶναι…

    Αὐγινὸ φῶς ἡ ἡμερότητα τοῦ ἔρωτα, στὶς ψυχὲς παντόγνωστα μονοπάτια ζωγραφίζει σὰν τὸν θεραπευτή, ποὺ τὴν ποθητὴ ἴαση δωρίζει σὲ χρέη ἀγάπης. Στὸ ἄγγιγμα μὲ τ᾿ ἀκροδάχτυλα τῆς ὄσφρησης στὰ κρίνα ἡ δροσιά του γεμίζει μὲ χαραυγὴ τὸν τόπο τῶν ἐμπνεύσεων στὴ χώρα τῶν ἀνθρώπων. Ὁ ἔρωτας εἶναι οἱ σιωπηλοὶ ἦχοι τῆς φύσης ποὺ καλεῖ νὰ γνωρίσουμε τὴ ζωή. Οἱ πολύχρωμοι ἀνοιξιάτικοι ἀνθοὶ ἁπλωμένοι στὰ λιβάδια τῆς πλάσης· ἡ γλώσσα της, λίγα ἀπὸ τὰ λόγια ποὺ καλοῦν ἐμπιστευτικὰ νὰ τρυγήσουμε στοὺς ἤχους τῆς ἀπολαυστικοὺς καρποὺς θαλπο-ζωῆς.

    Πανάχραντος στὰ ξίφη τῆς πεζότητας ἀκουμπᾶ στὰ λαμπερὰ χρώματα τοῦ παγονιοῦ τὴ στιγμὴ τῶν πόνων τοῦ Γολγοθᾶ. Ἡ θέληση τῆς ζωῆς σταματᾶ στὸ ἀπάνδεκτα τῶν ἐποχῶν τῆς πλάσης. Ὁ ἔρωτας εἶναι συγκατάβαση στοὺς καρποὺς τῶν ἐποχῶν, ἀγάπη στὴ σπορὰ καὶ στὸ θέρος, στὸ κλάδεμα καὶ στὸν τρύγο. Μία στιγμὴ αἰωνιότητας σπόρος τοῦ ἔρωτα. Καὶ ἡ πλάση γῆ Ἄγνωστης Ἀγαπημένης ποὺ καλλιέργεια ποθεῖ.

    Στὸ χαμόγελο τῶν παιδιῶν ὁ περιηγητὴς τῶν αἰώνων τὴν περίτεχνη ζωγραφιὰ ἰχνηλατεῖ καὶ στὸ γέλιο τοὺς τὸν ὕμνο τῆς φύσης γιὰ τὸν ἔρωτα σὰν ἄλλες φωνηδίες πουλιῶν ἀποκωδικοποιεῖ. Ἐραστὴς τῆς σοφίας εἶναι αὐτὸς ποὺ ἐπέλεξε τοὺς ἐκλεκτικότερους καρποὺς στὴ ζήση. Χαρμολύπη στὰ ρουθούνια τοῦ οἱ κατακτήσεις. Χαρμοσύνη τὰ βασίλεια τῆς ὕπαρξης μὰ στὴ χώρα τῶν ἀνθρώπων ἄπλετη ἡ λύπη τρομαγμένων πουλιῶν ἀπ᾿ τὴ χαμέρπεια ζαλισμένων ἀνόητων κουρσάρων. Ἱερέας μυστικοῦ θεοῦ ὁ ἔρωτας, στὴ στιγμὴ τῆς πλάσης μιὰ στιγμὴ προσθέτει ἀκόμη. Ἔρωτας εἶναι ἡ ἱεροσύνη τῆς ὕπαρξης. Κι ὁ ποιητὴς ἕνας πιστὸς ὑπηρέτης της ἁπλά.

    Τί εἶναι ἔρωτας; Ἡ ἱεροσύνη τῆς ἐλευθερίας.
    Τί εἶναι ἔρωτας; Μύηση στὸ φῶς.
    Τί εἶναι ἔρωτας; Τὸ χαμόγελο τοῦ παιδιοῦ ζωγραφισμένο ἀπ᾿ τὰ χέρια τῆς πλάσης.

    Τί εἶναι ἔρωτας; Ὁ πολεμιστὴς τῆς πλάσης ποὺ στό ῾να χέρι τὸ ζύγι κρατᾶ καὶ στ᾿ ἄλλο τὸ ξίφος ψηλά.

    Ἡ σύνδεση τῶν κόσμων κάτω ἀπὸ τὴν ἁρμονικὴ ἱερουργία τῆς πλάσης, ὁ ἀνθὸς ποὺ λαμπυρίζει τὸν ἥλιο, ἡ πλούσια γύρη κολλημένη στὰ πόδια καὶ στὸ φτέρωμα τῆς μελισσούλας, ἔρωτας εἶναι. Τὸ μυστικὸ πρόσωπο τῆς ἄγνωστης ἀγαπημένης ἔρωτας εἶναι.

    Ἔρωτας εἶναι…

    (ἀπόσπασμα ἀπὸ τὸ ποίημα «Ἐσωδρόμια»)

  3. Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ…. Ζ Ω Η !!!
    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΧΑ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, ΣΕ ΛΕΥΚΩΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ , ΣΤΑ ΕΦΗΒΙΚΑ ΜΑΣ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ …
    ΕΡΩΤΑΣ = ΖΩΗ !!!

  4. αααχχχχ σας ευχαριστω παρα πολυ με ολα αυτα τα υπεροχα σας σχολια! Με βοηθησατε να γραψω την τελεια εκθεση! Και μια που ειναι η μερα σημερα…ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ!!!!!! Εγω ειμαι αλλα δεν ξερω αν και αυτος που μ’αρεσει ειναι το ιδιο…βλεπετε ειναι λιγο ντροπαλος και δεν μπορω να καταλαβω αν ειναι ή οχι…και παλι σας ευχαριστω και σας ευχομαι χρονια πολλα και καλα με τον ερωτα σας

  5. αχχχ ποσο με βοηθησε να γραψω την τελεια εκθεση! Σας ευχαριστω πολυ! Ολα τα σχολια σας ηταν απιστευτα ομορφα! Και μια που ειναι η μερα σημερα..ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ!

  6. έρωτας είναι κάτι που δεν περιγράφεται με λόγια ..αυτό το συναίσθημα δεν περικλύεται κάν σε λέξεις..δεν χωράει απλά..απλώς χάνεις την γη κάτω από τα πόδια σου..και όσο χειρότερες οι συνθήκες του έρωτα με το άλλο άτομο τόσο πιο πολύ σε αρρωσταίνει εώς και σε πεθένει..ο έρωτας είναι για πολύ δυνατούς παίκτες και λίγοι μπορούν να τον αντέξουν..γιατί όποιος ερωτεύεται στα άκρα ,καταστρέφεται στα άκρα..και καλύτερα να συμβιβαστεί με αυτήν την ιδέα γιατί είναι αναπόφευκτη η κατάσταση…καίγεσαι κάθε μέρα καταστρέφεσαι, πεθένεις και σε ανασταίνει μόνο το άλλο άτομο..πόσο αντέχει μία καρδιά?

  7. Καλησπέρα σας , πριν από 28 χρονια υπηρετουσα στον Εβρο, οπου εάν και εγνωριζα εξ αποστασεως μια γυναικα με την οποια δεν καναμε καθολου παρεα να πουμε ένα για ή ένα καφε απλα όταν εβγαινε εξω ο ενας με τον αλλον δε διναμε σημασια αλλα στα ματια και των δυο μας ηταν σαν να κτυπούσανε οι καμπανες τις Αγιας Σοφιάς στις καρδιες μας , εγω εκανα παρεα με τον αδελφο της με τον οποιο καναμε πολύ παρεα και με ειπε ότι με θελει και του ειπα και εγω την θελω , αλλα στο τελος δε την πειρα γιατι ειχα πολύ σοβαρους προσωπικούς λογους που δεν την πειρα να την παντρευτω , εγω μετα από εκει εφυγα παντρευτικα εκανα ένα αγορακι και την συναντησα μετα από 20 και πλεον χρονια και με αναγνωρισε εγω όμως δεν την αναγνωρισα και με ειπε πιανου αδελφη είναι , και με ηρθα όλα τα παλια συνεσθηματα ξανα πισω όπως και αυτή , από την στιγμη που την ξαναγνωρισα είχαμε μονο τηλεφωνικη επαφη και μετα εχει γινει και οικογενειακη επαφη , κανουμε παρεα με τις οικογενειες μας, εχει 2 παιδια και φενεται ότι είναι ξανα ερωτευμενη ολο για μενα λεει , και σε μια συζητηση που καναμε πριν μια εβδομαδα ηθελε να μαθει ποιες γυναικες με ηθελαν αλλα δεν ανεφερα το ονομα της , εσεις τι λετε ότι συμβαινει; λετε να είναι ακομα ερωτευμενη με εμενα; ή το κανει ετσι για να με σπασει τα νευρα , αλλα τις εξηγησα για το ότι γιατι δεν πειρα καθολου τοτε γυναικα από τον Εβρο, και εμεινε λυπημενη…το θεμα είναι ότι είναι θεοσεβουμενη γυναικα και όχι τυπος του πολύ γλεντζε όπως ηταν πριν ,,,,,,,

  8. Έρωτας…
    έρωτας είναι όταν βλέπεις τον άλλο και το στομάχι αου δένεται κόμπος… όταν σε κοιτάει και δεν ξέρεις αν θα πρέπει να του μιλήσεις ή αν θα πρέπει απλά να του χαμογελάσεις….
    όταν σου μιλάει και χάνεις τον κόσμο κάτω από τα πόδια σου…. όταν νιώθεις τα γόνατά σου να λυγίζουν και να μην σε κρατάνε….
    όταν είσαι μαζί του και δεν ακούς τίποτα άλλο πέρα απο τη φωνή του…. όταν άπλα θέλεις να είστε όλη μέρα μαζί χωρίς να σε ενοχλεί κανένας άλλος…… όταν ξεχνάς μέχρι και να φας στη σκέψη του….
    όταν σκέφτεσαι το υπόλοιπο της ζωής σου μαζί του…
    όμως όλα αυτά δεν μετράνε αν είναι μονόπλευρος….. τότε απλά προσπαθείς να καταπολεμήσεις αυτό το συναίσθημα που σε κάνει να παραληρείς….

  9. Ο έρωτας είναι ο λόγος που ξυπνάς με ένα ηλίθιο χαμόγελο στα χείλη, ο λόγος που σκοντάφτεις όπου βρεις, που γελάς με το οτιδήποτε, που κλαις με το παραμικρό…

    Ο έρωτας είναι ο λόγος που είσαι ευτυχισμένος όσο κρατάει, που λυπάσαι όταν τελειώσει, που συγκινείσαι όταν τον θυμάσαι…

  10. Έρωτας… Ένα πολύ δυνατό συναίσθημα.. Σε κινητοποιεί.. Για μένα έρωτας είναι ο έρωτας απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό μέσα από τα μάτια του άλλου, μέσα δηλαδή από τον καθρέφτη μας!

    Ο έρωτας μας εμπνέει.. Νιώθουμε ότι έχουμε τη δύναμη να κάνουμε τα πάντα.. Τι γίνεται όμως όταν ο “καθρέφτης” σου σπάσει; Ή όταν δεις σε αυτόν πράγματα και συμπεριφορές που δεν σου αρέσουν;;

    Πρώτα πρέπει να στραφείς μέσα σου.. Ο ανεκπλήρωτος έρωτας σε αρρωσταίνει.. Σε καταστρέφει.. Γιατί πολύ απλά νιώθεις ότι είσαι λίγος και δεν καταφέρνεις να κερδίσεις αυτό που έχει πλάσει η φαντασία σου…

  11. “Μήπως ο έρωτας είναι η προβολή της επιθυμίας μας σε κάποιον που συναντούμε τυχαία; Η μήπως ο έρωτας είναι απλά η κινητήρια δύναμη της ζωής που μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε;

    Μήπως τελικά ο έρωτας δεν είναι τίποτα άλλο παρά η Ιθάκη μας;”

    Πολυ ωραια ερμηνεια… Θα ελεγα οτι ο ερωτας ειναι μια “ασυνειδητη αναγκη” η οποια καλλιεργειται απο τη συμπραξη διαφορων “μεσων” οπως η ευρυτερη κοινωνια, ο πολιτισμος, η μοδα, τα μεσα μαζικης επικοινωνιας και γενικοτερα τα προτυπα της συγχρονης ιστοριας. Ο Κ. Γιουνγκ σε μια ερμηνεια του για την ισχυ της ασυνειδητης σκεψης χρησιμοποιει την παραβολη του παγοβουνου λεγοντας οτι “η σκεψη ειναι σαν το παγοβουνο. Μολις το 1/10 ειναι ορατο ενω τα 9/10 δε φαινονται” θελοντας να δειξει το ποσο κατευθυνομενη ειναι η συνειδητη σκεψη απο το ασυνειδητο. Καθε ανεκπληρωτη επιθυμια και καθε “ονειρο” (ή καθε μυθος…) αποτυπωνονται με μεγαλη λεπτομερια στους λαβυρινθους του ασυνειδητου κανοντας τη ιδιωτικη-προσωπικη τους σημασια να γιγαντωνεται με γεωμετρικη προοδο μερα με τη μερα. Τα “ονειρα” πλαθονται απο το ιδιο το ατομο. Ο ερωτας ειναι ενα ονειρο γιατι ως τετοιο προβαλεται, ως τετοιο δημιουργειται κ ως τετοιο εκπληρωνεται μεχρι την τελικη απομυθοποιηση του.

    Θα ελεγε κανεις οτι η πληρωση ενος ερωτα ισως ειναι τελικα η εντροπια ενεργεια που ειναι συσσωρευμενη σε ενα ατομο κ πρεπει να εκτονωθει ωστε το ιδιο να απελευθερωθει απο τη δυνη της. Η απελευθερωση ομως της συγκεκριμενης ενεργειας, οπως καθε μορφη ενεργειας απαιτει την ενεργοποιηση συγκεκριμενων “μηχανισμων-κωδικων” οι οποιοι την κρατουν δεσμευμενη εντος του ατομου.

    Το αντικειμενο του ερωτα δε μπορει να ειναι οποιοδηποτε. Πρεπει να ειναι πλησιαζει το αρχετυπο, το ιδεωδες, το ιδανικο. Οπως εχει πει κ ο Πλατωνας το ιδανικο ή ιδεωδες ή ιδεατο ανηκει αποκλειστικα στον κοσμο τον ιδεων κ ποτε δε προκειται να προβληθει επ ακριβως στο συνειδητο κοσμο. Ειναι ομως απαραιτητο προκειμενου να δωσει κατευθυνση στη ζωη μας. Σε αυτα τα πλαισια το “αντικειμενο του ερωτα” βρισκεται στην κατευθυνση του αρχετυπου του καθε ατομου κ κατα συνεπεια οσο πλησιεστερα σε αυτο τοσο ισχυροτερη κ η εκτονωση της εντροπιας ενεργειας. Τοσο μεγαλυτερη η παραγωγη σεροτονινης, τοσο περισσοτερη η διαθεση για ζωη κ δημιουργεια εν γενει.

    Θα μπορουσε τελικα να πει κανεις, δοθεντος των συνθηκων ζωης οτι; ναι ο ερωτας ειναι αναγκη, οπως το φαγητο κ ο υπνος. Οπως δηλαδη το ατομο που θα κανει ενα πλουσιο γευμα ή ενα ολοκληρωμενο υπνο θα βιωσει μια καλυτερη μερα, με περισσοτερη ενεργεια αρα κ διαθεση, ετσι ακριβως κ το ατομο που ειναι ερωτευμενο κ εκπληρωνει τη συγκεκριμενη αναγκη λογω της παραγωγης των συγκεκριμενων ορμονων-πηγων ενεργειας συμπεριφερεται στην καθημερινοτητα με περισσοτερη διαθεση, ενταση κ παθος. Η ενταση του ερωτα (ο δυνατος ερωτας που λεμε, τυπου soul mates) σχετιζεται πλεον της προσεγγισης του αρχετυπου κ στην “συγκεντρωση της ενεργειας” εντος του ατομου. Ο ιδιος ο χρονος δηλαδη παιζει το δικο του ρολο στην ισχυ ενος ερωτα.

    Οσο περισσσοτερο διαρκει η αναμονη-προσμονη για την εκτονωση της ενεργειας τοσο η συγκεντρωση αυτης αυξανει εντος του ασυνειδητου. Ενας απλος παραλληλισμος θα μπορουσε να ειναι ο νικητης μιας λοτταριας. Η ισχυς της χαρας-ευχαριστησης-ικανοποιησης που αντλει ο νικητης σχετιζεται απολυτα με την περιοδο αναμονης. Σκεφτειται εναν παικτη που κερδιζει τη λοτταρια μονο με μια συμμετοχη κ καποιον αλλο ο οποιος συστηματικα δοκιμαζει την τυχη του για χρονια κ καποια στιγμη τη συναντα. Σιγουρα κ οι δυο θα ειναι απολυτα χαρουμενοι, για τον πρωτο ομως ηταν ενα ευτυχες γεγονος για τον δευτερο ομως ηταν ενα ονειρο ζωης το οποιο κ πραγματοποιηθηκε.

    Η σημασια του ερωτα λοιπον ειναι καθαρα υποκειμενικη κ σχετιζεται με το χωρο που δινει ή μπορει να δωσει ο καθενας σε αυτη τη παραμετρο-αναγκη στη ζωη του. Θεωρω οτι ενα ισχυρο πνευμα-μυαλο εχει τη δυνατοτητα να εξισσοροπει-μετριαζει τις αναγκες του κ να αποδιδει τις βαρυτητες που τους αρμοζουν κ δεν “αφηνεται” σε αυτες. Μετρον αριστον που ελεγε κ ο φιλοσοφος λαος της αρχαιας Ελλαδας.

  12. Τι είναι έρωτας ρωτάς να μάθεις… Έρωτας είναι να μπορείς να μάθεις στον άλλον ν’αγαπάει πάνω του, αυτά που εκείνος δεν μπορεί. Να δίνεις στον άλλον αυτό που ζητάς εσύ από αυτόν. Να τον αγαπάς τόσο πολύ που να μπορείς να ζήσεις μακριά του για το καλό του…

    Υπάρχουν πολλές πτυχές για το τι είναι έρωτας, ο καθένας μας τον βιώνει με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά… Εγώ όμως έχω κολλήσει σ’ ένα γνωστό άσμα που λέει: «Δεν παίζει ρόλο η ηλικία, αλλά ο τρόπος σκέψης και η εμπειρία»…

    Κάποτε το πίστευα και το στήριζα αυτό, όμως τελικά αν δεν βιώσεις κάποιες καταστάσεις, δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος… Ωστόσο τελικά κατέληξα σ’ ένα συμπέρασμα: ότι για να μπορείς να είσαι μ’ έναν άνθρωπο, πρέπει να έχετε μια κάποια κοινή πορεία, π.χ να συμβαδίζουν τα θέλω σας.

    Τι εννοώ μ’αυτό; Όταν εσύ είσαι 20 χρονών κοπέλα και εκείνος είναι 30, σας χωρίζει ένα αρκετά μεγάλο χάσμα… Εσύ σαν μια κοπέλα 20 χρόνων είσαι σε άλλη φάση, ζητάς διαφορετικά πράγματα απ’την ζωή ενώ εκείνος έχεις βιώσει αρκετές καταστάσεις κι αυτό που θέλει είναι να κατασταλάξει, π.χ γάμος,παιδιά…

    Ρώτησα πολλές φορές τον εαυτό μου τι πρέπει να κάνω, τι θα μπορούσα να αντέξω αν θα έμπαινα σε μια σχέση μαζί του, αν θα μπορούσα να τον κάνω ευτυχισμένο, όπως θα του άξιζε… Κάθε φορά που τον κοιτούσα, έβλεπα ζωγραφισμένο στα μάτια του τον φόβο ότι δένεται συναισθηματικά μαζί μου,έδειχνε να μην το αντέχει…

    Ενώ εγώ σκεφτόμουν τι πρέπει να κάνω, εκείνος έδειχνε να είχε πάρει την απόφαση του και έριξε «τίτλους τέλους»… Η λογική μου φώναζε: τελείωσε, έφυγε, παρ’ το απόφαση… Η καρδιά όμως μου ψιθύριζε: θα γυρίσει…

    Κι όντως γύριζε ανά διαστήματα ξανά και ξανά… Μέχρι την τελευταία φορά που τον είδα και κατάλαβα ότι αυτή την φορά πρέπει να φανώ εγώ δυνατή και για τους δυο. Άλλαξα αριθμό, το έκανα ποιο πολύ για εκείνον, γιατί δεν άντεχα να βλέπω στα μάτια του την θλίψη όταν ήταν η ώρα να πούμε καληνύχτα (και ξέραμε κάθε φόρα πως μπορεί να ήταν και η τελευταία)…

    Έχει περάσει τόσος καιρός, κι όμως πάντα ένιωθα ότι θα βρει τρόπο να’ ρθει ξανά κοντά μου… Απ’ την μια θέλω τόσο πολύ να’ ρθει, απ’ την άλλην εύχομαι να μην συμβεί για να βρει αυτή που πραγματικά μπορεί να του προσφέρει όλα αυτά που λαχταρά…

    Έχω ακόμα τον αριθμό του, πολλές φορές μπαίνω στην διαδικασία να τον πάρω,αλλά μετά σκέφτομαι ότι δεν έχω το δικαίωμα να ξαναμπώ στην ζωή τους, ίσως και να’ χει προχωρήσει, ίσως και να έχει βρει αυτήν που θα του χαρίσει το χαμόγελο…

    Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι όλοι μας λίγο πολύ έχουμε βιώσει τον έρωτα, στην συγκεκριμένη περίπτωση κυρίως τον ανεκπλήρωτο έρωτα…

  13. γεια παιδια…
    ειμαι σε σχεση εδω και ενα χρονο με ενα αγορι πολυ καλο… πραγματικα ειναι αυτο που ονειρευομουν και ηθελα… μα τωρα τελευταία εχει κατι αλλαξει αναμεσα μας … ερωτευτηκα προσφατα εναν τυπο απο την πατρα ειναι φιλος με μια φιλη μου και ενα βραδυ που ειχα βγει μαζι τους σε ενα μπαρ ενο δεν γνωριζομασταν αρχισαμε και χορευαμε …

    ρωτησα την φιλη μου αν ειναι σε σχεση, οχι για να κανω κτ εγω μαζι του, αλλα γενικα επειδη μου αρεσε… μου ειπε τοτε η φιλη μου οτι δεν βγενει συχνα και δεν ξεσαλονει …και πωσ ειναι δυσκολοσ στις σχεσεισ και δεν πολυ ασχολιτε … ειναι σαν ψευτικος σαν ζωγραφια…

    οταν εφυγα απο πατρα του εστειλα μηνυμα για να τον χαιρετησω και στο τελοσ του εγραψα οτι περασα ωραια και φιλια .. μου απαντησε και αυτος λεγοντας μου οτι χαρηκε παρα πολυ που με γνωρισε. στο τελοσ και αυτος με την σειρα του μου ειπε φιλια… ενιωσα τοσο χαρουμενη…μα τωρα σχεδον 2 βδομαδες δεν εχουμε μιλισει …

    θελω να του στιλω τοσο πολυ μηνυμα αλλα φοβαμαι οτι θα του γινω βαρος και δεν θα με αντεξει… φτερνιζομαι συχνα απο αλεργια και μ βγενει παντα το Μ το αρχικο γραμμα του οναματος του… μακαρι να ειναι αληθεια αυτο που λένε, δηλαδή οτι με σκεφτεται καποιο Μ…

    τι να κανω τελικα? περιμενω απαντηση…

    γεια σας ! 🙂

    • …μάλιστα… Προφανώς, έχει αλλάξει κάτι από την δική σου μεριά στην υπάρχουσα σχέση, όταν λες ότι ερωτεύτηκες τον τύπο. Συνήθως μιλάμε στον άλλο στο ίδιο επίπεδο οικειότητας με το οποίο μας μιλάει,οπότε τα “φιλιά” δεν είναι κάτι στο οποίο μπορείς να βασιστείς. Ετσι κι αλλιώς, αν θέλεις να κάνεις κάτι μαζί του, πρέπει να επικοινωνήσεις, οπότε…

      Οσο για το Μ που σε σκέφτεται, μπορεί να μην δείχνει στο όνομα του τύπου, αλλά στον Μ το αγορι σου, που μάλλον δεν έχει ιδέα τι παίχτηκε πίσω από την πλάτη του. Σκέψου το αυτό.

      ο έρωτας δεν κρατάει πολύ, συνεπώς, απόλαυσε το όσο γίνεται και κάνε αυτό που νιώθεις, ειδικά αν είσαι κατω των 25. το πιο πιθανό είναι να χαλάσεις μια (καλή ίσως) σχέση για το τίποτα, αλλά αν νιώθεις έτσι, πράξε έτσι. Μην ξεχνάμε ότι ο έρωτας σκοτώνει την λογική, και η λογική σκοτώνει τον έρωτα. (Ομως η αγάπη σκοτώνει και τα δυο!)

      επίσης, μακριά από ανθοφόρα δένδρα και τα συναφή, και από σκόνες και τριχωτά ζωάκια.

    • Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να χωρίσεις με αυτόν που τα χεις τώρα γιατί είναι σα να τον κοροϊδεύεις και να τον κατάς καβάντζα!

      Οσο αναφορά τον Πατρινό, αν ενδιαφερόταν θα το έδειχνε! Μην γεμίζεις το κεφάλι σου με ψευδαισθήσεις…

  14. Ερωτας.. Δεν ξέρω ποσα ήδη ερωτα υπάρχουν αλλα μέχρι στιγμής έχω συναντήσει 2.

    Την πρώτη φορα ήταν με τον πρώην μου. Ήξερα ότι ήμουν ερωτευμένη όταν δεν μπορούσα να μένω μακριά του λεπτό. Όταν τον σκεφτόμουν όλη μέρα και ήθελα να κοιμόμαστε αγκαλιά κάθε βραδυ (παρόλο που δεν γινόταν πάντα)
    Εκεί που ήμουν απογοητευμένη από τον θεό και δεν πίστευα, έκανα την προσευχή μου κάθε βραδυ να είναι ασφαλής γιατί το επάγγελμα του είναι “επικίνδυνο”.
    Όταν χαμογελούσα κάθε φορα που τον έβλεπα η τον σκεφτόμουν. Όταν ξεχνούσα πράγματα και ζούσα στον δικό μου κόσμο. Όταν ήθελα συνεχεια να κάνουμε ερωτα.

    Η 2η φορα είναι τώρα, που γνώρισα ένα παιδί, και κάθε φορα που του μιλάω, νιώθω απλά να συνυπάρχω με τα πάντα. Νιώθω άνετη και χαλαρή. Δηλαδή, αυτό το άτομο με γεμίζει ψυχικά.
    Κατάλαβα πως είμαι ερωτευμένη όταν χαμογελάω κάθε φορα που τον βλέπω και ανυπομονώ να μιλήσω μαζί του. Αλλα αυτό το άτομο δεν μου γεννάει την έντονη επιθυμία για sex. Δηλαδή δεν απογοητεύομαι που δεν έχουμε ερωτικές σχέσεις αν και θα ήθελα, δεν μπορώ να πω ψέμματα :p
    Και αυτό φίλοι μου λέγεται πλατωνικός ερωτας. Το ότι θέλω απλά αυτό το άτομο στην ζωή μου. Και στο πρόσωπο του βλέπω κάτι το μοναδικό..

  15. ο έρωτας δεν είναι τυφλός ούτε ανίκητος. Ολα νικιούνται και όλα αντιμετωπίζονται.

    το μόνο που πρέπει να κάνει κάποιος, είναι να το ξεπεράσει, δηλαδή σε περίπτωση που η γυναίκα ή ο άντρας που αισθάνεται τον απόλυτο έρωτα, πληγωθεί πολύ άσχημα μπορεί να βάλει όλη του την Θέληση και να το αντιμετωπίσει χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα εκτονώνεται για να βγάλει τα νεύρα την απογοήτευση το άγχος την θλίψη τα νεύρα το θυμό αλλά η ζωή συνεχίζεται ακόμα και αν βγήκαμε σε μια σχέση στην οποία βιώσαμε τον απόλυτο έρωτα.

    Παιδιά όλα έχουν εξήγηση και όλα έχουν λογική, γιατί στην ζωή αν δεν υπήρχε η λογική πιστέψτε με τώρα τα πράγματα θα ήταν χειρότερα απο ότι νομίζουμε.
    Η λογική στον έρωτα είναι η τέλεια ιδιοτητα γιατί ερωτεύεσαι με βαση τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του άλλου ή της άλλης που αρμόζει σε εσένα και δεν είναι ούτε θέμα εγωισμού και ούτε θέμα υπεροψίας , δηλαδή ότι εγω είμαι ο ηθικός άρα επομένως θα βρώ μια κοπέλα που θα είναι σαν κι εμένα και θα υποτιμάω ηθικά τους άλλους τους ανθρώπους… Όχι, είναι σωστό να ερωτεύεσαι με την λογική και να δίνεις βάση στα ελαττώματα του άλλου γιατί άνθρωποι αν πηγαίνουμε με την σκέψη ότι ερωτευόμαστε και παραλείπουμε τα ελαττώματα τα οποία είναι σοβαρα και διαρκώς είμαστε με την ή με τον σύντροφο που κάνει πράγματα που δεν μας αρμόζει και επίσης έχει διαρκώς επιθετική συμπεριφορά απέναντί σας, τί θα κάνετε;

    Θα τον ανέχεστε επειδή μεσα σας κυριαρχει σε αυτήν ή σε αυτόν που είστε μαζί το ερωτικό συναίσθημα? Όχι! λάθος είναι η σκεψη. Λάθος σκέφτεστε, γιατί η ζυγαριά όταν έχουμε να κάνουμε με τις ερωτικές σχέσεις πρέπει να υπάρχει για να μπορούμε να βλέπουμε τα θετικά και τα ελλατώματα του άλλου και κατά ποσο με βαση την σωστή προσωπικότητα και τον σταθερό χαρακτήρα υπερισχύουν τα θετικά ή τα ελλατώματα και κατα πόσο είναι σοβαρά τα θετικά και κατα πόσο σοβαρά είναι και τα ελλωτώματα.

    Βλεπω και σε άλλες ιστοσελίδες στο ίντερνετ ότι ο έρωτας σε αναπτερώνει, σε ανεβαζει και σε κατεβάζει, σε μεταμορφώνει στον ανώτερο άνθρωπο ή με βάση την απαγοητευση που θα νιώσεις σε μια σχέση σε κάνει όχι απαραίτητα κατώτερο άνθρωπο.

    Ο έρωτας είναι το συναισθημα και το πάθος που σε καίει και άλλοι ορισμοί για τον έρωτα αλλά δεν έχω εχω δει σε κάποια ιστοσελίδα και σε κανέναν άνθρωπο για την λογική και επίσης παρατηρησα αρκετους ανθρωπους και σε μερικούς και αρκετούς ανθρωπους σε αυτην την ιστοσελίδα ότι κάνεις δε δίνει τόση βάση στην αμοιβαιότητα (στους ανθρωπους) που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους ανθρωπους και επίσης πρέπει να δίνετε πολύ βάση στην λογική γιατί δίχως την λογική.

    Φανταστείτε μια κοπέλα που έχει χωρίσει με τον άντρα επειδη δεν χρησιμοποίησε την λογική για να κοιτάξει με προσοχή τα ελαττώματα του συντρόφου της ερωτεύτηκε τον συγκεκριμένο άντρα με βάση το συναίσθημα και όταν είδε ότι ο άντρας ήταν σκαρτος και είχε την άσχημη συμπεριφορά τον χώρισε αλλά εξακολούθησε μετά τον χωρισμό να είναι η γυναίκα ερωτευμενη με τον συγκεκριμένο άντρα και όταν πάει στην επόμενη σχέση η γυναικα να συμπεριφέρεται με την ασχημη συμπεριφορά στον νέο σύντροφο ο οποίος απο τη στιγμή που θα είναι αξιολογος η γυναίκα θα του φέρεται με άσχημο τρόπο επειδή η γυναίκα είναι ακόμα ερωτευμενη και νιώθει ακόμα τον έρωτα για τον πρώην άντρα και με βάση αυτο το παράδειγμα και αυτήν την περίπτωση η Λογική είναι η βάση για τον Ερωτα και χωρις την Λογική ο σωστός ο Ερωτας δεν υπάρχει.

    Η Λογική είναι η βάση για τον Ερωτα.

  16. Ο έρωτας είναι ορμονες, προσωπικο γουστο επηρεασμενο απο την προσωπικη ιστορια του καθενος με ανασφαλειες η οχι, timing, σε τι φαση εισαι και τι σου βγαζει ο αλλος…
    Ο έρωτας είναι πολλα μαζί… ολοι μας το εχουμε εξηγησει κι ολοι μας το παθαινουμε αρκει να μη μας χαλαει παιδια. Η ζωη ειναι μικρη!!!

    ερωτευτειτε αλλα μην τρελαθειτε!!! (κι εγω μαζι) 🙂

  17. αυτή την περίοδο είμαι ερωτευμένη με ένα παιδί που τον λένε Χρήστο!
    κάναμε παλιά κάτι αλλά για μένα είναι τα πάντα.. στο μυαλό μου είναι όλη μέρα μπορεί να νομίζει ότι τον δουλεύω αλλά εγώ στιγμή δεν έπαψα να νιώθω κάτι μου άλλαξε την ζωή.!
    μπορεί να έχω νιώσει και άλλες φορές έτσι αλλά τότε ήταν ο ενθουσιασμός..
    μπορεί να μην είχαμε πολύ καιρό σχέση αλλά ένιωσα αμέσως κάτι γι’αυτόν.!
    μπορεί να λέω ότι ήταν λάθος που έκανα κάτι μαζί του! αλλά τα μεγαλύτερα πάθη γεννιούνται από τα μεγαλύτερα λάθη.! 😉
    ΣΑΓΑΠΑΩ αγγελέ μου… δεν θα ξεχάσω ΠΟΤΕ την μέρα που σε γνώρισα γιατί πολύ απλά τότε άλλαξε όλη μου η ζωή…:)

  18. Αυτήν την περίοδο θέλω τον δάσκαλο της μουσικής που με περνάει 11 χρόνια..
    Φυσικά εξιπακούεται πως επειδή ακόμη δεν είμαι έτοιμη για sex, δεν θα ήθελα να ανταποκριθεί!
    Βέβαια τον έχω παρατηρήσει να με κοιτάει και έχουν υπάρξει στιγμές που κοιτιόμασταν στα μάτια αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους γύρω…
    Νομίζω πως την πάτησα για τα καλά!!! <3

  19. Γίνεται να αγαπάς και να μισείς αυτό το συναίσθημα ταυτόχρονα; Από τη μία η καρδιά σου να διψάει, να περιμένει να ζωντανέψει με τον έρωτα…Κι από την άλλη…Να φοβάσαι ότι η πολύτιμη καρδιά σου θα γίνει χίλια κομμάτια και να βάζεις θεόρατα τείχη για να την προστατέψεις. Τι να διαλέξεις; Ποιο κομμάτι της ψυχής σου να πιστέψεις;

  20. Έρωτας είναι η ανάγκη του ανθρώπου να ταυτιστεί με έναν άλλο άνθρωπο.
    είναι μία από τις πιο εγωιστικές τάσεις του ανθρώπου (και δεν προσθέτω αρνητική χροιά στην λέξη “εγωιστική”).
    όταν ερωτεύεσαι είσαι λίγο τυφλός. Και δεν ερωτεύεσαι τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου, αλλά την πιο αρεστή του εικόνα, που εσύ ο ίδιος επιλέγεις να πλάσεις στο μυαλό σου. Δηλαδή, με στοιχεία που σου δίνει αυτός, και στοιχεία που θες εσύ, ερωτεύεσαι ένα δημιούργημα δικό σου.
    Άρα, από τη στιγμή που ερωτεύεσαι κάτι δικό σου, είναι σαν να ερωτεύεσαι τον ίδιο σου τον εαυτό. Και για να μιλάμε πιο σωστά, ερωτεύεσαι τον εαυτό σου, έτσι όπως προβάλεται στα μάτια του άλλου.
    Καλώς ή κακώς… Δεν μπορώ να κρίνω..

  21. Ερωταςςςςςςς….:))
    Πφφφ,,Τι συναισθημα και αυτο..=/
    Υπεροχοοο…αλλα και καταστροφικο…!
    Τοοοσο γλυκο
    Τοοοσο καταπληκτικο..
    Οκ..τα λογια ειναι περιττα..xD
    Τελος…ειμαι ερωτευμενηηη..:DD
    Για πρωτη φορα..:/
    Χαχ…Τον αγαπαωωωω…:D

  22. hmm..ερωτας!! τι να είναι άραγε?? για μένα “ερωτας” έιναι ότι πιο γλυκό και πιο καταπληκτικό πράγμα στον κόσμο!!
    πολλοί προσπάθησαν να βρούν την σημασία του ερωτα και να εκφράσουν τα συναισθήματα που “αισθμανομαστε” αλλα ένα πράγμα θα σας πω: ο ερωτας δη εκφράζεται με λόγια αλλα με πράξεις
    πιστεύω πως όλοι μας έχουμε ζήσει μια τέτοια εμπειρία έτσι δεν είναι??
    για αυτό αν αναρωτηθείτε ποτε γιατί δε μπορεί να τα το εκφράσετε με λόγια, κάντε το με πράξεις 😉

  23. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΑΣ? ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΩΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ καταλάβουμε ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ, ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
    ΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ.ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ, ΟΠΩΣ Ο ΕΡΩΤΑΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΝ(Ν) ΒΛΕΠΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΠΙΣΗΣ.
    Ε Ρ Ω Τ Ε Υ Θ Ε Ι Τ Ε. ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ.

  24. Ο ερωτας είναι παντού και μέσα μας.. βγαίνει στην επιφάνεια μόλις συναντήσουμε τον άνθρωπο που μπορεί να μας τα βγάλει όλα αυτά τα συναισθήματα στην επιφάνεια.. είναι μια ανάγκη που όμως μπορεί να μας φέρει τα πάνω κάτω..

    Ο έρωτας έχει πολλές μορφές.. μπορεί να προκύψει με την πρώτη ματια, μέσα από μια φιλια, με την πορεία του χρόνου k.a. ερωτεύεσαι σημαίνει ζεις με τρελα την κάθε σου στιγμή όσο και αν κρατήσει.
    δίνεις στον άλλον τα πάντα από όσα εχεις μέσα σου, χωρίς να περιμένεις πάντα ανταπόκριση.. κανεις τα πάντα για να εντυπωσιάσεις τον άλλον,να την κερδισεις, νa νιώσει ότι νιώθεις και εσύ..

    Ο ερωτας σε κάνει να γεννιέσαι από την αρχή και σε σκοτώνει σε κάθε τελείωμα του..
    Ο έρωτας περνάει με ένα άλλο ερωτα, αλλα πάντα μένει μέσα μας..

  25. kapote mou eixan pei mia sumvouli gia na min kanw pote lathos,na eimai me ton antra pou tha me agkaliazei kai tha me kanei na liwnw…giati enas antras kserei pws tha kanei mia gunaika na liwsei kai sigoura gia na mpei sti diadikasia auti exei kapoia aisthimata… mou eipan na eimai me auton ton antra opoios k an einai,akoma k an einai o lathos anthrwpos… egw apantisa “k stin periptwsi pou liwnw apla me ena tou vlema? i ena xamogelo? i xwris kan na ton exw konta mou..apla k mono sti skepsi tis uparxis tou?”
    erwtas einai ena sunaisthima pou katanoeitai apo ligous, mia katastasi pou epivallei stous gurw sou na se zileuoun, anoigeis ena dromo me ton aggelo sou kai sou kleinoun oloi oi alloi, giati apla oi anthrwpoi einai toso mikroi,toso kakoi… toso anohtoi pou anti na anazitoun ti diki tous eutuxia epidiwkoun ti dustuxia twn allwn.
    erwtas den einai na se krataei apo to xeri kapoios kai na se odigei sta ourania alla na tou kratas esu to xeri kai na thes na ton odigiseis stin apothewsi,na thes na kaneis ta panta sti zwh tou eukola,na ton valeis mesa se ena paradeiso pou toso kairo anazitouse k na ton prostatepseis apo tin prosgeiwsi me nuxia kai me dontia… na kruveis kathe egw sou,kathe epithumia sou,kathe pono i dakru sou pisw apo tin eutuxia tou allou…. erwtas einai zwh mou pou gia alli mia fora ekana ena vima pisw gia na mi poneseis esu……kai den thelw kanena xeri na piastw………..

  26. Έπρεπε να το ζήσω για να καταλάβω τι είναι έρωτας:’/
    Έρωτας είναι να αγαπάς να δίνεις τα πάντα στον άλλον και μέσα σου να νιώ9εις ότι ξαναγεννιέσαι..
    Βλέπεις τα πάντα αλλιώς νομίζεις ότι έχεις βρει τα πάντα σε αυτόν..:/ Όμως μερικές φορές πληγώνεσεε όπως πληγώ9ηκα και εγώ:’/
    1 μήνα μαζί του και 3 μήνες κόλλημα.Τον ερωτεύτικα ή9ελα να περάσω μια ζωή μαζι του να με έχει αγκαλιά και να μου λέει σ’αγαπώ:’/ Πληγώ9ηκα..Όλα αυτά τα έζησα 1 μήνα και 4 μέρες δεν πειράζει αυτός να είναι καλά και να προσέχει!
    Τον αγαπάω πολύ όλα είναι στην καρδία μου χαραγμένα..Δεν 9α τον ξεχάσω πάντα μέσα μου 9α υπάρχει,ένα πράγμα δεν μπορώ.Να ζήσω μακριά σου..Βασίλη Σ’ΑΓΑΠΩ ακόμα!
    05/10/2010 :’/
    Αυτό ήταν το τραγούδι μας:/
    http://www.youtube.com/watch?v=9zYAbxfNOV8
    Όταν κλείσαμε 1 μήνα και είμασταν αγκαλία μου είπες 9α είμαστε μαζί γιατί είσαι εσύ ότι είχα ονειρεθτεί!<3
    Ποτέ δεν 9α ξεχάσω αυτή την στιγμή ερωτά μου:'/
    Μην με ξεχάσεις! Αλεξάνδρα+Βασίλης<3 05/10/2010:')

  27. Έρωτας,είναι η προσωπική όαση κάθε ανθρώπου, την οποία βρίσκει σε ένα πρόσωπο, είτε με την πρώτη ματιά (κεραυνοβόλος), είτε σταδιακά, εκτιμώντας και αγαπώντας κάποια ειδικά χαρακτηριστικά ενός άλλου ανθρώπου.

    Δεν πρέπει να το πάρεις στα αστεία (σιγά μωρέ,θα μου περάσει), ούτε να το καθυστερήσεις. Ο έρωτας είναι στενά συνδεδεμένος με τον χωροχρόνο. Το σωστό timing, το απαραίτητο θάρρος (το οποίο λείπει καθώς βλέπεις στο πρόσωπο του άλλου ανθρώπου, το τέλειο, υποτιμώντας ασυνείδητα το εγώ σου πολύ ή λίγο) και το σωστό μέρος θα σε βοηθήσουν να προσπαθήσεις να κάνεις αυτά που έχεις φανταστεί, πραγματικότητα.

    Δεν έχει σημασία το τέλος , όποιο και να είναι αυτό. Τον έρωτα τον απολαμβάνεις, μέσα από την αναμονή, τις πρώιμες καταστάσεις. Όπως είπε και μια φίλη πιο πάνω, «Ξέρει κανείς πως είναι ερωτευμένος, όταν δύο πράγματα τον συντρίβουν. Η παρουσία του (της) και η απουσία του (της).».

    Ο έρωτας δεν προϋποθέτει 2 άτομα για να γεννηθεί. Ακόμη και ένας μπορεί να δημιουργήσει τον έρωτα. Έρωτας δίχως ανταπόκριση όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω… Δεν σε νοιάζει αν αξίζει ή όχι… Δεν σε ενδιαφέρει κανένα μειονέκτημα του ανθρώπου που ερωτεύεσαι, ακόμα κι αν μπορείς να τα αναγνωρίσεις, αν σκεφτείς λογικά, ακόμα και αν οι φίλοι σου, στα επισημαίνουν συνεχώς καθημερινά…

    Το μόνο που θες είναι να σταματήσει αυτή η κατάσταση που λέγεται έρωτας. Γιατί όπως σε κάνει να αισθάνεσαι τόσο ωραία, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να σε βασανίσει ατελείωτες μέρες, μήνες, χρόνια…
    Ο χρόνος είναι ένας άξιος πολεμιστής του έρωτα,που τον αποδυναμώνει σταδιακά, δεν μπορεί όμως να τον σκοτώσει. Πάντα ένα κομμάτι του έρωτα θα παραμένει ζωντανό, όσος χρόνος κι αν περάσει…

    Το μόνο που μπορεί να σκοτώσει έναν έρωτα, είναι ένας άλλος έρωτας…έτσι καταλήγουμε σε έναν φαύλο κύκλο. Είναι σαν το τσιγάρο. Όταν καπνίσεις ένα τσιγάρο, η νικοτίνη του μετά από κάποιο διάστημα, αρχίζει και σε ενοχλεί. Έτσι,κάνεις το επόμενο τσιγάρο και αυτή η ενόχληση αποκαθίσταται από μια ηρεμία, η οποία λίγο χρόνο μετά θα δώσει την θέση της στην ενόχληση του επόμενου τσιγάρου. Είναι να μην κάνεις την αρχή…

    Μπορεί να σου περάσει, όταν ξέρεις ότι προσπάθησες. Ξέρεις και δεν υπάρχει κάτι που να σου δημιουργεί αυτή την παραμικρή ελπίδα μέσα στο σκοτάδι ότι ίσως θα μπορέσεις να γευτείς αυτό που φαντάστηκες.

    Αν μιλήσεις ανοιχτά στον άνθρωπο που ερωτεύτηκες, εκείνος όμως σου ξεκαθάρισε ότι δεν αισθάνεται το ίδιο για σένα. Μπορεί επίσης να σου περάσει αν γίνει πραγματικότητα.. Που ξέρεις, ίσως τελικά όλη αυτή η κατάσταση σου φαινόταν σαν μια πρόκληση, προσωπική πρόκληση, για να αγγίξεις αυτό που έβαλες στόχο. Ίσως συνεχίσει να υπάρχει.. Αλλά όχι όπως στην πρώτη μορφή του.. ειδικά όταν συμβαδίζει με την ρουτίνα… πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να τον διατηρήσεις, τόσο εσύ, όσο και ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου…

    Πάντως, είναι κάπως ειρωνικό έτσι…; Πώς ένα τέτοιο συναίσθημα μπορεί να μας κάνει να παραμερίζουμε όλα τα άλλα μας προβλήματα ;

  28. Οσα χρονια και αν οι ανθρωποι προσπαθουν να δωσουν ορισμο,εξηγηση και αιτια στην υπαρξη αυτου του υπεροχου συναισθηματος που λεγεται “ερωτας” δεν θα τα καταφερουν…
    Ο ερωτας ειναι κατι μαγικο….οπως ο ηχος των φυλλων οταν περναει αναμεσα τους ο ανεμος… οπως το σχημα των κυματων της θαλασσας που μοιαζει με χαδι στην ακρογυαλια και των συννεφων στον ουρανο, που μοιαζεις να περπατας επανω τους οταν εισαι μαζι του…
    Δεν σκεφτεσαι τι θα συμβει αν το παραμυθι εχει ασχημο τελος, γιατι νιωθεις πως δεν θα υπαρξει ασχετα αν ξερεις οτι ο ερωτας δεν σε αφηνει να δεις την αληθεια και πιστευεις οτι, ναι, εσεις θα ειστε η εξαιρεση…
    Ο ερωτας ειναι δυναμη, μοχλος που μπορει να γυρισει τον κοσμο αναποδα αν θελησει… ταξιδι, εκδρομη σε μερη πρωτογνωρα οπου σε κανει να αισθανεσαι σαν να εισαι σε διακοπες, ακομα και αν βρισκεσαι σε μια βρωμικη γωνια της πολης…
    Φοβος γιατι δεν θελεις να ζησεις σε κοσμο χωρις αυτον, θλιψη οταν φανταζεσαι τον εαυτο σου να ειναι υποχρεωμενος να το κανει και ενα ζευγαρι κοκκινα γυαλια, οπως λεει και ο Σταματης Κραουνακης, που μεσα απο αυτα βλεπεις τον κοσμο εντονα, ευκολα, ευτυχισμενα και σε ελκυει να ζησεις τα παντα ετσι….μαζι του…
    Ισως δεν βρεθει ο ακριβης ορισμος….αλλα μολις σας παρουσιασα πολλα συνωνυμα τα οποια θα μπορουσαν να μπουν ως ετοιμολογια στα λεξικα ολου του κοσμου, με πρωτη λεξη «ευτυχια»…

  29. Η σχέση δύο ερωτευμένων σίγουρα δεν είναι δοσοληψία όπως νομίζεις.
    Αντίθετα ο έρωτας δίχως ανταπόκριση,ο ανεκπλήρωτος έρωτας είναι πολλές φορές μη υγιής.Διάβασε το παρακάτω κείμενό μου(το έχω επαναδημοσιεύσει) και ελπίζω να καταλάβεις και να βοηθηθείς κι εσύ και όσοι έχουν ανάγκη.
    Θα μπορούσε να θεωρήσει κάποιος τον έρωτα και ως ισχυρή φυσική κοσμική δύναμη που αγιοποιεί την αληθινή θέληση για ένωση ενός αρσενικού και ενός θηλυκού,και τότε φορά ένδυμα λαμπρό και “ανεβάζει”.
    Στον αντίποδα χτυπά στα τυφλά και “κάνει πλάκα” σε πρόσωπα που βρίσκονται εκτός δικαιοσύνης και παγκόσμιας ηθικής τάξης εξ αιτίας λόγων,έργων και σκέψεων τους με αποτέλεσμα να τα βασανίζει.Για παράδειγμα ο εγκλωβισμός σε μονόπλευρο έρωτα.Μια ασθενή ψυχή λοιπόν φαίνεται πως τη βασανίζει ενώ μια υγιή την μετουσιώνει.
    Φροντίστε να μην κάνετε τις ψυχές σας ασθενείς γιατί η βροχή αποτελεί σωτηρία για τη γη αλλά προκαλεί και καταστροφές.Το ίδιο κι ο έρωτας.

  30. Ο μόνος αληθινός έρωτας είναι αυτός που δεν έχει ανταπόκριση. Όλα τα υπόλοιπα είναι σχέσεις και οι σχέσεις σημαίνουν δοσοληψία.
    Τι πήρα και τι θα δώσω. Τι έδωσα και τι θα πάρω.

  31. ερωωωωωτας………………………………δεν ξερω τον ακριβη ορισμο.. το μονο που ξερω ειναι οτι την μια πετας στα συννεφα και την αλλη μπορει να σε καταστρεψει!..
    αλλα δεν πειραζει, η ζωη ειναι γεματη απο ατυχιες και κακια… αλλα το μονο που μετραει σ αυτην τη πουτανα τη ζωη ειναι οι εμπειριες..
    για αυτο ζηστε, ερωτευτειτε, αγαπηστε σαν να μην εχετε πληγωθει ποτε!!!!!!!!!!!

    φιλικα,
    δεσποινα

  32. ο ερωτας δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια γλυκιά κόλαση.
    θέλεις να νιώθεις την ανάσα του στο λαιμό σου, θες να σου ψιθυρίζει ποσο σ’ αγαπά, να μυρίζεις το άρωμα του και να ξέρεις ότι είναι αυτός που σου έχει κλείσει τα ματια και σε ρωτα να του πεις ποιος είναι.
    και αν ποτέ σε αφήσει και εσύ νιώθεις ακόμα αυτό το περίεργο συναίσθημα να σε κυριεύει, τότε έχεις χάσει ένα “περιπλοκο” παιχνίδι που σε κάνει άλλοτε να λυπηθείς και να θες να τα σπάσεις όλα και άλλοτε να αλλάξεις για να κανεις μια καινούρια αρχή.
    ο ερωτας σε κάνει να θέλεις να μην τον ξαναδεις στα ματια σου, όμως παράλληλα σε οδηγεί να κατασκοπεύσειςς πίσω από μια κολόνα για να δεις τι κάνει.
    θυμάσαι τις υποσχέσεις και τους ψεύτικους όρκους, παρακαλάς απλά να περάσεις έστω για μια στιγμή από το μυαλό του, παρακαλάς τα βλέμματα τα σας να ανταμωθούν για να δεις κατάματα τα δυο αυτά ματια που σε έκαναν να πονέσεις, να μείνεις άυπνη, να νιώθεις ότι θες να πεθάνεις και να τον σκοτώσεις…
    αυτά τα ματια που σε έκαναν να κλάψεις και στο τέλος να μάθεις με τον χειρότερο τρόπο ότι έτσι είναι ο ερωτας…

  33. Οταν καποιος ειναι ερωτευμενος το τελευταιο πραγμα που σκεφτεται ειναι ο ορισμος του ερωτα… Μεχρι στιγμης και με παραδειγμα τον εαυτο μου εχω συνειδητοποιησει οτι ο ερωτας ξεπηδαει ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ με τη θεληση μας! ΕΜΕΙΣ ειμαστε αυτοι που ξεκιναμε απο μια ιδεα και καταληγουμε σε ολοκληρη κοσμοθεωρεια για το ατομο που ερωτευτηκαμε!
    Παρολαυτα δεν θελω να πιστευω πως εχω ερωτευτει γιατι ετσι παταω τον ρομαντισμο μου!
    Θελω να πιστευω οτι οταν ερωτευτω δεν θα ξερω τον λογο για τον οποιο τον ερωτευτηκα. Θα ερθει οπως λενε “μονο του” .. Χωρις βια απο μενα και το μυαλο μου!

  34. και εγω εχω γνωρισει τον ερωτα…ομως…ειναι πολυ μεγαλυτερος μου και το χειροτερο ειναι διασημος…ξερω πως οι περισσοτεροι που θα το διαβασεται θα πειτε οτι δεν γινεται να ερωτευτουμε εναν διασημο…ομως πισταιψτε με ειμαι ερωτευμενη τρλα με εκεινον πολλα χρονια…πειτε μου αν γινεται την γνωμη σας…

    • δεν ξέρω αν γίνεται να ερωτευτείς ένα διάσημο ή όχι. Πάντως εγώ είμαι εδώ και πολύ καιρό ερωτευμένη με κάποιον.
      Εγώ ξέρω αρκετά πράγματα γι’ αυτόν και την οικογένεια του όμως αυτός δεν ξέρει τίποτα για μένα.

      Τον γνωρίζω εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου αλλά απ’ τα δύο χρόνια και μετά άρχισε να μου αρέσει.
      Στην αρχή νόμιζα πως απλά μου άρεσε και θα μου περνούσε. Όμως αυτό συνεχώς γινόταν πιο δυνατό μέχρι που τώρα νομίζω πως πια είμαι ερωτευμένη μαζί του.
      Φέτος που είμαστε και πάλι στο ίδιο σχολείο, όταν τον βλέω μου κόβεται η ανάσα, δεν μπορώ να μιλήσω και το στομάχι μου δένεται κόμπος.

      Ομως αυτός δεν ξέρει τίποτα για τα συναισθήματά μου και το χειρότερο είναι ότι δεν μπορώ να του μιλήσω. Δεν μιλάμε ούτε καν φιλικά και αυτό με πονάει πολύ γιατί κάθε μέρα βλέπω τόσα κορίτσια να μιλάνε μαζί του και ξέρω ότι εγώ δεν βρω ποτέ το κουράγιο να του μιλήσω…
      Νιώθω ότι θα πεθάνω μακριά του!! Και το κακό είναι ότι δεν μπορώ να εξηγήσω όσα μου συμβαίνουν….

      Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να είσαι ερωτευμένος με κάποιον που έχεις μιλήσει όλες κι όλες τέσσερις φορές και αυτές τυχαία???
      Ή μήπως δεν είμαι ερωτευμένη???? Κι όμως είμαι σίγουρη ότι νιώθω πολλά γι’ αυτόν!!!!!!!!!!

    • λες αληθεια;;!!!και γω ειμαι ερωτευμενη με εναν διασημο και με περναει πολλα χρονια καιι ξερω τα παντα για αυτον και ειμαι υπερβολικα τρελη για αυτον και τον λατρευωωωω<33

  35. Έχω αναρωτηθεί κι εγώ τι είναι ο ερωτας…αλλα έπρεπε να το ζήσω για να μάθω… Τελικά δεν χρειάζεται να υπάρχει ανταπόκριση για να λέγεται ένας ερωτας ολοκληρωμένος…φτάνει να έχεις βρει στα ματια αυτού που αγαπάς, το κάτι που αναζητάς χρονια τώρα…
    Οταν η αγάπη σου τον τελειοποιεί, όταν τον βλέπεις και γεμίζει η ψυχή σου, όταν η φύση γίνεται η καλύτερη σου φίλη, όταν τραγουδάς και του αφιερώνεις τραγούδια, ποιήματα και στιχάκια, όταν νιώθεις ότι αξίζει να ζεις, όταν θέλεις το καλο του ακόμα και αν το καλο του δεν βρίσκεται πλάι σου, όταν τον αποδέχεσαι και με τα ελαττώματα του, όταν δεν σ ενδιαφέρει η εμφάνιση του και την θεωρείς κάτι το επιφανειακό… Οταν αισθάνεσαι ότι ΑΥΤΟΣ είναι ο ένας και μοναδικός, τότε έχεις ερωτευτεί..!!!
    Τελικά ο ερωτας είναι το πιο υπέροχο αίσθημα στον κόσμο και αξίζει να το γευτούμε όλοι μας….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ