Αυτόνομη Ερωτική Δημοκρατία του Πλατάνου

0

Την Αυτόνομη Ερωτική Δημοκρατία του Πλατάνου ίδρυσαν οι κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι αποφάσισαν ύστερα από συνοπτικές διαδικασίες να… αυτονομηθούν. Σίγουρα στην περιοχή αυτή έρωτας και χιούμορ πάνε μαζί.
Κάπου εκεί στις καταπράσινες πλαγιές του Πάρνωνα, σχεδόν 200 χιλιόμετρα μακριά από τη Βουλή των Ελλήνων, μες στην ησυχία του δάσους και πλάι στα κρυστάλλινα νερά, κάποιοι έχουν σηκώσει μπαϊράκι.

Οι κάτοικοι του χωριού Πλάτανος στη Βόρεια Κυνουρία αποφάσισαν ύστερα από συνοπτικές διαδικασίες να… αυτονομηθούν ιδρύοντας την Αυτόνομη Ερωτική Δημοκρατία του Πλατάνου και διορίζοντας τη δική τους επαναστατική κυβέρνηση.

Υπουργοί δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι από τους ίδιους, αφού δεν υπάρχει κανείς που να γνωρίζει καλύτερα τις δικές τους ανάγκες και να αποφασίζει για τις ζωές τους…

Η Ερωτική Δημοκρατία αναγνωρίζεται

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου, συνοδεία των απαραίτητων ευχαριστιών, ενώ η Αυτόνομη Ερωτική Δημοκρατία αναγνωρίστηκε πάραυτα και αυθημερόν από όλα τα ομόσπονδα κρατίδια της Κυνουρίας, όπως την Τσακωνιά, το Καστρί αλλά και τον γειτονικό Αγιο Πέτρο.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, καθότι οι όμοροι γείτονές μας είναι φιλήσυχοι και δεν εμφανίζουν οποιεσδήποτε διεκδικήσεις», λένε οι πολίτες της Δημοκρατίας, καθώς περιμένουν την άφιξη του προέδρου τους, Γιώργη Λάτση. Καθισμένοι εκεί, στην πλατεία του χωριού, όπου κάποτε ο πρόεδρος διοργάνωσε κονσέρτο άρπας με παριστάμενους άπαντες τους ηλικιωμένους του Πλατάνου, τον βλέπουν από μακριά να πλησιάζει. «Γεια σου πρόεδρε», φωνάζουν οι γέροντες που κάθονται έξω από τις πόρτες των σπιτιών ακούγοντας ραδιόφωνο.

Ποιοί εμπνεύστηκαν την Ερωτική Δημοκρατία

erotiki dimokratia platanou

«Αντανακλά τη φιλοσοφία μας για τη ζωή»

Δύο καθηγητές, ένας πολιτικός μηχανικός, ένας φαρμακοποιός, δύο συνταξιούχοι, ανάμεσά τους και ένας ποιητής, οι άνθρωποι που εμπνεύστηκαν την «Αυτόνομη Ερωτική Δημοκρατία» διαθέτουν εύστροφο πνεύμα και άφθονο χιούμορ – και φυσικά διάθεση για έρωτα!

Η Ερωτική Δημοκρατία του Πλατάνου δεν είναι παρά η αντανάκλαση της φιλοσοφίας που έχουν για τη ζωή και ένα χιουμοριστικό «όπλο» απέναντι στη μονοτονία και τη σκληρότητα της καθημερινότητας. Οι ηγέτες της Δημοκρατίας δεν είναι καινούργιοι… στην πολιτική.

Ο Γιώργης Λάτσης υπήρξε για χρόνια πρόεδρος του χωριού, ενώ ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Κόκκωνας είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Ο γραμματέας Ειδικών Αποστολών Γ. Τερζάκης, είναι δημοτικός υπάλληλος ενώ οι περισσότεροι έχουν εμπειρία από τη συμμετοχή στα Κοινά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ