Για ενα τανγκο – Χαρις Αλεξιου

1

Η Χάρις Αλεξίου τραγουδά “Για ένα τανγκό”, ένα ερωτικό τραγούδι που έγραψε και συνέθεσε η ίδια η Αλεξίου.

Το Για ένα τανγκό είναι από τα πιο αισθησιακά και ερωτικά τραγούδια που έχουν ακουστεί στην Ελληνική δισκογραφία. Κάτι η ερωτική latin μουσική, κάτι ο στίχος με υπονοούμενο της Χαρούλας – τα λεφτά μου όλα δινω για ένα τανγκό κι ένα άγγιγμα σου κάτω από το τραπέζι – έρχεται το τραγούδι και γίνεται ιδιαίτερα ερωτικό και ονειρικό. Σαν να σου έρχεται να πάρεις το ταίρι σου από το χέρι και να λικνιστείτε αγκαλιά στον ήχο της μουσικής, παραδομένοι στο τανγκό και τον αισθησιασμό του.

Οταν μια τόσο ερωτική φωνή δένει με τόσο ερωτικό στίχο το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι κάτι λιγότερο από ένα υπέροχο τραγούδι που να μιλά για τον Ερωτα θεό που μας σημαδεύει και μας κάνει να θέλουμε αυτό το φιλί που κάνει ανω κάτω τη λογική μας.. Αφιερωμένο στους ερωτευμένους και εκείνους που τα λεφτά τους όλα δίνουν για ένα τανγκό και έναν έρωτα.

Στίχοι: Αλεξίου Χαρις
Μουσική: Αλεξίου Χαρις
Πρώτη εκτέλεση: Χαρις Αλεξίου

Για ένα τανγκο – Αλεξιου – Στιχοι

Τα λεφτά μου όλα δίνω για ένα τανγκο
κι ένα άγγιγμά σου κάτω από το τραπέζι
Αδιάφορα τριγύρω μου να κοιτώ
Στο γυμνό λαιμό μου το χέρι σου να παίζει

Τα λεφτά μου όλα δίνω για μια βραδιά
για ρομαντικές φιγούρες πάνω στην πίστα
Να παραμερίζουν όλοι από τη φωτιά
που θα στέλνει το κορμί μας στο πρίμα βίστα

Τα λεφτά μου όλα δίνω για μια ζημιά
που θα κάνει άνω κάτω την λογική σου
θέλει τρέλα η ζωή μας και νοστιμιά
άμα θες να βρεις τις πύλες του παραδείσου

Μια γυναίκα ένας άντρας κι ένας θεός
ένας έρωτας θεός να μας σημαδεύει
Να σου δίνω τα φιλιά στων κεριών το φως
και να παίρνω αυτά που ο νους μας απαγορεύει

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είμαι Βρετανός που έχει μάθει τα ελληνικά και συνεχίζει να μαθαίνει. Η Χάρης Αλεξίου είναι μία – αν όχι η αγαπημένη μου τραγουδίστρια. Και το τραγούδι “Για Ένα Ταγκό” είναι κάτι που με κάνει να ανατριχιάσω κάθε φορά που το ακούω.

    Η Αλεξίου δεν είναι μόνο τραγουδίστρια. Είναι και μία ολόκληρη καλλητέχνης που εμφανίζεται πολύ σπάνια σ’ οποιαδήποτε χώρα, οποιαδήποτε κουλτούρα. Πιστεύω ότι η Αλεξίου είναι μία μεγάλος άνθρωπος / Ελληνίδα που όχι μόνο έχει τη δυνατότητα να εκφράσει την έννοια της Ελλάδας ως χώρα και ως ιστορική περίοδο, αλλά ως άνθρωπος που καταλαβαίνει τι είναι ανθρωπότητα, αγάπη και αλληλενγύη. Η φωνή της, ο τρόπος της ερμήνευσης της είναι εξαιρετική.

    Είμαι τυχερός που έχω μάθει τα Ελληνικά, όχι μόνο για να γνωρίσω την υπέροχη γυναίκα / άνθρωπο, αλλά και ν’ απολαύσω τη μουσική που μας δίνει. Μία άλλη Χαρούλα Αλεξίου δεν θα έχουμε ποτέ. Η καρδιά μου πονάει ήδη όταν σκεφτώ για τους καιρούς που έρχονται ανελέητα χωρίς να ακούμε την Αλεξίου ζωντανά. Προς το παρόν, όμως, χαίρομαι που η Αλεξίου είναι μαζί μας, και ότι εγώ ως ξένος, που όμως μιλάει τη γλώσσα της, μπορώ να την εκτιμήσω και να την προτείνω στους άλλους.

    Σας ευχαριστώ, Κύρια Αλεξίου για τα δάκρυα που κυλούν όταν σας ακούω, και για το χαμογελό που μου δίνει η μουσική σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ