Απιστία μέσω Ιντερνετ

3

Η απιστία μέσω ίντερνετ είναι ένα έντονο φαινόμενο της εποχής. Οι νέες τεχνολογίες φαίνεται πως διευκολύνουν την ανθρώπινη επαφή αλλά και την απιστία, τη σύναψη παράνομων ερωτικών δεσμών και φυσικά το χωρισμό ανάμεσα στα ζευγάρια.

Τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν το ίντερνετ για να γνωρίσουν κόσμο, μάλλον γιατί έτσι μπορούν να ανακτήσουν ένα μέρος των χαμένων διαπροσωπικών τους σχέσεων.

Οι συνομιλίες γίνονται απο παντού: μέσα απο τα σπίτια, σε επαγγελματικούς χώρους, σε Ιντερνετ καφέ, ακόμα και από τα κινητά πια. Το Ιντερνετ είναι ένας εύκολος χώρος συνάντησης, όπου μπορούν οι άνθρωποι να επικοινωνήσουν, να φλερτάρουν, να συνάψουν δεσμούς, νόμιμους και παράνομους.

Η απιστία και το Ιντερνετ

Σύμφωνα με έρευνες, τα 2/3 όσων έχουν επιδιώξει κάποια γνωριμία μέσω ίντερνετ.  Η απιστία και το Ιντερνετ, δapistia meso internetυστυχώς συνδέονται απόλυτα μεταξύ τους, καθώς πολλοί νομίζουν είτε ότι μια διαδικτυακή γνωριμία δε συνιστά απιστία, είτε ότι ο σύντροφός τους δεν θα το μάθει ποτέ.

Φυσικά πολλοί πιστεύουν ότι ταιριάζουν πολύ περισσότερο με τον άνθρωπο που γνωρίζουν ονλάιν, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά δεν τον ξέρουν αρκετά, και δεν τον έχουν ζήσει από κοντά.

Οι ίδιες έρευνες μας αποδεικνύουν επίσης ότι όσοι χώρισαν για να κάνουν νέα ερωτική σχέση με τον νέο άνθρωπο που γνώρισαν ονλάιν, χώρισαν και από αυτόν πάρα πολύ σύντομα, γιατί φυσικά όσα νόμιζαν δεν ήταν αλήθεια.

Οι περισσότεροι αρνούνται να δουν ότι μια σχέση μέσω ίντερνετ μπορεί να είναι εντελώς ψεύτικη και πλασματική. Δεν σημαίνει ότι όλες οι σχέσεις είναι έτσι, αλλά όσες καλλιεργούνται μόνο μέσα στο ίντερνετ, σπάνια πετυχαίνουν.

Όταν θέλει κάποιος να φλερτάρει στον ίτερνετ θα χτίσει μια εικόνα για τον εαυτό του που θα είναι εντελώς διαφορετική από την πραγματική – ή έστω εμφανώς βελτιωμένη. Και έτσι μετά εγκλωβίζεται σε μια εικόνα που δεν μπορεί να διαγράψει.

Στην απιστία μέσω ίντερνετ, ο «άπιστος» έχει μια σχέση που υποτίθεται ότι είναι μυστική και αναγκάζεται να σβήνει μηνύματα στα μειλ του, να κλείνει παράθυρα συνομιλίας, να κρύβει τη συμμετοχή του σε forum και άλλα μέσα δικτύωσης.

Φυσικά κάποια στιγμή όλα αυτά βγαίνουν στο φως – οι ίδιες έρευνες μας λένε ότι περισσότερες φορές μπορεί να κρύψει κάποιος μια απλή απιστία, παρά μια διαδικτυακή σχέση και απιστία. Το αποτέλεσμα είναι οι ενδοοικογενειακοί καυγάδες, και φυσικά ο χωρισμός.

Φλερτ στο Ιντερνετ – Είναι απιστία ή όχι;

Τόσο οι έρευνες όσο και οι συνεντεύξεις χρηστών ίντερνετ δείχουν ότι όσοι φλερτάρουν δεν πιστεύουν ότι το φλέρτ στο ίντερνετ είναι απιστία. Ωστόσο οι σύντροφοι τους δεν έχουν την ίδια γνώμη.

Το φλερτ υπάρχει παντού και μπορεί να συνιστά απιστία παντού. Προφανώς το αν φλερτάρει κάποιος κατ’ ιδίαν, μέσω τηλεφώνου ή διαδικτυακώς, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Όταν κάποιος έχει σχέση το φλερτ είναι απιστία. Και μάλιστα, με δεδομένο ότι το ίντερνετ επιτρέπει τις κρυφές επικοινωνίες και συζητήσεις, το αποτέλεσμα είναι ακόμα χειρότερο.

Αν μια γυναίκα ανακαλύψει κρυμμένες συνομιλίες στον υπολογιστή του άντρα της, που είναι στα όρια του φλερτ με κάποια άλλη, τότε προφανώς θα θεωρήσει ότι συμβαίνει κάτι πολύ περισσότερο απο ένα απλό φλερτ, γιατί το ίντερνετ έχει αυτό το χαρακτήρα του αγνώστου που επιτρέπει στη φαντασία να οργιάσει. Έτσι, ακόμα και ένα ανώδυνο θεωρητικά φλερτ μπορεί να θεωρηθεί εύκολα ως απιστία.

Η απιστία μέσω Ιντερνετ είναι γένους αρσενικού

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Σουίνμπερν της Μελβούρνης, οι περισσότεροι χρήστες του ίντερνετ που επιδίδονται σε διαδικτυακό φλερτ και απιστία είναι άντρες και μάλιστα παντρεμένοι.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 55% αυτών που απατούσαν τους συντρόφους στο διαδίκτυο ξόδευαν ακόμα και 10 ώρες ψάχνοντας ή “παίζοντας” με τον διαδικτυακό τους ερωτικό σύντροφο.

Το βασικό στοιχείο της απιστίας μέσω ίντερνετ είναι η διάθεση για διαδικτυακό σεξ. Αυτό σημαίνει ότι οι παντρεμένοι έψαχναν να βρουν έναν τρόπο να κάνουν σεξ μέσω ίντερνετ, και όχι να κάνουν μια νέα σχέση. Ωστόσο πολλές φορές το διαδικτυακό σεξ φέρνει και το πραγματικό σεξ, και έτσι μια παράλληλη σχέση ξεκινά.

Για ποιο λόγο οι άντρες οδηγούνται περισσότερο στο διαδικτυακό σεξ και την απιστία μέσω Ίντερνετ; Οι ειδικοί απαντούν ότι αυτό γίνεται γιατί νοιώθουν πιο άνετα να μιλήσουν για τις  φαντασιώσεις τους  και να τις ζήσουν μέσα από την ανωνυμία και την ασφάλεια που τους παρέχει το Ιντερνετ.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είμαι ένα ακόμα θύμα διαδικτυακής απιστίας. Ανάμεσα στα άλλα που ασχολήθηκα είναι η ονομασία στα Ελληνικά του φαινομένου.

    Για την πράξη εισάγω τον όρο “Αμφιτηλεαυνανισμός” και τηλεαυνάνες -αμφι ή όχι- τους συμμετέχοντες.

    Δέχομαι συζήτηση, προτάσεις, αξιολόγηση της βαρύτητας της πράξης, αναφορά πιθανών αιτίων, γνώμες, ιδέες για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ειδικά όταν πρόκειται για μεσήλικες εγγάμους.

    • Η απιστια ειτε διαδικτυακη ειτε κανονικη ειναι ΑΠΙΣΤΙΑ, δεν αλλαζει τιποτε, αντε ο ανδρας να χαλασει λιγοτερα χρηματα για το τριτο προσωπο. Η δικη μου αποψη ειναι οτι ο απιστος ειτε γυναικα ειτε ανδρας θα πρεπει να εχει το θαρρος της γνωμης του να το πει οτι θελει αλλο συντροφο σεξουαλικα και να παει να τον βρει. Δεν καταλαβαινω στα σημερινα χρονια γιατι πρεπει να γινεται κρυφα ενω ολα εχουν καταπατηθει. Ειναι αδιανοητο καποιος να μου σπαταλαει τον χρονο μου να μηδενιζει τα συναισθηματα μου και να θελει να ειναι διπλα μου απο την στιγμη που κεντριζεται απο αλλο παρτενερ. Απλα πολυ απλα ο καθενας ειναι ελευθερος να παει οπου του αρεσει να κανει οτι του αρεσει και να το διεκδικησει με σθενος και θαρρος. Δεν με καλυπτει οτι πρεπει να μεινει για τα παιδια απο την στιγμη που ειναι μισός σε ολους τους ρολους.
      Με τις ευχες μας και μακρια απο εμας …….!!!!!! Απλα, λιτα και απεριττα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ