Το ακριβότερο δώρο για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

0

ρολοι δωρο για τη γιορτη του αγιου βαλεντινου

Μοναδικό και ανεκτίμητο είναι το ρολόι «Βασιλικό κόσμημα της θάλασσας» ή Crown Jewel of the Sea, το ακριβότερο δώρο για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Πρόκειται για ένα ρολόι από απολιθωμένο κοράλι Αστρο του Μπαλί (Bali Star coral) και 12 κομμάτια κόκκινο γυαλί της θάλασσας με σχήμα καρδιάς.

Η τιμή του ξεκινά από το ένα εκατομμύριο δολάρια (1.000.000 $) και είναι άγνωστο που θα φτάσει, αφού θα πουληθεί σε δημοπρασία στις 14 Φεβρουαρίου, τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Αραγε ποιά ή ποιος θα είναι ο τυχερός που θα πάρει το ακριβότερο δώρο στον κόσμο τη μέρα των ερωτευμένων;

Οι φήμες οργιάζουν και κάποιοι συζητούν ότι αυτό το απίστευτης ομορφιάς και μοναδικό αντικείμενο αγάπης, ίσως το αγοράσει ο πρίγκιπας Γουίλλιαμ στην Κέιτ Μίντλετον, στην πρώτη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου που θα περάσουν μαζί μετά το γάμο τους!

Το ρολόι-κόσμημα θα συνοδεύεται και από ασορτί χρυσό μενταγιόν με το 13ο και τελευταίο κομμάτι κόκκινου γυαλιού της θάλασσας με σχήμα καρδιάς που είχε βρει ο Άλεξ Κάρολ!

Πως φτιάχτηκε το ακριβότερο δώρο για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

αλεξ καρολ και το ακροβότερο ρολοι δωρο για του αγιου βαλεντινουΠόσες φορές δεν έχεις επιστρέψει από τις διακοπές με ένα σακούλι γεμάτο βοτσαλάκια στις αποσκευές; Πόσες φορές δεν έχεις παρατηρήσει τον «περίεργο» νεαρό ή, πιο μεστό, ακόμα και ηλικιωμένο κύριο να μαζεύει βότσαλα στην ακροθαλασσιά. Στην Ελλάδα ζεις, είναι απόλυτα σίγουρο πως έχεις γίνει μάρτυρας ενός τέτοιου στιγμιότυπου αν δεν to το έχεις κάνει κι εσύ ο ίδιος…

Ένας τέτοιος, πάντως, ήταν και ο Άλεξ Κάρολ, ο οποίος είχε ως χόμπι όχι απλά να μαζεύει από τη θάλασσα, αλλά να μαζεύει βότσαλα που ο χρόνος και η αιώνια μάχη με τα κύματα τους είχαν δώσει το σχήμα καρδιάς! Μερικά από αυτά, δε, είναι σπάνιο κόκκινο γυαλί της θάλασσας με ξεχωριστή λάμψη και μια μαγευτική διαφάνεια.

Ο Άλεξ, λοιπόν, τα κράτησε για χρόνια, έως ότου αποφάσισε να μοιραστεί με όσους ρομαντικούς έχουν απομείνει στον κόσμο τα αποκτήματά του, αλλά και να γίνει πρωτεργάτης για να κατασκευαστεί το ακριβότερο δώρο για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Το ερώτημα ήταν «Πώς»;

Ο Άλεξ Κάρολ δεν ήθελε απλά να εμπορευτεί τα ευρήματά του, η σημειολογία που θα έδινε στα βότσαλα ήταν εξίσου σημαντική. Και ο «δαίμων» του έρωτα, δύο εξισώσεις του φύτεψε στο μυαλό:

Αγάπη=Καρδιά, Χρόνος=Αιωνιότητα!

Αποφάσισε, λοιπόν, να παντρέψει την αγάπη με την αιωνιότητα, την καρδιά με τον χρόνο, και μέτρησε της δυνάμεις του, πόσα πετράδια είχε, πως θα γινόταν μια κατανομή τέτοια που να φτιαχτούν τα ρολόγια της αγάπης, οι πέτρες του έρωτα!

μενταγιον με βοτσαλα σε σχημα καρδιας για τη γιορτη του αγιου βαλεντινου

Και οι υπολογισμοί του έβγαλαν πόρισμα πως θα μπορούσε να κατασκευάσει 100 ρολόγια με καρδιές από βότσαλα και μερικά μενταγιόν της καρδιάς από βότσαλο (λιγότερα από 50), μοναδικά και απαράμιλλης ομορφιάς, 100% φυσικής προέλευσης, αριθμημένα για συλλέκτες και τρελά ερωτευμένους, αλλά και ελάχιστες κορνίζες της καρδιάς-βότσαλο (λιγότερες από 25)!

Αφού συνέταξε ένα πλάνο, οργανώθηκε και συνεργάστηκε με έναν από τους κορυφαίους κοσμηματοποιούς του Λονδίνου, τα ελάχιστα κομμάτια κόκκινου γυαλιού της θάλασσας ήταν αρκετά για να κατασκευαστεί από τα έμπειρα χέρια του κορυφαίου κοσμηματοπώλη ένα μοναδικό αντικείμενο. Ενα ρολόι κατασκευασμένο 100% από τα κομμάτια κόκκινου γυαλιού και σαν πλάκα ένα εξαιρετικά σπάνιο κομμάτι απολιθωμένου κοραλλιού Bali Star, ηλικίας 20 εκατομμυρίων ετών, το οποίο με φυσικό τρόπο έχει και αυτό σχήμα καρδιάς! Κάτι που ασφαλώς κάνει το πέτρωμα αυτό ανεκτίμητο και το ρολόι που κατασκεύασε ο Alex Carroll ένα μοναδικό αντικείμενο που μετράει το χρόνο της καρδιάς.

Ένα δώρο που κανένας άλλος θνητός δεν θα χαρίσει στην αγαπημένη του ποτέ, απλά γιατί δεν υπάρχει άλλο παρόμοιο, αυτό που θα αποτελέσει και το ακριβότερο δώρο για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, ότι πολυτιμότερο και σπανιότερο έχει κατασκευαστεί και αγοραστεί ποτέ από ερωτευμένο προς την… Βαλεντίνα του!

Αυτό το μοναδικής σπανιότητας και αξίας δώρο, το επονομαζόμενο και ως Crown Jewel of the Sea, που στα ελληνικά μπορεί να μεταφραστεί σαν «Κόσμημα από το στέμμα της Θάλασσας» ή «Βασιλικό κόσμημα της θάλασσας», θα δημοπρατηθεί με τιμή εκκίνησης το 1.000.000 δολάρια και το τελικό ποσό αγοράς θα διατεθεί ολόκληρο σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της επιλογής του νικητή της δημοπρασίας!

Λιγότερο ακριβά δώρα για τον Αγιο Βαλεντίνο

Εκτός από το ακριβότερο δώρο για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, το μοναδικό «Κόσμημα από το στέμμα της Θάλασσας», σε πλειοδοσία θα πουληθούν 99 ακόμα ρολόγια φτιαγμένα στο χέρι, με τιμή εκκίνησης τα 1.000 δολάρια. Πρόκειται δηλαδή για ακριβά δώρα για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά προσιτά σε πολύ κόσμο και όχι μόνο σε γαλαζοαίματους και κροίσους.

Οι 19 πρώτοι αγοραστές θα έχουν το δικαίωμα να διαλέξουν ποιο ακριβώς ρολόι θα πάρουν,  ενώ οι υπόλοιποι 80 θα πάρουν κατά σειρά τα άλλα 80 ρολόγια, που ωστόσο είναι όλα μοναδικά στο είδος τους, αριθμημένα και με πιστοποιητικό γνησιότητας από τον κατασκευαστή (άλλωστε δεν υπάρχουν τέτοιου είδους αντίγραφα, τα φυσικά βότσαλα σε σχήμα καρδιάς δεν είναι ό,τι συνηθέστερο…).

Σε τρίτη και τέταρτη φάση της η δημοπρασία θα αφορά στα εναπομείναντα μενταγιόν και τις κορνίζες, χωρίς συγκεκριμένη τιμή εκκίνησης, και με τους δέκα πρώτους νικητές κάθε δημοπρασίας να έχει δικαίωμα επιλογής ποιού μενταγιόν ή, ποιάς κορνίζας κάτοχος θα γίνει (εννοείται θα συνοδεύονται με τα σχετικά έγγραφα γνησιότητας και αυτά τα αντικείμενα του πόθου κάθε ερωτευμένου!).

ρολογια και κορνιζες δωρα αγιου βαλεντινου

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από το σύνολο της νικήτριας προσφοράς για το μοναδικό «Κόσμημα από το στέμμα της Θάλασσας», σε φιλανθρωπικούς σκοπούς θα δωρισθεί και το 10% κάθε δημοπρασίας από τις άλλες τρεις (για τα 99 ρολόγια, τα περίπου 50 μενταγιόν και τις περίπου 25 κορνίζες)!

Φέτος, λοιπόν, ο έρωτας έχει κάτι από βότσαλο, θάλασσα, κοράλλι και μοναδικότητα. 175 πλούσιοι ερωτευμένοι θα έχουν το δικό τους ρόλο στην ιστορική δημοπρασία που διεξάγεται από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή, με πρωταγωνιστές τον Άλεξ Κάρολ, ένα κοράλλι 20 εκατομμυρίων ετών και χιλιάδες «καμένες» καρδιές ανά την υφήλιο! (http://www.heartstones.com)

Βέβαια, όσοι ζηλέψουν τα ακριβά αυτά δώρα, ας μην ξεχνούν ότι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι η γιορτή του έρωτα, που νοιάζεται πιο πολύ για τα ειλικρινή συναισθήματα παρά για το ακριβότερο δώρο στον κόσμο. Ο Αγιος Βαλεντίνος δεν περιφρονεί τα φτηνά δώρα, αρκεί αυτά να συνοδεύονται από πραγματική αγάπη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ