Ο τρίτος άνθρωπος στη σχέση

0

Ο τρίτος άνθρωπος στη σχέση κάνει κάθε ερωτευμένο, παντρεμένο και όσους έχουν μακροχρόνια σχέση να ριγήσουν από φόβο.  Οχι ότι έχουν άδικο… Ποιός είναι χαρούμενος στη σκέψη ότι ο άνθρωπος του τον απατά;

Και μόνο η σκέψη ότι ο σύντροφός μας μπορεί να έχει μία παράλληλη σχέση προκαλεί μεγάλη ένταση και μπορεί να ταράξει τα θεμέλια της σχέσης.

Η απιστία και ο τρίτος άνθρωπος μπορούν να  προκαλέσουν ακόμα και διάλυση της σχέσης. Ακόμα και η υποψία της απιστίας μπορεί να είναι καταστροφική. Όταν βέβαια η παράλληλη σχέση επιβεβαιωθεί , τότε τα συναισθήματα είναι πολλά, δυσάρεστα και οδυνηρά τόσο στον απατημένο όσο και σε αυτόν που απατά.

H απιστία είναι η συνηθέστερη αιτία διαζυγίου ή διάλυσης μιας σχέσης. Ακόμα βέβαια και αν αυτός ο τρίτος άνθρωπος δεν διαλύσει μια σχέση άμεσα, θα προκαλέσει φοβερούς τριγμούς στη σχέση που θα οδηγήσουν στη χαλάρωση των συναισθημάτων και του δεσμού αργά αλλά σταθερά.

Ποιοι είναι οι κύριοι λόγοι που κάποιος οδηγείται στο να βάλει έναν τρίτο άνθρωπο στη σχέση; Συμβαίνει μόνο στα ζευγάρια και τους γάμους με προβλήματα, ή συμβαίνει και σε αυτούς που έχουν αρμονικές σχέσεις;

Πολλοί λένε ότι όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή τους θα απατήσουν το σύντροφό τους, είτε περιστασιακά, είτε συνειδητά και μόνιμα. Είναι αλήθεια αυτό;

Σε γενικές γραμμές, ναι. Ο τρίτος άνθρωπος μπορεί να εμφανιστεί σε μια σχέση όταν υπάρχουν προβλήματα στη σχέση, όταν ο ανασφαλής σύντροφος προσπαθεί να επιβεβαιώσει τη γοητεία του ή γιατί κάποια στιγμή θα νιώσει έντονη σεξουαλική επιθυμία για κάποιον τρίτο.

Ο τρίτος άνθρωπος και η απιστία

tritos anthrwposΗ απιστία είναι για πολλούς ένα άθλημα, στο οποίο αρέσκονται να ασκούνται και να τελειοποιούν τις επιδόσεις τους. Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι ένα επικίνδυνο σπορ που μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα.

Έτσι πολλοί υποκύπτουν στον πειρασμό όταν εμφανιστεί ένας υποψήφιος τρίτος άνθρωπος, με αποτέλεσμα να θρηνούμε θύματα.  Ακόμα πιο δύσκολο είναι να είσαι ο τρίτος άνθρωπος, να το γνωρίζεις, και παρόλα αυτά να βάζεις το δάχτυλό σου (καθώς και άλλα ανατομικά μέρη) στο βάζο με μέλι που δεν είναι δικό σου .

Οι παράνομες σχέσεις λειτουργούν εθιστικά για πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι πολύ γρήγορα εθίζονται και ανεβάζουν την ένταση. Υπάρχει ένα κοινός κώδικας επικοινωνίας ανάμεσα σε παράνομα ζευγάρια.

Από ένα σημείο και μετά οι ψυχολόγοι τονίζουν ότι η συμπεριφορά των ανθρώπων που βρίσκονται σε παράλληλη σχέση είνα παρόμοια με αυτήν ενός κατά συρροή δολοφόνου. Θέλει να πιαστεί, αλλά ταυτοχρόνα θέλει να συνεχίσει να κάνει τις ίδιες πράξεις ανεβάζοντας συνεχώς την αδρεναλίνη και το επίπεδο δυσκολίας.

Τρεις είναι συνωστισμός στη σχέση

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι, όταν είσαι ο τρίτος άνθρωπος, δεν μπορείς να έχεις ποτέ την ψευδαίσθηση ότι έχεις τον έλεγχο, γιατί στην πραγματικότητα δεν κινείς τα νήματα, δεν είσαι ο πρωταγωνιστής, ούτε καν αυτός που μπορεί να καθορίσει κάτι.

Πολύ συχνά ο τρίτος άνθρωπος είναι ένα όργανο εκδίκησης, ή ένας άνθρωπος που συμμετέχει ως κομπάρσος στο σχέδιο κάποιου που απλά βαριέται στο γάμο του.

Καλό βέβαια είναι να θυμόμαστε ότι ο τρίτος άνθρωπος είναι πολύ συχνά σε μία ευαίσθητη θέση, στην οποία μπορεί κανείς να κάνει πολλά λάθη. Μερικές φορές οι άμεσα εμπλεκόμενοι καταφέρνουν και κάνουν κατά κύριο λόγο μόνο λάθη.

Ο τρίτος άνθρωπος μπορεί απλά να αισθάνεται πολλά πράγματα για αυτόν με τον οποίο σχετίζεται. Εξάλλου, ο τρίτος άνθρωπος δεν παύει να είναι ένας ευφημισμός,  γιατί στην πραγματικότητα μπορεί να είναι ο πέμπτος ή ο εικοστός.

Σημασία έχει να μπορέσει να γίνει ο πρώτος άνθρωπος κάποιου. Εκεί είναι όλη η αξία του έρωτα και των συναισθημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ