Μια Αγάπη Για Το Καλοκαίρι – Καίτη Χωματά

0

Mια αγάπη για το καλοκαίρι, μας τραγουδάει η Kαίτη Χωματά, ένα παλιό ερωτικό τραγούδι που μας ταξιδεύει πολλά χρόνια πίσω και μας μιλά για καλοκαιρινές αγάπες.

Ποιός είναι αυτός που δεν έχει νιώσει, έστω μια φορά στη ζωή του,τη φλόγα του καλοκαιρινού έρωτα; Ο ήλιος, η θάλασσα, τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια με κρασάκι και ψαράκι στην ακρογιαλιά δημιουργούν μια απίστευτα ερωτική ατμόσφαιρα και οι ορμόνες εκτινάσσονται στα ύψη. Αν στη συνταγή προσθέσουμε την όμορφη άγνωστη που μόλις γνωρίσαμε, η συνταγή γίνεται εκρηκτική και τα βέλη του έρωτα εκτοξεύονται σε ριπές σαν σφαίρες από αυτόματο.

Μια αγάπη γεννιέται στην παραλία, αλλά πόσο θα κρατήσει; Μήπως θα χαθεί με την πρώτη βροχή και το φθινοπωρινό αγέρι; Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορες οι καλοκαιρινές αγάπες δεν κρατούν πολύ. Μοιάζουν με πεφταστέρια στο νυχτερινό ουρανό, που μας μαγεύουν με τη λαμπερή τροχιά τους αλλά εξαφανίζονται πριν προλάβουμε να ανοιγοκλείσουμε τα βλέφαρα.

Το καλοκαίρι θέλουμε να ζήσουμε ότι στερηθήκαμε τον χειμώνα, να πάμε διακοπές, να απαλλαγούμε από την καθημερινότητα που μας ρουτινιάζει όλο το χειμώνα, να χαλαρώσουμε, να απολαύσουμε την καλοκαιρινή φύση και φυσικά να ερωτευτούμε την υπέροχη μαυρισμένη οπτασία που λικνίζεται περπατώντας στην αμμουδιά. Μια αγάπη για το καλοκαίρι γεννιέται και η ψυχή μας γεμίζει άρωμα λουλουδιών και χρώματα τόσο ζωντανά, όσο μόνο το καλοκαιρινό φως τα κάνει.

Τι κι αν το τέλος των διακοπών σημάνει το τέλος της καλοκαιρινής αγάπης; Σίγουρα θα στενοχωρηθούμε, μπορεί και να κλάψουμε, όμως οι όμορφες αναμνήσεις θα μείνουν μαζί μας για πάντα: “Θα μείνει ένα αστέρι να το κοιτώ”, όπως τραγουδά και η Καίτη Χωματά.

Στίχοι: Γιώργος Παπαστεφάνου
Μουσική: Γιάννης Σπανός
Πρώτη εκτέλεση: Καίτη Χωματά
Άλλες ερμηνείες: Γιάννης Πουλόπουλος

Μια αγαπη για το καλοκαιρι

Μια αγάπη για το καλοκαίρι
θα ’μαι κι εγώ
να σου κρατώ δροσιά στο χέρι
να σε φιλώ.
Θα μ’ αγαπάς σαν καλοκαίρι
και σαν παιδί,
μα θα μου φύγεις με τ’ αγέρι
και τη βροχή.

Μια αγάπη για το καλοκαίρι
θα ’μαι κι εγώ
να σου κρατώ δροσιά στο χέρι
να σε φιλώ.
Και σαν θα ’ρθει το καλοκαίρι
και σε ζητώ
θα μείνει μόνο έν’ αστέρι
να το κοιτώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ