Ο έρωτας και ο γάμος παχαίνουν

0

Ο έρωτας και ο γάμος παχαίνουν μας λένε οι επιστήμονες τον τελευταίο καιρό.

Οι ερωτευμένοι και παντρεμένοι έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να πάρουν αρκετά κιλά, ακόμα και να γίνουν παχύσαρκοι, σύμφωνα με τους επιστήμονες στην Ελλάδα και το εξωτερικό που έχουν αρχίσει να περνάνε τη ζωή των ζευγαριών από μικροσκόπιο… λες και όσοι ετοιμάζονται να παντρευτούν δεν έχουν ήδη αρκετούς λόγους να το σκέφτονται – προσθέτουμε εμείς…

Ο έρωτας και ο γάμος παχαίνουν σύμφωνα με έρευνα στην Αμερική

χοντρη γυναικαΣε πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Αμερική με δείγμα 17.000 ατόμων  από 20 ως 70 ετών, διαπιστώθηκε ότι τα ζευγάρια που έχουν παντρευτεί παχαίνουν ευκολότερα.

Το ίδιο περίπου συμβαίνει και με τα ζευγάρια που ζουν μαζί, έστω και αν δεν είναι παντρεμένα επίσημα.

Στην έρευνα συμμετείχαν άτομα όλων των κατηγοριών, δηλαδή ελεύθεροι, σε σχέση, σε συγκατοίκηση, παντρεμένοι, σε διάσταση, χωρισμένοι. Τα αποτελέσματα της έρευνας αποκάλυψαν ότι ανεξάρτητα από την κατάσταση της σχέσης οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν την τάση να παχύνουν, αλλά η αυξηση του βάρους ήταν μεγαλύτερη στις γυναίκες.

Επιπλέον, η συγκατοίκηση αύξανε τον κίνδυνο κατά 63% για τις γυναίκες και 32% για τους άνδρες.

Ο γάμος διπλασίαζε περίπου τα ποσοστά και για τα δυο φύλα: οι γυναίκες κινδυνεύουν κατά 127% να παχύνουν, ενώ οι άνδρες κατά 107%.

Τώρα βέβαια βλέποντας αυτά τα ποσοστά μάλλον δεν θα έπρεπε να μιλάμε για κίνδυνο, αλλά οι ερευνητές θα έπρεπε απλά να μοιράζουν δίαιτες στους συμμετέχοντες… αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Οι στατιστικές λοιπόν συνεχίζουν να αναλύουν… Οι γυναίκες μέσα σε 10 χρόνια έρευνας πήραν περίπου 5 κιλά όταν ήταν μόνες, 7 κιλά όταν είχαν σχέση, και 10 κιλά σε γάμο με παιδί.

Φυσικά ο γάμος με παιδί είναι μια ειδική κατηγορία, γιατί οι γυναίκες υφίστανται και μεγάλες αλλαγές στο σώμα τους, αλλά ωστόσο κάτι έχει να μας πει αυτό.

Γιατί ο γάμος και ο έρωτας παχαίνουν;

Εδώ φαίνεται ότι όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν: οι άνθρωποι αγωνιούν για πολλά χρόνια να βρουν τον έρωτα, τον ιδανικό άνθρωπο, αυτόν που θα περάσουν μαζί τους όλη τους τη ζωή.

Οταν τελικά αυτό συμβαίνει οι περισσότεροι αφήνονται… ασκούνται λιγότερο, τρώνε περισσότερο, αλλάζουν τον τρόπο ζωής τους, βγαίνουν λιγότερο. Κάπως σαν να επαναπαύονται, που είναι φυσικά το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος σε μια ερωτική σχέση.

Τα ζευγάρια γενικά αρέσκονται στο να κάθονται περισσότερο στον καναπέ απολαμβάνοντας έτοιμο φαγητό, βλέποντας ταινίες ή διοργανώνοντας πάρτι με φίλους. Φαίνεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι όταν σταματούν να ψάχνουν για σύντροφο, αφήνονται, και έτσι παίρνουν κιλά και χαλάνε όποια καλή συνήθεια είχαν όταν ακόμα ήταν σε φάση αναζήτησης.

Και βέβαια εδώ μπαίνει το ερώτημα… είναι κακό αυτό; όχι, θα λέγαμε.. γιατί αν ένα ζευγάρι δεν μπορεί να απολαύσει κάποια πράγματα, αν δεν μπορεί να αφεθεί λίγο, τότε η σχέση θα ζει μονίμως σε μια ένταση, χωρίς δυνατότητα ηρεμίας και χαλαρότητας. Και αυτό μπορεί να είναι εξίσου κακό με το να επαναπαυθεί κάποιος.

Το λάθος στυλ ζωή παχαίνει, όχι ο γάμος ή ο έρωτας

ο ερωτας παχαινειΤα ερωτευμένα και παντρεμένα ζευγάρια πρέπει να μπορούν να απολαμβάνουν ό,τι θέλουν, ακόμα και παχυντικά και ανθυγιεινά γεύματα αν και όταν θέλουν.

Έχει και αυτό την πλάκα του γιατί κάνει τα ζευγάρια “συνενόχους” σε μια αμαρτία, κάτι που χρειάζεται σε μια σχέση.

Κανείς δεν πρέπει να έχει ενοχές σε μια σχέση, ακόμα και για το φαγητό, οπότε μια καλή λύση θα ήταν να γραφτεί ένα ζευγάρι σε γυμναστήριο, να βρει ένα κοινό χόμπι, να κάνει κάτι δημιουργικό. Ακόμα και το να μοιράζεται τα γεύματα όταν βγαίνει έξω, ή να γραφτεί σε σεμινάρια μαγειρικής και υγιεινής διατροφής θα μπορούσε να κάνει μεγάλη διαφορά.

Το στυλ ζωής μπορεί να αλλάξει πολύ όταν γίνουμε ζευγάρι με κάποιον ή όταν παντρευτούμε. Αλλά σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι πρέπει πάντα να είμαστε θελκτικοί και επιθυμητοί από το σύντροφό μας, και ότι πρέπει να τον θαυμάζουμε και να μας θαυμάζει. Για αυτό το λόγο το “επαναπαύομαι” δεν έχει θέση σε μια σχέση ή έναν γάμο.

Καλό θα είναι να θυμόμαστε ότι ο γάμος δεν σκοτώνει τον έρωτα, εμείς τον σκοτώνουμε όταν σταματάμε να προσπαθούμε. Και επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπορεί να βγει κάποιος με μερικά κιλάκια παραπάνω αν δεν προσέξει καθόλου.

Ωστόσο όλες οι έρευνες συμφωνούν ότι ο έρωτας και ο γάμος χαρίζουν μακροζωία επίσης, οπότε όσοι ετοιμαζόσασταν να βάλετε αυτό το κείμενο στη λίστα “κατά γάμου” ξανασκεφτείτε το ….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ