Για σένα στις επιθυμίες μου – Μανος Ξυδους

0

Ο Μάνος Ξυδούς σε μια από τις τελευταίες δισκογραφικές του δουλειές, με τίτλο Βράδιασε τα ξαναλέμε, τραγουδά “Για σένα στις επιθυμίες μου” με τη Μαριάννα Γερασιμίδου σε ποίηση Κικής Δημουλά και μουσική Κώστα Παρίση.

Το “Για σένα στις επιθυμίες μου” είναι ένα από τα δυο μέρη μιας ποιητικής ενότητας που ονομάζεται Δυο μικρά ποιήματα για ένα αίνιγμα και ένα δρόμο από τη συλλογή “Επί τα ίχνη” (1963). Μελοποιήθηκε εξαιρετικά από τον Κωστα Παρίση και ερμηνεύτικε με μεγάλη ευαισθησία από τον πρόωρα χαμένο Μάνο Ξυδούς και τη Μαριάννα Γερασιμίδου.

Πόσο συχνά μπορούμε να ονειρευτούμε συντροφιά με ένα τραγούδι… Πόσες φορές μπορεί να μας αγγίξει ένας στίχος, μια μελωδία, μια φωνή και να δημιουργήσει ευχάριστες σκέψεις. Είναι ένα ποίημα που ενώ δε φαίνεται εκ πρώτης να είναι ένα ερωτικό ποίημα, και άρα ερωτικό τραγούδι, ωστόσο μιλά για τα αισθήματα που γεννιούνται και καλλιεργούνται αργά-αργά μέσα μας χωρίς να τα καταλάβουμε συνειδητά.

Αλλά όμως έρχεται κάποια στιγμή ένα απρόσμενο ερέθισμα, μια ξαφνική αφορμή και εκδηλώνονται, ψάχνοντας να βρούν και άλλα συναισθήματα, πιο έμπειρα και έτοιμα, στα οποία θα κρατηθούν για να μεγαλώσουν και να γίνουν ακόμα ισχυρότερα. Οπως ακριβώς ο έρωτας και η αγάπη…

Για σένα στις επιθυμίες μου – Μανος Ξυδους Μαριαννα Γερασιμίδου, στιχοι

Στίχοι: Κική Δημουλά
Μουσική: Κώστας Παρίσης
Πρώτη εκτέλεση: Μάνος Ξυδούς & Μαριάννα Γερασιμίδου

Για σένα στις επιθυμίες μου
λόγος δεν γίνεται ποτέ.
Δεν σε προέβλεψαν ποτέ
τα όνειρά μου
Οι προαισθήσεις μου
ποτέ δεν σε συνάντησαν.
Ούτε η φαντασία μου.
Κι όμως μια ανεξακρίβωτη στιγμή
σ`εξακριβώνω μέσα μου
ένα έτοιμο κιόλας αίσθημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ