Αν είσαι όνειρο – Γιάννης Πλούταρχος

0

Αν είσαι όνειρο τραγουδάει ο Γιάννης Πλούταρχος, ένα ξεχωριστό τραγούδι με υπέροχο στίχο, βαθιά νοήματα και την  μοναδικά ερωτική φωνή του Γιάννη Πλούταρχου.

Σίγουρα θα έχετε ακούσει το τεστ με το ποτήρι που περιέχει νερό μέχρι τη μέση και ρωτάμε τους φίλους μας να μας πουν πως το βλέπουν. Υποτίθεται ότι οι αισιόδοξοι απαντούν “μισογεμάτο”, ενώ οι απαισιόδοξοι “μισοάδειο”.

Ετσι και στο τραγούδι “Αν είσαι όνειρο”, ο Πλούταρχος καταφέρνει να μας βάλει σε δίλημμα. Αραγε ποια είναι η μεγάλη αλήθεια που κρύβεται στους στίχους; Οι αισιόδοξοι θα διαλέξουν το “αν είσαι η αγάπη που περίμενα να ’ρθει, γύρε στο πλάϊ μου και γίνε η ζωή μου”, ενώ οι απαισιόδοξοι θα βιαστούν να απαντήσουν “τόσες περάσανε, μα χάθηκαν γιατί καμιά δεν μπόρεσε να αγγίξει την ψυχή μου”.

Όλοι μας στη ζωή μας ζητάμε τον ιδανικό σύντροφο, που θα μπορέσει να αγγίξει την ψυχή μας, να μπει στις σκέψεις μας, να μοιραστούμε μαζί του τα πιο κρυφά μυστικά μας,  να είναι δηλαδή  το άλλο μας μισό. Ομως άραγε υπάρχει το άλλο μας μισό;  Μήπως  ο υπερβολικός μας ρομαντισμός και η ανάγκη για έρωτα όπως τον διαβάζουμε στα ρομάντζα μας κάνει να κυνηγάμε ένα άπιαστο όνειρο, που μπορεί και να να μην έρθει ποτέ;

Τελικά ποια είναι η αλήθεια; Η μήπως είναι σαν τα νομίσματα που έχουν 2 όψεις; Διαλέξτε αυτή που σας εκφράζει. Η μεγάλη αυτή επιτυχία από το Γιάννη Πλούταρχο είναι κατάλληλη και για ονειροπόλους ρομαντικούς , αλλά και για απαισιόδοξους γκρινιάρηδες…

Στίχοι: Νίκος Βαξεβανέλης
Μουσική: Νίκος Παπαδόπουλος
Πρώτη εκτέλεση: Γιάννης Πλούταρχος

Αν εισαι ονειρο – Πλουταρχος

Αν είσαι όνειρο που σβήνει την αυγή
ας ήταν να χαράξει θεέ μου
Αν είσαι δρόμος στον γκρεμό που οδηγεί
να μη σε γνώριζα ποτέ μου.

Μα αν είσαι η αγάπη που περίμενα να’ρθει
γύρε στο πλάϊ μου και γίνε η ζωή μου
Τόσες περάσανε, μα χάθηκαν γιατί
καμιά δεν μπόρεσε να αγγίξει την ψυχή μου

Αν είσαι ήλιος χειμωνιάτικος ψυχρός
πίσω απ’τα σύννεφα να μείνεις
Αν είσαι έρωτας που γίνεται καημός
φύγε πληγή μου πριν να γίνεις

Μα αν είσαι η αγάπη που περίμενα να’ρθει
γύρε στο πλάϊ μου και γίνε η ζωή μου
Τόσες περάσανε, μα χάθηκαν γιατί
καμιά δεν μπόρεσε να αγγίξει την ψυχή μου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ